Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΡ. ΔΗΜΟ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ !

Όταν ακολουθήσουμε το δρόμο για την Κορώνη, στο ύψος του Ριζόμυλου
στρίβουμε αριστερά.   Ο δρόμος αυτός καταλήγει περνάει από τρείς
υπέροχους Τουριστικούς προορισμούς του πρώην Δήμου Πεταλιδίου.
Σήμερα  ξεκινήσουμε με την παρουσίαση αυτών των προορισμών και θα συνεχίσουμε με ένα τουρ στις περιοχές των υπόλοιπων Δήμων που θα συναντάμε στο οδοιπορικό που σήμερα ξεκινάμε.   
 ΠΕΤΑΛΙΔΙ. Σε μια καταπράσινη διαδρομή, συναντάμε το πρώτο σημαντικό χωριό (μεγαλοχώρι), τ
ο Πεταλίδι, όπου μέχρι το 2010 ήταν η έδρα του τότε Δήμου Πεταλιδίου, που από τότε, μέχρι και σήμερα,  εντάχθηκε στο Δήμο Μεσσήνης.                            
Οι Φοίνικες που δίνουν εξωτική
μορφή στο Πεταλίδι
Όμορφο και  παραθαλάσσιο το Πεταλίδι, δίνει μια ξεχωριστή τουριστική νότα στη Δυτική Μεσσηνία, ένα μέρος της οποίας θα ανακαλύψουμε με αυτό το αφιέρωμα.
Το Πεταλίδι είναι μια σύγχρονη  Παραθαλάσσια κωμόπολη, τουριστικό κέντρο. Κατ’ αρχήν διαθέτει μια  όμορφη και μεγάλη πλατεία  με χώρο πρασίνου, τα καφέ - εστιατόρια και τα
Μια από τις παραλίες του Πεταλιδίου
καταστήματα,  η οποία προσελκύει τους επισκέπτες της περιοχής.

Το Πεταλίδι, ήταν έδρα του τέως Δήμου Πεταλιδίου, μέχρι το 2010 και ακόμη και σήμερα, διατηρεί  εν μέρει το παραδοσιακό χρώμα του. Στο μικρό λιμανάκι δένουν βάρκες και τα καΐκια τους οι ψαράδες. Κοντά στο Πεταλίδι ήταν χτισμένη η αρχαία Κορώνη, που ιδρύθηκε από βοιωτούς αποίκους γύρω στο 369-365 π.Χ., πιθανώς πάνω στα ερείπια της ομηρικής Αίπειας.               
Το Πεταλίδι έχει περίπου 1.190 κατοίκους. Aπέχει 26,5 χλμ NΔ από την Kαλαμάτα.  
ΚΑΛΑΜΑΚΙ. Το οδοιπορικό μας συνεχίζεται και αφού καθήσαμε στη μεγάλη
Καλαμάκι, η παραλία
πλατεία του Πεταλιδίου και ήπιαμε ένα ουζάκι που συνοδεύόταν από υπέροχα μεζεδάκια, φύγαμε και λίγο πιο πέρα συναντήσαμε το Καλαμάκι,  ένα χωριό της πρώην Κοινότητας Αχλοδοχωρίου, του Δήμου Πεταλιδίου. Σήμερα ανήκει στο Δήμο Μεσσήνης, όπως φυσικά και το Πεταλίδι.

Το  Καλαμάκι έχει εξελιχθεί σε ένα σημαντικό τουριστικό προορισμό, αφού διαθέτει πολύ ωραία παραλία, εστιατόρια, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Αφήσαμε το αυτοκίνητο και κατεβήκαμε
Παραλία Καλαμακίου με τα βράχια
στην παραλία του χωριού. Εκεί η έκπληξή μας δεν ήταν η όμορφη παραλία, αλλά αριστερά και δεξιά, τα βράχια που μας εντυπωσίασαν. Ήταν παράξενα και διαφορετικά, αλλά δημιουργούν κάτι πολύ όμορφο και ξεχωριστό και σας προτείνουμε να κολυμπήσετε στην παραλία αυτή.
 
 ΧΡΑΝΟΙ. Διάσημοι Πανευρωπαϊκά, οι Χράνοι. Είναι μια περιοχή με έντονη τουριστική κίνηση.   Βρίσκονται ΝοτιοΔυτικά της Μεσσηνίας μεταξύ Αγ. Ανδρέα Λογγά και Πεταλιδίου, περίπου 10 χλμ μετά το Πεταλίδι  και μόλις 35 χλμ από την Καλαμάτα. Είναι ένα μικρό ονειρεμένο παραθαλάσσιο χωριό με υπέροχες παραλίες, καθαρή θάλασσα και φιλόξενους κατοίκους.
Παραλία Χράνων
Ο επισκέπτης των Χράνων, θα συναντήσει κατ’ αρχήν ωραίες παραλίες για να κάνει το μπάνιο του, το καλό
Η υπέροχη θάλασσα των Χράνων
φαγητό και η διασκέδαση στην περιοχή είναι κάτι για το οποίο θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά. Στους Χράνους λειτουργούν πολλές ταβέρνες που προσφέρουν φρεσκότατο  ψάρι και πολλούς διαφορετικούς μεζέδες σε πολύ καλές τιμές. Επίσης θα βρείτε και πολλά καταστήματα διασκέδασης για τις νυχτερινές σας εξορμήσεις.

Θα πρέπει επίσης να τονίσουμε ότι  στο χωριό λειτουργούν  και super market, γραφεία ενοικίασης αυτοκινήτων, τακτική συγκοινωνία (ανά δύο ώρες) και σε κοντινή απόσταση μπορείτε να βρείτε τράπεζες και φαρμακείο-ιατρείο (3 χλμ.).
Γενικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι Χράνοι συγκεντρώνουν τα πάντα,  που θα σας προέτρεπαν να τους επιλέξετε σαν τον τουριστικό σας προορισμό.  Κατ’ αρχήν είναι ένα πολύ όμορφο χωριό,  έχει υπέροχη καθαρή
Η απόλαυση να κάνεις το
μπάνιο σου σ' αυτήν την παραλία !
θάλασσα, αξιοθέατα, εύκολη πρόσβαση, ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια για άνετη παραμονή, πολύ καλό φαγητό σε όλα τα σχετικά μαγαζιά, ησυχία, ωραίο περιβάλλον.

 Τρία από τα αξιολογότερα παραθεριστικά κέντρα του πρώην Δήμου Πεταλιδίου, τελειώνουν σ’ αυτό το σημείο, σε επόμενη αναφορά μας θα ασχοληθούμε και με τους τουριστικούς προορισμούς των πρώην Δήμου Αίπειας,  Δήμου Κωρώνης, Δήμου Μεθώνης και Δήμου Πύλου.
Ως τότε, Καλό καλοκαίρι, καλά μπάνια, καλή διασκέδαση.
Επισκεφτείτε όλες τις ομορφιές της Μεσσηνίας ! ! !
                         
                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου