Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ COSTA NAVARINO


Η γραφική Πύλος



Πριν 30 χρόνια περίπου ένας φωτισμένος άνθρωπος, ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος από το Διαβολίτσι της Μεσσηνίας εμπνεύστηκε και σχεδίασε ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο να φτιάξει στη Μεσσηνία τη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση ολόκληρης της Μεσογείου.

Έτσι η περιοχή Ρωμανού της Πυλίας του Νομού Μεσσηνίας εντάχθηκε στις ΠΟΤΑ (Περιοχές Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης) συνολικής επιφάνειας 260 στρεμμάτων. Ξεκίνησε λοιπόν σιγά – σιγά ο καπετάν Βασίλης και πριν καλά – καλά αρχίσουν οι εργασίες άρχισαν οι εναντιώσεις των τότε προέδρων των γύρω κοινοτήτων, έβγαιναν με μαύρες σημαίες και γινόταν μεγάλη φασαρία. Όμως ο πεισματάρης εφοπλιστής – επιχειρηματίας καπετάν Βασίλης δεν το έβαζε κάτω και υπομονετικά προσπαθούσε να προχωρήσει το όραμά του που είχε για τη Μεσσηνία.

Άσχετο αν πολλά από τα παιδιά εκείνων των ανεγκέφαλων απεργών που τους είχαν πει τότε να κρατάνε τις μαύρες σημαίες, μπορεί σήμερα να εργάζονται σ’ αυτό που τότε οι πατεράδες τους κράταγαν τις μαύρες σημαίες.

Πέρασε από συμπληγάδες πέτρες μέχρι που φτάσαμε στο Μάϊο του 2010 όπου ξεκίνησε τις εργασίες του ένα μέρος του συνολικού έργου. Πραγματικά χαρακτηρίστηκε σαν το μεγαλύτερο και καλύτερο τουριστικό θέρετρο της Μεσογείου. Στη διάρκεια του καλοκαιριού παρέλασαν απ’ εκεί και έκαναν τις διακοπές τους διασημότητες όπως ο Ντέϊβιντ Μπέγκαμ, και πολλοί Έλληνες όπως η Ελένη Μενεγάκη (όχι ότι είναι και καμιά σπουδαία, απλά είναι πολύ γνωστή) και πολλοί – πολλοί άλλοι. Όλοι το χαρακτήρισαν ότι είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στην Μεσόγειο.

Όμως οι ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΤΕΣ των επενδυτικών σχεδίων του Συμβουλίου της Επικρατείας ξαναχτύπησαν.
Οι άνθρωποι αυτοί υποστηριζόμενοι από την αριστερά, στόχο έχουν να κάνουν παραγωγικό σαμποτάζ σε κάθε επενδυτική προσπάθεια που προέρχεται από τα ντόπια ή Δυτικά κεφάλαια και να ευνοούν τα σοσιαλφασιστικά κεφάλαια του Ρωσοκινέζικου άξωνα. Η απόφαση, λοιπόν, του ΣτΕ ακυρώνει απαλλοτρίωση έκτασης 17,5 στρεμμάτων τα οποία αποτελούν μέρος της συνολικής επιφάνειας των 260 στρεμμάτων, στις περιοχές Πύλου, Ρωμανού, συμφερόντων του Εφοπλιστή – επιχειρηματία καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου. Εκεί όπου ήδη λειτουργούν οι δύο ξενοδοχειακές μονάδες και το γήπεδο γκόλφ ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης.

Οι αναγκαστικές αυτές απαλλοτριώσεις των εκτάσεων, με δαπάνες της εταιρίας, έγιναν με αποφάσεις των υπουργών οικονομίας και τουριστικής ανάπτυξης το 2004 και έτσι επέτρεψαν στη μεγαλύτερη τουριστική επένδυση της Μεσογείου να προχωρήσει.

Το θέμα αυτό εκτός από το γεγονός ότι θα αφαιρέσει από τη Μεσσηνία τη δυνατότητα να αναπτυχθεί τουριστικά, να απασχολήσει χιλιάδες Μεσσήνιους, αλλά έρχεται μετά από 13 χρόνια !!! καθυστέρησης να εντοπίσει αντισυνταγματικότητες και να δώσει διαφορετικές ερμηνείες σε ένα νόμο και κινδυνεύουν να βρεθούν μετέωρες μεγάλες τουριστικές και άλλου είδους παραγωγικές επενδύσεις που έγινα με τον ίδιο νόμο, το 2545/97. Οι θρασύτατοι «κύριοι» του ΣτΕ, άκουσον – άκουσον έκριναν με μεγάλη πλειοψηφία, ότι δεν είναι νόμιμη η δημιουργία μεγάλων και σημαντικών επενδύσεων, όπως για παράδειγμα οι μεγάλες τουριστικές μονάδες, αθλητικές, εμπορικές κλπ εγκαταστάσεις που προβλέπουν οι ΠΟΤΑ, εφ’ όσον δεν έχει προηγηθεί χωροταξικός σχεδιασμός της περιοχής που επιτρέπει τη συγκεκριμένη δραστηριότηταυπό την προϋπόθεση ότι δεν υποβαθμίζει το περιβάλλον. Παράλληλα το ΣτΕ έκανε δεκτές τις προσφυγές κάποιων ιδιοκτητών ακινήτων που κατείχαν τα 17,5 στρέμματα.

Αν δεχθούμε ότι αυτοί οι κύριοι του ΣτΕ, που έβγαλαν αυτήν την απόφαση, έχουν δίκιο και σωστά αποφάσισαν, μπορούν να μας πουν
α) όλοι αυτοί που εργάζονται σ’ αυτήν τη μονάδα, αν χάσουν τη δουλειά τους, είναι καλό για τις
οικογένειές τους, είναι καλό για την ευρύτερη οικονομία της Μεσσηνίας, είναι καλό για τον Ελληνικό
τουρισμό?
β) Όταν σαν κράτος κάνουμε τεράστια προσπάθεια για την Τουριστική Ανάπτυξη της χώρας, ποιοι είναι
αυτοί που μπορούν να φρενάρουν την Τουριστική μας Ανάπτυξη, άρα την οικονομία της χώρας,
τώρα που έχουμε τόση μεγάλη ανάγκη? Όπως γράφουμε παραπάνω το πρόβλημα που προκαλεί
αυτή η απόφαση δεν είναι μόνο για τη συγκεκριμένη επιχείρηση, αλλά για πολλές άλλες που έχουν ενταχθεί στις ΠΟΤΑ, είτε στον τουριστικό τομέα, είτε στον αθλητικό, είτε στον εμπορικό κλπ.

Βοϊδοκοιλιά
Επιβεβαιώνεται λοιπόν ο πιο πάνω χαρακτηρισμός μας περί σαμποταριστών ?
Μήπως ο Μεσσήνιος πολίτης που θίγεται άμεσα αλλά και εν γένει όλοι οι Έλληνες που θίγονται άμεσα πρέπει να αντιδράσουν ?

Μήπως οι Μεσσήνιοι βουλευτές κάτι πρέπει να κάνουν γι’ αυτό?
Μήπως ο Πύλιος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, πρέπει να ξεκινήσει μια εκστρατεία σε βάρος της απόφασης των σαμποταριστών του ΣτΕ για να μπορέσει το έργο αυτό να ολοκληρωθεί και να αναπτυχθε’ι η Μεσσηνία?


Ηλιοβασίλεμα στο Ναβαρίνο
 Αυτοί οι κύριοι γνωρίζουν ότι ο μοναδικός Νομός της χώρας που είχε αύξηση στο τουριστικό προϊόν στη φετεινή τουριστική σαιζόν, είναι ο Νομός Μεσσηνίας ?
Ποιοι είστε εσείς κύριοι του ΣτΕ που θέλετε να καταδικάσετε τόσους εργαζόμενους στην ανεργία?
Ποιοί εσείς κύριοι που είστε υπεύθυνοι για τη Μεσσηνία (Πολιτικοί, Δήμαρχοι, Επιμελητήριο κλπ που μέχρι τώρα δεν έχετε ενδιαφερθεί για να αλλάξει αυτή η απόφαση ?



Πολυλήμνιο
  Και ένα τελευταίο, ο καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος αντί να ανακυρηχθεί ως εθνικός ευεργέτης, του βάζουν τρικλοποδιές για να γκρεμίσουν ότι αυτός έχτιζε επί τόσα χρόνια. Δυστυχώς σ' αυτή τη χώρα όλοι όσοι κάνουν καλό τον κατατρέχουν, εδώ κλείσαμε ένα Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στη φυλακή, σκευθείτε όλους τους άλλους τι τους κάνουμε !!!

16 σχόλια:

  1. έτσι είναι φίλε, βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος13.11.10

    Είναι ντροπή σ' αυτούς που πάνε να κάνουν κακό σ΄αυτόν τον άνθρωπου και κατ' επέκταση στη Μεσσηνία. Καί πάλι ντροπή τους.
    Και καλά όλοι αυτοί οι Μεσσήνιοι δεν έχουν ξεσηκωθεί ακόμη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι ντροπή φίλε Πατριώτη, ντόπιοι άνθρωποι ακόμη και μερικοί επώνυμοι που ασκούν εξουσία στη Μεσσηνία, να μη θέλουν το καλό αυτού του τόπου.
    Και άλλα πράγματα ήθελε να φτιάξει αυτός ο άγιος άνθρωπος, αλλά του μπήκαν εμπόδιο. Ήθελαν βλέπεις να φάνε με μεγάλη κουτάλα αλλά δεν τους έκανε τη χάρη. Και σ' αυτή τη περίπτωση, θέλουν κι άλλα λεφτά με τις απαλλοτριώσεις, γιατί δεν τους έφτασαν. Γι' αυτό και ο πόλεμος που του γίνεται.
    Πάντως το θέμα έχει βγει από τις 21/10/10 και το έχω ανεβάσει και στο blog μου:
    http://pkampas.blogspot.com/2010/10/costa-navarino.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντώνης Μεσσήνιος, Καλαμάτα13.11.10

    Παναγιώτη,
    κατ' αρχήν να σε συγχαρώ που και εσύ ασχολήθηκες με το θέμα αυτό. Πράγματι το θέμα είναι και θέμα κουτάλας και θέμα πολιτικό.
    Αν το ψάξεις καλά θα δεις ότι χιλιάδες τέτοιες και μικρότερες επενδύσεις "μουχίάζουν" στα συρτάρια της γραφειοκρατίας και του ΣτΕ.
    Να γιατί η χώρα πάει κατά διαβόλου.΄

    Μιας κι' εσύ ασχολήθηκες με το θέμα, μήπως πρέπει να ξεκινήσουμε μια παμμεσηνιακή πανστρατιά όλοι μαζί μήπως και καταφέρουμε, ότι είναι δυνατόν να καταφέρουμε, να ακουστεί και αυτή η φωνή. Εγώ είμαι στη διάθεση όλων να το προχωρήσουμε.
    Αντώνης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος14.11.10

    Παναγιώτη μάλλον πρέπει να σταματήσεις τα 'βαριά'...Σε χαλάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14.11.10

    Παναγιώτη δεν κόβεις τα ληγμένα λεω εγώ...Σε χαλάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θοδωρής Δουλάμης14.11.10

    κανείς δεν είπε να κλείσουν τα ξενοδοχεία του Κων/λου.
    Προφανώς ο ιδιοκτήτης των 17,5 στρ. είναι αδιάφορος για τις επενδύσεις της ΠΟΤΑ (και δικαιωμά του) και θέλει να ζήσει δουλεύοντας το χωράφι του και όχι να προσφέρει υπηρεσίες στον τουρισμό.
    Είναι προσωπική επιλογή του καθενός, πως θα διαχειρηστεί την περιουσία του και σε κανέναν δεν πέφτει λόγος (άκου αναγκαστική απαλοτρίωση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος14.11.10

    Ανώνυμε,
    εσύ ο τελευταίος. Δεν ξέρω αν ο Παναγιώτης γράφει "βαριά" ή όχι, αλλά εσύ τι πιστεύεις σχετικά με το άρθρο. Αυτοί που κυνηγούν τον καπετάν Βασίλη έχουν δίκιο?
    Αν είσαι Μεσσήνιος και πιστεύεις κάτι τέτοιο, τότε λυπάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιάννης από Πύλο14.11.10

    Θοδωρή Δουλάμη,
    αν διάβασες το άρθρο, αυτή η απόφαση του ΣτΕ είναι κατευθυνόμενη, άλλα πράγματα εξυπηρετεί. Δεν σε θεωρώ αφελή αλλά τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν πολλές. Βλέπε την περίπτωση του γηπέδου του Παναθηναϊκού, και εκεί ο αγρότης είναι στη μέση που θέλει να καλλιεργήσει το χωράφι του? Άλλωστε τα 17,5 στρ. δεν είναι ενός ιδιοκτήτη.
    Πριν 25 και 30 χρόνια που του δημιουργούσαν και τότε προβλήματα ό λόγος ήταν το χωραφάκι που ήθελε να καλλιεργήσει ο αγρότης ήταν και τότε?
    Άστα ρε Θοδωρή το πράγμα πάει αλλού ....
    Μίλησαν οι Σαμποταριστές όπως γράφει και ο Μεσσήνιος. Με την ευκαιρία αυτή να πω και εγώ ένα μπράβο στο Αντώνη Μεσσήνιο για το άρθρο του.
    Τέλος να συμπληρώσω ότι ο καπετάν Βασίλης για να ξεκινήσει αυτό το έργο χρειάστηκαν 10.000 υπογραφές !!! Για τον αγρότη κι' αυτό που ήθελε να καλλιεργήση καυκαλήθρες ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος15.11.10

    Είναι ντροπή μας να μην μπορούμε να στηρίζουμε τέτοια μεγάλα έργα που ανεβάζουν την πολιτιστική και οικονομική αξία της Μεσσηνίας!!! Ζούμε στο εξωτερικό κατ'ανάγκην και απο μακριά θαυμάσαμε το υπέροχο έργο του Κόστα Ναυαρίνο!!!! Ας υψωθούν οι φωνές όλων των πολιτών της περιοχής Μεσσηνίας για την συνέχιση αυτού του έργου, για το καλό όλων μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Έλαβα ένα μήνυμα από συνάδελφο μπλοκερ και διαβάζοντας το θέμα και γνωρίζοντας πολλά θα περιοριστώ στο δικαίωμα να εκφράζω την γνώμη μου με σοβαρότητα και τιμιότητα.

    θα ξεκινήσω με το ερώτημα γιατί φτάσαμε εδώ σαν χώρα, ακριβός επειδή προωθήσαμε τέτοιες επενδύσεις. δεν θα κρίνω φίλους και συμπατριώτες, ο καθένας μπορεί να έχει τη γνώμη του αυτό σημαίνει δημοκρατία, για να υπάρχει δημοκρατία πρέπει να λειτουργεί το κράτος και όταν θα λειτουργούσε το κράτος δεν θα έκανε αναγκαστική απαλλοτριώσει στις περιούσιες του λαού για ιδιωτικές επενδύσεις γιατί αυτό λέγεται κρατικός γκαγκστερισμός. Και αυτό ισχύει για όλες τις κυβερνήσεις που φέρονται έτσι. Η δημοκρατία λέει ότι το κράτος κάνει απαλλοτριώσεις μόνο για έργα του δημόσιου συμφέροντος και όχι με ψευδεπίγραφες δικαιολογίες ότι το συγκεκριμένο έργω θα εξυπηρετεί και τους γύρο του ιδιοκτήτες η γενικά τους γύρω οικισμούς με τον πληθυσμό του. Η δημοκρατία κάνει απαλλοτριώσεις για να κάνει δημόσια έργα κοινής ωφελείας και μόνο τέτοιο δεν είναι το συγκεκριμένο έργω. Πήραν με το έτσι θέλω τα χωράφια του καθενός που ήθελε να φυτεύει τσουκνίδες όπως διάβασα και που είναι δικαίωμα του τη θα φυτεύει στο χωράφι του ο καθένας, για να κάνουν ένα έργω ατομικής ωφελείας. Η δημοκρατία δεν κάνει τέτοιες επενδύσεις αλλά έργα και απαλλοτριώσεις που θα βελτιώνει την ζωή των υπαρχόντων κατοίκων και αυτό δεν συμβαίνει στο έργω αυτό. Η δημοκρατία κάνει επενδύσεις στον αγροτικό τομέα φτιάχνοντας δρόμους εργαστήρια για τα προϊόντα του αγρότη βάζει τον γεωπόνο δίπλα στον αγρότη τον βοηθά στις κακές καιρικές συνθήκες και αν θέλει και μέσα σε αυτά να εντάξει και το τουριστικό κομμάτι το δένει μαζί με τον ίδιο τον αγρότη χωρίς να αλλοιώνει το τοπίο ούτε της συνθήκες διαβιώσεις τον γύρο κοινοτήτων και κατοίκων, με τον λεγόμενο αγροτουρισμό ο οποίος είναι 100% κατηχημένος. Στον κύριο Κωνσταντόπουλο των υπέρ πατριώτη που εκθειάζετε η κάθε δημοκρατική κυβέρνηση ήταν υποχρεωμένη να του πει αφού θέλεις να κάνεις επενδύσεις και να βοηθήσεις την πατρίδα σου υπάρχουν άλλοι τομείς και σε μέρει που δεν θα πειραχτεί ούτε ο πληθυσμός ούτε το φυσικό περιβάλλον και υπάρχουν πολλοί τέτοιοι τομείς. Η επιμονή για το συγκεκριμένο έργω και η χρηματοδότηση του μου έχουν και εμένα και σε πάρα πολύ κόσμο αφήσει κενά . έρχεται ένας κυρ Βασίλης από το πουθενά να κάνει επενδύσεις συγκεκριμένης μορφής και επικαλείστε τα πατριωτικά αισθήματα του Μεσσηνιακού λαού αυτό που θα έπρεπε να κάνετε μια και κόβεστε για τον κυρ Βασίλη είναι να του ζητήσετε ένα βιογραφικό πως έγινε Ωνάσης και να ρωτήσετε και αυτούς που ξέρουν για τον κυρ Βασίλη και μετά να παρουσιάσετε το βιογραφικό του και την επένδυση που κάνει. Όταν εμπλέκεσαι σε τέτοιας έκτασης έργα που αναστατώνουν πληθυσμούς οφείλεις να παρουσιάσεις την πηγή τον προϊόντων σου που επενδύεις. Για όσους πιάνουν έναν κυρ Βασίλη που πριν τριάντα χρόνια ξεκίνησε από το Διαβολίτσι να κάνει το όνειρο της ζωής του σε βάρος μεγάλων πληθυσμών καλά θα κάνουν να μας πουν να γνωρίζουμε με πόσο κόπο έκανε αυτά τα μυθικά λεφτά και γιατί είναι υποχρεωμένος να έχει μπράβο μέσα στην Πύλο όταν πίνει τον καφέ του και γιατί πρέπει να οπλοφόρει είναι υποχρεωμένος να μας το πει . η καθαρές επενδύσεις θέλουν και καθαρές πηγές. Και να έρθουμε στην σοβαρότητα και το κέρδος που έχει η Μεσσηνία από αυτή την επένδυση μήπως έγιναν γύρο ξενοδοχεία και έρχονται οι πελάτες του κυρ Βασίλη;;; μήπως βγαίνουν σουλάτσο οι πελάτες του κυρ Βασίλη και ψωνίζουν από τα γύρο μαγαζιά;; Για ποια ωφέλει μιλάτε που εμείς δεν τα γνωρίζουμε;; Μήπως ότι κάποιοι τεμπελχανάδες θα φοράνε ποδιές να κάνουν τα δουλικά στους ξένους αμφιβόλου ποιότητος πελάτες;; Όταν θα μου απαντήσετε σε αυτά θα ξεκινήσουμε μια εποικοδομητική συζήτησι για το είδος τον επενδύσεων που πρέπει μια δημοκρατία να προωθεί για το καλό του λαού πρώτα και μετά του επενδύτη. Ευχαριστώ που κάνουμε διάλογο για ένα όντος σοβαρό θέμα.
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Δ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ
    ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητοί κύριοι χαίρομαι που απασχολεί αρκετό κόσμο η συγκεκριμένη ανάρτηση του φίλου Αντώνη και υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το τι είναι σωστό ή όχι στην απόφαση του ΣτΕ για το θέμα του καπετάν Βασίλη.
    Καταρχήν στον ανώνυμο ή ανώνυμους σχολιαστές, καλό θα είναι να βγαίνουν επώνυμα, για να ξέρουμε ποιοι μας σχολιάζουν.
    Δεύτερον δεν παίρνω "Ληγμένα" και δεν με χαλάει τίποτα αν απευθύνονται σε μένα.
    Τρίτον δεν γνωρίζω τον κύριο Κωνσταντακόπουλο (καπετάν Βασίλη) και ούτε δουλεύω σ' αυτόν.
    Τέταρτον δεν είμαι καν Καλαματιανός και κατ' επέκταση ούτε ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ.
    Απλά έτυχε να περάσω κάποτε απ' αυτή τη πόλη που λέγεται ΚΑΛΑΜΑΤΑ, που μου άρεσε τόσο πολύ, που αποφάσισα να ζήσω μόνιμα εδώ και να δημιουργήσω την οικογένειά μου.
    Χαίρομαι ειλικρινά που αυτός ο τόπος έχει τέτοιους ανθρώπους και ενδιαφέρονται για τον τόπο τους.
    Όσον αφορά τον ιδιοκτήτη ή τους ιδιοκτήτες οι οποίοι "θίγονται" απ' ότι φαίνεται με την αναγκαστική απαλλοτρίωση, να σας θυμίσω ρωτώντας σας:
    Πόσοι άλλοι άνθρωποι κατά τον ίδιο τρόπο δεν αδικήθηκαν παίρνοντας τις περιουσίες τους για ένα κομμάτι ψωμί, για να γίνουν μεγάλα έργα, να γίνουν δρόμοι κ.λ.π και στη μέση να είναι το ίδιο το Κράτος και όχι κάποιος επιχειρηματίας; Εκεί δεν υπάρχει το Σ.τ.Ε;
    Μήπως τα συγκεκριμένα στρέμματα πριν την απαλλοτρίωση δεν άξιζαν τίποτα;
    Μήπως η συγκεκριμένη περιοχή δεν πήρε τεράστια αξία και οι κάτοικοι της περιοχής δεν τρίβουν τα χέρια τους που είδαν αλματώδη αύξηση κέρδους των περιουσιών τους, λόγω αυτής της επιχείρησης;
    Μήπως έχουν εργασία τουλάχιστον 1200 άνθρωποι στη συγκεκριμένη επιχείρηση;
    Ξέρετε ότι το αεροδρόμιο Καλαμάτας, φέτος το καλοκαίρι, ήταν το μοναδικό αεροδρόμιο που είχε αύξηση των αφίξεων κατά 12%, ενώ τα υπόλοιπα στην Ελλάδα είχαν μείωση;
    Μήπως αυτός ο τόπος θα προσελκύσει κι άλλους, να επενδύσουν σ' αυτό το νομό προς όφελος των πολιτών του;
    Μήπως ο τουρισμός δεν θα αυξάνει χρόνο με το χρόνο, δίνοντας οικονομική ανάσα σε μικρότερες επιχειρήσεις του τόπου, ειδικά στις δύσκολες εποχές που περνάει ο τόπος μας;
    Θα μπορούσα να γράφω κι άλλα, κι άλλα πολλά...αλλά να χαίρεστε που υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι και ρίχνουν τα λεφτά τους στο τόπο τους και δεν τα πάνε σε ξένες χώρες.
    Γι' αυτό ας είμαστε συγκρατημένοι και ας επικροτούμε τέτοιες κινήσεις ανθρώπων, που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν σ' αυτά τα μέρη και θέλουν να βοηθήσουν.
    Επαναλαμβάνω και πάλι δεν έχω ΚΑΝΕΝΑ συμφέρον από τον συγκεκριμένο άνθρωπο, ούτε τον έχω δει ποτέ μου, παρά σε φωτογραφίες....αλλά τον θαυμάζω γιατί είναι Πατριώτης, Αγαπάει το τόπο του και θέλει να βοηθήσει...
    Εδώ τον ΑΓΑΠΩ Εγώ αυτό το τόπο που είμαι ένας ξένος... Συγνώμη αν σας κούρασα...
    Να 'στε όλοι Καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Θοδωρής Δουλάμης15.11.10

    Με τον ίδιο τρόπο που οι επενδυτές πήραν τα 17,5 στρ. από τους ιδιοκτήτες τους (με αποφάσεις υπουργών κ.λ.π.) έτσι τώρα και αυτοί (οι ιδιοκτήτες τους) τα παίρνουν πάλι πίσω με απόφαση του ΣτΕ.
    Επαναλαμβάνω ο κάθενας διαχειρίζεται την περιουσία του όπως θέλει και όπως κρίνει οτι τον συμφέρει καλύτερα.
    Τώρα όλα αυτά που αναφέρονται στο άρθρο περί "ρωσοκινέζικου άξονα", παραγωγικού σαμποτάζ υποκεινούμενο από την αριστερά κ.λ.π., είναι αστειότητες και θυμίζουν εποχές πριν την μεταπολίτευση.
    Και τέλος εγώ δεν βλέπω να κυνηγάει κανείς τα ΠΟΤΑ.
    Το να κάνει κάποιος αρνητική κριτική για τα ΠΟΤΑ είναι εχθρός και πολέμιος του καπετάνιου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φίλε Panagiotis Kampas πρώτα να σου πω ότι σε εκτιμώ. Όμως θα συνεχίσω να διαφωνώ μαζί σου πρώτον γιατί είσαι ηλεκτρινής και εκφράζεις τη γνώμη σου. Δεύτερο να συμφωνήσω με τον κύριο Δουλάμη ότι το να διαφωνώ με στοιχεία είναι δημοκρατία και όπως τα πήρε τα στρέμματα θα τα πάρουν πίσω γιατί οι γκανγκστερικές αρπαγές δεν μονιμοποιούνται ούτε νομιμοποιούνται ανεξάρτητα αν ωφέλησε η έβλαψε τον τόπο. Δεν θέλω να αναφέρω στοιχεία γιατί έχουν εμπλακεί και υπάλληλοι που ειλικρινά δεν φταίνε στο ελάχιστο, για αυτό θα παραμείνω στα ωφέλει διχτηχώς αυτά τα ωφέλει είναι ανύπαρκτα μπροστά στο κακό που έχει κάνει και ιδικά στο περιβάλλων που όλοι δεν του δίνουμε σημασία και έρχεται η ώρα που και αυτό με την σειρά του θα μας βλάψει. δεν θέλω να αναφερθώ στον κίνδυνο να σπάσει η δεξαμενή δείτε Ουγγαρία άσχετο αν έχει νερό το κακό που θα κάνει είναι εφιαλτικό. Άσε που παραβιάζει τον υδροφόρο ορίζοντα προς όφελος του στερώντας το από μια μεγάλη ακτίνα αγροτικόν εκτάσεων. αυτά προς το παρών. Και μην μου μιλήσετε για μελέτες γιατί έγιναν με συνθήκες όχι επιστημονικές και παρακάμπτοντας αρκετές επιστημονικές αντιρρήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. καταρχήν τα περί Ρωσοκινέζικου άξονα δεν είναι καθόλου αστειότητες αλλά μία πραγματικότητα.

    Μήπως αγνοείτε κύριοι ότι οι Ρώσοι προσπαθούν να εξαρτήσουν ενεργειακά όλη την Ευρώπη για να πετύχουν τα σχέδια της παγκόσμιας κυριαρχίας τους ? Σε αυτό τους βοήθησε μάλιστα σημαντικά και ο Ρωσόδουλος προβοκάτορας Καραμανλής.
    Το ίδιο και οι Κινέζοι που θέλουν να διεισδύσουν εμπορικά και να κυριαρχίσουν στην Ευρώπη και τώρα χρησιμοποιούν ως κόμβο τους γι'αυτό τη χρεοκοπημένη Ελλάδα του ανδρείκελου Παπανδρέου που τους κουβάλησε εδώ.

    Η Ελλάδα έχει γίνει το μεγαλύτερο τσιράκι αυτού του φασιστικού άξονα στην Ευρώπη από την εποχή του Ρώσου αρχιπράκτορα Ανδρέα Παπανδρέου.Και φυσικά πάνω απ'όλους τα κόμματα της αριστεράς που είναι παραδοσιακά οι μεγαλύτεροι υπηρέτες αυτού του ιμπεριαλισμού.Δεν είναι καθόλου τυχαίος ο φανατικός αντιαμερικανισμός που καλλιεργείται στην Ελλάδα,καθώς οι ρίζες του βρίσκονται ακριβώς εκεί.

    Είναι μάλιστα τέτοια η κυριαρχία-ειδικά-του Ρώσικου ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα που φτάσαμε σε σημείο να σαμποτάρεται σχεδόν κάθε μεγάλη επένδυση και βιομηχανία όταν αυτή προέρχεται από το ντόπιο ή το δυτικό κεφάλαιο.Εργαλείο αυτού του σαμποτάζ είναι ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και απεργοί με αντικαπιταλιστικά και οικολογικά προσχήματα,διάφοροι άσχετοι οικολόγοι,δήμαρχοι,ασήμαντα σε αριθμό κινήματα πολιτών,δασαρχεία και κυρίως το βιομηχανοκτόνο 5ο τμήμα του συμβουλίου της επικρατείας που ελέγχεται από την αριστερά και είναι ο νούμερο ένα σαμποταριστής της Ελληνικής βιομηχανίας.

    Στον αντίποδα ευνοούνται σκανδαλωδώς απευθείας κρατικοφασιστικές αναθέσεις από Ρώσους και Κινέζους(και άλλα τσιράκια του άξονα όπως το Κατάρ κλπ.)και κυρίως από ντόπιους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες που σχετίζονται με το πρώην ανατολικό μπλοκ όπως οι Κόκκαλης,Μπόμπολας,Γερμανός,Βγενόπουλος,Μυτιληναίος κλπ.
    Όταν πρόκειται να επενδύσουν αυτοί δεν διαμαρτύρονται ούτε αριστερά κόμματα,ούτε απεργοί,ούτε οικολόγοι,ούτε κινήματα πολιτών,ούτε δήμαρχοι,ούτε τίποτα απ'όλα αυτά.Εκεί όλοι το βουλώνουν.Είναι άραγε τυχαίο ? Ποιός το πιστεύει?.Όλοι καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι στην Ελλάδα κάποιοι έχουν συμφέροντα να διώχνουν κάποια συγκεκριμένα κεφάλαια για να ευνοούν κάποια άλλα.

    Στα πλαίσια αυτού του παραγωγικού σαμποτάζ είναι αναμφίβολα και η αστεία απόφαση του συμβουλίου της επικρατείας για το costa navarino,το οποίο και προσπαθούσαν να σαμποτάρουν για χρόνια,αλλά επειδή δεν τα κατάφεραν έπαιξαν τώρα το τελευταίο τους χαρτί επιστρατεύοντας το ΣτΕ.Αν είναι δυνατόν να ισχυρίζονται εδώ μέσα στα σοβαρά κάποιοι άνθρωποι,ότι είναι πιο σημαντικό να σεβαστούμε κάποιον λυγούρη που καλλιεργεί τσουκνίδες(λες και δεν αποζημιώνεται)από το μέλλον της Μεσσηνίας και της Ελλάδας που βρίσκεται σε τραγική οικονομική κατάσταση.

    Και επιτέλους που θα γίνουν πια επενδύσεις και εργοστάσια σ'αυτή τη χώρα,όταν οπουδήπουτε κι'αν πάνε να βρουν γη βρίσκονται κάποιοι οικολόγοι και άλλοι που θέλουν να τις διώξουν?
    Ήμαρτον πια !!!
    Η χώρα μας χρεοκόπησε ακριβώς λόγω αυτού του παραγωγικού σαμποτάζ,της αποβιομηχάνισης και αποεπένδυσεις που μας έφτασε να μην παράγουμε τίποτα και κάποιοι συνεχίζουν αυτήν την καταστροφή ακόμα και τώρα.

    Και φυσικά δεν είναι η μοναδική περίπτωση.Θυμίζω πιο πρόσφατα το εμπορικό κέντρο στο γήπεδο του Παναθηνααίκού που το έχει σταματήσει μία ασήμαντη ομάδα πολιτών ελεγχόμενη απ'τον ΣΥΡΙΖΑ,ισχυριζόμενη ότι στα βιομηχανικά ερείπια του Βοτανικού ζει κάποιος κορμοράνος !!!

    Επίσης στην Ηλεία ματαιώθηκαν πρόσφατα μεγάλες τουριστικές επενδύσεις με πρόσχημα τους προβοκατόρικους εμπρησμούς του 2007.Ενώ τώρα έχουν βάλει στο μάτι και τα Οινόφυτα-την καρδιά της Ελληνικής βιομηχανίας-με πρόσχημα ένα ποταμάκι τον Ασωπό. Τι μέλλον μας περιμένει σ'αυτή τη χώρα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Papatsoni Marina (TEMES)17.11.10

    Καλησπέρα,

    Καταρχήν να σας ευχαριστήσω για τη δυνατότητα διαλόγου που ανοίγετε. Είναι σημαντικό να υπάρχει ανταλλαγή απόψεων με στόχο την ανάπτυξη και εξέλιξη.

    Σχετικά με το θέμα της απόφασης του ΣΤΕ σας στέλνω σχετική ανακοίνωση που στείλαμε προς τους εργαζόμενους της εταιρίας μας.

    Είμαι στη διάθεση σας για κάθε σχετική διευκρίνιση

    Φιλικά

    Σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα για την Απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που εκδόθηκε στις 18/10/2010 θέλουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής ώστε να έχετε πλήρη και εμπεριστατωμένη εικόνα του θέματος:

    1. Δεν υπάρχει κανένα θέμα σχετικά με τη λειτουργία μας.
    2. Η εταιρία μας δρα πάντα στα πλαίσια της ισχύουσας νομοθεσίας και δεν υπάρχει καμία παρατυπία ή παράλειψη από την πλευρά μας και ούτε η απόφαση καταλογίζει καμία ευθύνη στην εταιρία μας.

    Συγκεκριμένα:

    Α. H απόφαση του ΣτΕ αφορά στην ακύρωση της απόφασης απαλλοτρίωσης δύο εκτάσεων συνολικού εμβαδού 17,5 στρεμμάτων επί συνόλου 1.300 που εκτείνεται το Navarino Dunes. Tα 17,5 αυτά στρέμματα όμως ουδέποτε απαλλοτριώθηκαν και προφανώς δε χρησιμοποιήθηκαν στην ανάπτυξη του Navarino Dunes. Η εταιρία από την έναρξη της κατασκευής τροποποίησε το σχεδιασμό, γεγονός που προκάλεσε κάποια σχετική καθυστέρηση, οικονομική επιβάρυνση και μείωση της έκτασης της Ακαδημίας του Γκολφ, προκειμένου να μην συμπεριληφθούν οι εν λόγω εκτάσεις.

    Β. Όσα αναφέρονται για αντισυνταγματικότητα της διάταξης του νόμου, που επιτρέπει να οριοθετούνται ΠΟΤΑ με βάση χωροταξικές κατευθύνσεις χωρίς προηγουμένως να υπάρχει ολοκληρωμένο χωροταξικό σχέδιο, δεν μας δημιουργούν πρόβλημα, αφού όλες οι άδειες για την κατασκευή και τη λειτουργία της ΠΟΤΑ Μεσσηνίας (οικοδομικές κ.λπ.) εκδόθηκαν νόμιμα και μάλιστα με βάση τη νεώτερη Απόφαση για Οριοθέτηση της ΠΟΤΑ που εκδόθηκε το 2005, όταν δηλαδή υπήρχε ολοκληρωμένο χωροταξικό σχέδιο για την Πελοπόννησο (που εγκρίθηκε το 2003) και το οποίο με σαφήνεια προέβλεπε την ίδρυση της ΠΟΤΑ Μεσσηνίας στη συγκεκριμένη περιοχή.



    Marina Papatsoni
    Marketing & Communications Director

    TEMES S.A.
    Developers of Costa Navarino
    www.costanavarino.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή