Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ. ΡΙΞΤΕ ΨΗΦΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Ήταν το 1994, όταν έκανα, ερασιτεχνικά, μια εβδομαδιαία εκπομπή σε τοπικό ραδιόφωνο.


Τότε για θέμα της εκπομπής μου ανέθεσαν να ψάξω να βρώ στοιχεία για την πρωτοεμφανιζόμενη «περαίωση». Δεν ήξερα τι είναι αυτό και μετά από έρευνα διαπίστωσα ότι ο τότε Υπουργός οικονομικών ήταν ο Αλέκος Παπαδόπουλος εφεύρε ένα καθαρά ξεκάθαρα «φορομπηχτικό» τερτίπι μου το ονόμασε ΠΕΡΑΙΩΣΗ. που έμελε να μας βασανίζει 15 χρόνια τώρα.

Τι ήταν αυτό? Διαβάστε το ! Επειδή οι μηχανισμού των κατά τόπους εφοριών, ΔΟΥ κατόπιν, δεν ήθελα ή δεν μπορούσαν να κάνουν ελέγχους στους ελεύθερους επαγγελματίες, τους εκβίαζαν και τους έλεγαν ή πληρώνετε ένα ποσό και η δήλωσή σας θεωρείται περαιωμένη ή αν δεν δεχθείτε σας κάνουμε έλεγχο και σας ΞΕΤΙΝΑΖΟΥΜΕ και πληρώνετε πολλαπλάσια από αυτά που σας ζητάμε. Στην εκπομπή εκείνη αποκαλούσα τον τότε Υπουργό κ. Αλέκο Παπαδόπουλο, εκβιαστή, απατεώνα, και δεν θυμάμαι με τι άλλο κοσμητικό επίθετο. Τότε έπεσε ένα τηλέφωνο από κάποιον υπάλληλο του υπουργείου οικονομικών που βρισκόταν στη Μάνη, τσιράκι του Παπαδόπουλου, για να διαμαρτυρηθεί γι’ αυτά που έλεγα.

Τα χρόνια όμως περάσανε και φτάσαμε στο 2010 όπου μια άλλη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αυτή του «μικρού» Γιωργάκη Παπανδρέου, έφερε και πάλι εκβιαστικά για να διορθώσει τα οικονομικά της χώρας και να μαζέψει κάποια εκατομμύρια Ευρώ. Τι τραγικό λάθος όμως έκανε αυτός ο «μικρός» Γιωργάκης που ο ίδιος δεν καταλαβαίνει τι κάνουν οι ανίκανοι και άσχετοι υπουργοί του. Τι κάνουν ? Δείτε !

Φέρνουν ένα νόμο ο οποίος ρυθμίζει τις οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων. Ένας φίλος μου Ασφαλιστής μου είπε ότι πήγε και έκανε την περιβόητη αυτή ρύθμιση για να έχει και ένα βιβλιάριο υγείας και να πάρει, αν θα πάρει, κάποια σύνταξη. Ο ΟΑΕΕ του ζήτησε να πληρώνει μαζί με την τρέχουσα διμηνιαία δόση 2.100 € ή 1050 € μηνιαίως. Όταν κάνει τη δήλωσή του η εταιρία που συνεργάζεται του δίνει ένα εκκαθαριστικό σημείωμα με τις ετήσιες αποδοχές του και αυτές τις αποδοχές δηλώνει στο Ε1. Δηλαδή τι θεωρούν ότι είναι ψεύτικη η δήλωση ? Δηλαδή τον θεωρούν ότι είναι απατεώνας ? Γιατί δεν διασταυρώνουν με την συγκεκριμένη εταιρία αν αυτά είναι σωστά ή όχι ? Φυσικά δεν θέλουν την αλήθεια !

Δύο ημέρες πριν, ο φίλος μου πήρε ένα ειδοποιητήριο που γράφει επί λέξη Ακαθάριστα έσοδα και από κάτω γράφει Αποκρυβείσα Ύλη. Αποκρυβείσα ύλη σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος κρύβει τα εισοδήματά του ? Αυτός ο οποίος δηλώνει ότι βεβαίωση του δίνει η εταιρία του και τώρα καλείται να δώσει το 20% των 5.550 € ήτοι 1.110 € που προκύπτει από την ΠΕΡΑΙΩΣΗ + τα 2100 € για την πρώτη δόση της Ασφαλιστικής του ρύθμισης = 3210 € !!!

Από που ρε απατεώνες, υπουργοί τσιράκια του «μικρού» αφεντικού σας Γιωργάκη, θα βρει αυτός ο άνθρωπος τα 3210 € να σας τα δώσει ?

Γιατί ρε απατεώνες τον θεωρείτε ότι αυτός είναι ο απατεώνας και του λέτε ότι η Αποκρυβείσα Ύλη, που είναι αυτά που έβγαλε και που βεβαίωσε η εταιρία που δουλεύει, τα κρύβει άρα θέλει να σας κοροϊδέψει ?
Αυτό σημαίνει επίσης ότι κάθε ελεύθερο επαγγελματία τον θεωρείτε απατεώνα και ψεύτη ?
Ποιοι είναι οι απατεώνες και οι ψεύτες, ρε απατεώνες και ψεύτες πολιτικοί εσείς ή οι ελεύθεροι επαγγελματίες ?
Δεν βλέπετε ρε απατεώνες πολιτικοί ότι τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο?
Δεν βλέπετε ρε απατεώνες πολιτικοί ότι αφού κλείνουν τα μαγαζιά πολύς κόσμος μένει άνεργος ?
Τι έχετε κάνει ρε απατεώνες πολιτικοί να αναπτύξετε και να αναθερμάνετε την οικονομία, να ξαναγεμίσουν τα καταστήματα ? μήπως όταν κλείνουν αυτά τα καταστήματα και όταν γεμίζει η χώρα από ανέργους εσείς το λέτε ανάπτυξη?
Πότε ρε απατεώνες πολιτικοί βάλατε στο στόμα σας τη λέξη Ανάπτυξη ? Ντροπή σας! ντροπή σας ! ντροπή σας ! άχρηστοι και ψεύτες που βγαίνετε τώρα και ζητάτε τη ψήφο μας και μάλιστα μας εκβιάζετε για μια ακόμη φορά λέγοντάς μας ότι θα μας σύρετε σε βουλευτικές εκλογές.

Τι κι’ αν ξανακάνετε βουλευτικές εκλογές ? Και τώρα και τότε δεν θα σας ψηφίσουμε, ΘΑ ΣΑΣ ΜΑΥΡΙΣΟΥΜΕ !!!

Μπορείτε να μας πείτε πως αυτοί οι άνθρωποι θα πληρώσουν αυτά τα χρήματα που τους ζητάτε ?

                                                         ΓΙ’ ΑΥΤΟ

      ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΥ BLOG

ΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ.

ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΣΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΟΑΠΑΤΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΎ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΑΝΑΣΑΙΝΕΙ Η ΑΓΟΡΑ.

ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΑ ΔΝΤ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

             ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΓΑΛΟΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΩΣΗΣ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6.11.10

    ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ, ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΟ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ ΕΤΣΙ.
    ΠΕΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7.11.10

    ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΜΟΥ ΗΛΘΕ ΤΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΖΗΤΑΝΕ 3 ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ. ΘΑ ΠΑΡΟΥΣ ΑΛΛΑ 3 !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7.11.10

    συγχαρητηρια που βγαινει καποιος εστω κ απο ενα blog κ λεει ολα αυτα.εγω παντως περιμενω απο μερα σε μερα την περαιωση αλλα δεν εχω σκοπο να την πληρωσω..που να τα βρω που εδω καλα καλα δεν βγαζουμε τα εξοδα μας??μακαρι αυτη τη φορα να καταλαβουν οι ελληνες πολιτες οτι ΚΑΝΕΙΣ δεν πρεπει να πληρωσει αυτον τον καινουριο νομο που θελουν να μας περασουν.κ παλι μπραβο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. bettyblo8.11.10

    ΕΣΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΕΤΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΙΛΑΤΕ!!!!!!
    ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΜΕ 3,60 ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΚΛΕΨΙΕΣ!!!!
    ΠΡΙΝ ΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΠΡΩΤΑ!!!!!!
    ΕΧΩ ΕΞΟΡΓΙΣΘΕΙ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Antonis Messinios8.11.10

    Bettyblo,
    δεν ξέρω αν αυτό το όνομα σου είναι το καλλιτεχνικό σου ή όχι, αλλά πρέπει να ξέρεις κάποια πράγματα πριν οργισθείς και τα βάζεις με μια μερίδα ανθρώπων που αγωνίζονται από το πρωί ως το βράδυ και έχουν το απόλυτο άγχος με κίνδυνο της ζωής τους?

    Ξέρεις πόσοι σαν εσένα «έκαψαν τη γούνα τους» και παράτησαν καλύτερους μισθούς από αυτόν που παίρνεις εσύ και έγιναν ελεύθεροι επαγγελματίες, για ένα καλύτερο μέλλον δικό τους και της οικογένειάς τους? Εσύ όμως bettyblo μου, δεν το έκανες, γιατί? Μήπως επειδή είσαι κότα ?

    Το συγκεκριμένο παράδειγμα που αναφέρω στο blog αφορά ένα ασφαλιστή ο οποίος εκ των πραγμάτων, και να θέλει, δεν μπορεί να κλέψει ούτε 1€. αφού παίρνει βεβαίωση από την ασφαλιστική που συνεργάζεται και αυτά δηλώνει. Γιατί αυτόν θέλει να τον κάνει κλέφτη το ίδιο το κράτος ? και όχι μόνο αυτό αλλά χωρίς να κοκκινίζουν σου λένε ότι κρύβεις αυτά που παίρνεις !!!!!!!!!!!!
    ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΥΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ είναι οι μόνες «αθώες περιστερές», για το φόνο δεν ξέρουν τίποτε.

    Εσύ που παίρνεις 3,60 γιατί δεν κάνεις αντίστοιχο αγώνα τώρα που ο βασικός μισθός σου έγινε 592 μικτά / μήνα ? Μήπως γιατί είσαι ΚΟΤΑ και βολεύεσαι μ’ αυτά? Εμείς λοιπόν τι φταίμε ?
    Ο ελεύθερος επαγγελματίας ρισκάρει κεφάλαια που έβαλε να ανοίξει ένα μαγαζί να πηγαίνεις εσύ να ψωνίζεις, ρισκάρει την αναδουλειά που μπορεί να τον στείλει και στη φυλακή όταν δεν έχει να καλύψει την επιταγή, όταν εσύ κάνεις απεργία. Εσύ τι ρισκάρεις ? Μήπως αυτό που περιμένεις να έλθει το μεσημέρι να περάσει η ώρα για να σηκωθείς να φύγεις, έτσι ανεύθυνα ?
    ή όταν πηγαίνει ο μήνας 1 και 15 για να πληρωθείς και έτσι και καθυστερήσεις να πληρωθείς 2-3 ημέρες αρχίζεις και βρίζεις.
    Όταν λοιπόν το ίδιο το κράτος σε θεωρεί κλέφτη, εσύ πως θα αντιδρούσες, ανεύθυνη «εξοργισμένη»? Σκύψε λοιπόν να δεις τα προβλήματα των πιο παραγωγικών ανθρώπων αυτού του τόπου που οι ίδιοι οι πολιτικοί τους ονομάζουν «η ραχοκοκαλιά της οικονομίας» και εσύ η ανεύθυνη έρχεσαι να τους καταργήσεις ? Ελπίζω να έβαλες μυαλό. Πάντως είμαι στη διάθεσή σου.
    Με αγάπη πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. bettyblo9.11.10

    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙΣ... ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΝΩ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΥΡΙΟ ΠΟΥ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΟΠΩΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΙ ΜΕ ΚΟΛΗΜΕΝΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΣΥ....
    Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΠΩΣ ΣΤΡΩΝΕΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ....
    ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΞΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙΣ ΜΝΜ.. ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙΣ...
    ΑΝΤΕ

    ΜΕ ΑΓΑΠΗ
    υγ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ
    ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΑΝΔΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α.ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ9.11.10

    Η ΑΓΝΟΙΑ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ !
    ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑ ΚΑΝΕΝΑ. ΕΜΕΝΑ ΕΣΥ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΣ ΚΛΕΦΤΗ ΟΠΩΣ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΚΛΕΦΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟYΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕ ΑΔΙΚΕΙ Σ’ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΟ, ΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ?
    «….ΕΙΣΑΙ ΚΛΕΦΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΦΙ ΜΟΥ ΘΑ ΚΑΝΩ» !!!!!!
    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΥΤΟ, ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ Η ΦΩΝΗ ΜΟΥ.
    ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΜΕ Ο, ΤΙ ΜΑΣ ΞΕΦΕΥΓΕΙ.
    ΜΕ ΕΒΡΙΣΑΝ? ΒΡΙΖΩ ! ΜΕ ΑΔΙΚΗΣΑΝ ΑΔΙΚΩ !
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ, ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΔΙΟΡΑΤΙΚΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ, ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΣ ΕΙΜΑΙ. ΑΚΟΜΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΩ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΗΦΗΝΑΣ
    ΤΕΛΟΣ, ΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ, ΤΟΤΕ ΜΟΙΡΑΖΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος26.11.10

    ΜΑΛΛΟΝ ΕΜΕΙς ΟΙ ΕΛ.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΛΕΤΕΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ(ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ)ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ φίλε, η κυρία αυτή μάλλον έχει πλήρη άγνοια των λεγομένων της. Αν ήξερε τι έλεγε τότε θα ήταν ευτυχής. Τώρα είναι μακαρία και σ' αυτήν την περίπτωση ισχύει αυτό που λένε "Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι" κύριε ελέησο, κύριε ελέησον, κύριε ελέησοοοοοοοοοοοον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή