Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Κάθε χρόνο, τέτοια μέρα στην παραλία της Καλαμάτας,
γίνεται η τελελετή του Αγιασμού των υδάτων.                                               Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κκ Χρυσόστομος, τέλεσε τον Αγιασμό των Υδάτων. 
Η εικόνα ξεκίνησε από το Ναό της Αναλήψεως της Δυτικής Παραλίας και κατευθύνθηκε στην
Κεντρική προκυμαία στο ύψος της οδού Μαιζώνος.
Φέτος, το πλήθος κόσμου βοηθούντος και του καλού καιρού, ήταν εντυπωσιακό. Χιλιάδες Καλαματιανοί κατηφόρησαν προς την παραλία για να γιορτάσουν τα Θεοφάνεια.
Εντύπωση προκάλεσε, η απουσία των Βουλευτών του Νομού, είδαμε όμως τους πρώην Βουλευτές της ΝΔ κκ Λαμπρόπουλο και Σαμπαζιώτη, το Δήμαρχο Καλαμάτας Π. Νίκα, και άλλους επίσημους. Φυσικά στην τελετή παρέστη και ο πρόεδρος του Λιμενικού ταμείαου Μεσσηνίας
κ. Χάρης Βγενής και άλλοι.
Πριν τελειώσει η τελετή του Αγιασμού των υδάτων, 20 περίπου κολυμβητές, όπως κάθε χρόνο, βούτηξαν στη θάλασσα για να πιάσουν το σταυρό. 
Στην παραλία όμως, όλος αυτός ο
κόσμος, μετά την τελετή οδηγήθηκε προς τις παραλιακές καφετέριες όπου θέλησαν να πιουν ένα καφέ ή να πάρουν το ουζάκι της. 
Σε μικρό χρονικό διάστημα όλο τα τραπεζάκια είχαν καλυφθεί και ο υπόλοιπος κόσμος που δεν βρήκε που να κάτσει, το έριξε στις βόλτες στην παραλία και στο λιμενοβραχίωνα.
Όσοι από τους ψαράδες που βγαίνουν στην παραλία και πωλούν τα ψάριας τους προνόησαν να είναι εκεί, ξεπούλησαν μέσα σε λίγα λεπτά της ώρας ότι ψάρια είχαν. Το εντυπωσιακό, που πρέπει να σημειωθεί, το είδαμε στο
Καϊκι του καπετάν Νικόλα του Σάμιου, όπου τα ψάρια του στην κυριολεξία σπαρτάραγαν, ήταν τόσο φρέσκα που όσοι αγόρασαν έκαναν την καλύτερη αγορά ψαριού. 
Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλους όσους γιορτάζουν σήμερα και του χρόνου να
ξαναγιορτάσουμε με υγεία !    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου