Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

ΜΕΣΣΗΝΙΑ, Ο ΝΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΣΑΣ......ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ

Εκεί κάτω, στη Νοτιοδυτική άκρη της Πελοποννησου, υπάρχει ένα κομμάτι γης, που λες ότι όταν το έφτιαχνε ο
Ηλιοβασίλεμα, με το χρυσάφι της Μεσσηνίας την ελιά


Θεός είχε τρελά κέφια !!
Τι αξιοθέατα, τι παραλίες, τι βουνά, τι ποτάμια, τι πολυλίμνια και καταράχτες, τι αρχαίος πλούτος, τι παλάτια, τι κάστρα ! και τι δεν έχει αυτή η περιοχή ; Το όνομα αυτής της περιοχής είναι :
Η Τουριστική Ποιότητα σας περιμένει
                                    ΜΕΣΣΗΝΙΑ !!! 
Η Μεσσηνία είναι η περιοχή που μέχρι πριν λίγα χρόνια, δεν την είχαν ανακαλύψει. Σήμερα η Μεσσηνία, ανακαλύπτεται από όλο και περισσότερους Έλληνες και ξένους που θέλουν να την επισκευθούν και να κάνουν τις πιο απίστευτες διακοπές. 
Δεν είναι μόνο οι Θερινές διακοπές που κάνουν όλο αυτόν
Η Βασίλισσα της Μάνης, η Καρδαμύλη
τον κόσμο να θέλει να έλθει στη Μεσσηνία, είναι και ο Χειμερινός τουρισμός, είναι ο Θρησκευτικός τουρισμός, είναι ο συνεδριακός τουρισμός, είναι και πάρα πολλοί άλλοι λόγοι. Είναι επίσης οι ελιές, το ελαιόλαδο που είναι το καλύτερο ελαιόλαδο στον κόσμο. Τι να πρωτοπεί κανείς γι' αυτή τη Μεσσηνία, τι να πρωτοπεί !
Αυτή η εξαίσια αρμονία που οι παραλίες, οι πεντακάθαρες
Το γραφικό λιμανάκι του Αγ, Νικολάου (Σελίνιτσα)
θάλασσες, διαδέχονται την εκστατική συνύπαρξή τους με τα βουνά, αυτό το υπέρλαμπρο φως της θάλασσας, του κάμπου, που συνδυάζεται με το χρυσαφί των φύλων του ελαιόδενδρου.  
                      ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ       
Ανυπέρβλητη η ομορφιά του ! σε όλη τη Μεσσηνία. Μπορεί η κρίση να λύγισε όλη τη χώρα και επομένως και τη
Παραλία Καλογριάς Στούπας
Μεσσηνία, αλλά η Μεσσηνία αντιστέκεται. Ναι αντιστέκεται και η τουριστική ανάπτυξή της είναι ανάμεσα στις πρώτες στην Ελλάδα. Δεν είναι τυχαίο που κατακλύζεται από Έλληνες και ξένους ανθρώπους και σπάει όλα τα ρεκόρ επισκεψιμότητας της περιοχής μας. 
Μια περιήγηση αν κάνει κανείς στις πανέμορφες περιοχές

Σπάνια βράχια στο Καλαμάκι Πεταλιδίου.
της Μεσσηνίας θα δει όλο αυτόν τον κόσμο να χαίρεται πεντακάθαρες παραλίες που μπορεί κανείς να επιλέξει σε αμμουδερές, σε παραλίες με χοντρή άμμο, με βότσαλα, παραλίες με βραχάκια, ότι θέλετε τέλος πάντων μπορείτε να βρείτε. Σημασία έχει ότι οι περισσότερες παραλίες μας είναι βραβευμένες για τις καθαρές θάλασσές μας.
ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς στη Μεσσηνία. Τις αρχαιότητες όπως το Ναό του επικούρειου Απόλλωνα
To  λιμανάκι στο Πεταλίδι
που είναι ένα θαύμα ισάξιο του Παρθενώνα ; την Αρχαία Μεσσήνη που είναι κάτι το εκπληκτικό και ανεπανάληπτο ο
 Αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μεσσήνης είναι από τους εντυπωσιακότερους αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδος.
τα κάστρα της Μεσσηνίας όπως της Καλαμάτας, της Κορώνης, της Μεθώνης, της Κυπαρισσίας, το Νιόκαστρο και
Παραλία Αγ. Ανδρέα Λογγά
Παλαιόκαστρο της Πύλου και άλλα μικρότερα ;Τη Μάνη ολόκληρη με τους εκπληκτικούς Μανιάτικους Πύργους και Πυργόσπιτα. Το εκπληκτικής φυσικής ομορφιάς Πολυλίμνιο με τους καταράχτες του δείγμα παγκόσμιας και μοναδικης φυσικής ομορφιάς ; Τα μοναδικής ομορφιάς φαράγγια Ριντόμου και Βυρού ; Τα υπέροχα Μοναστήρια  και τα σπάνια Βυζαντινά εξωκκλήσια της ; Την Αρχαία Πύλο.    
Η σημερινή Πύλος λιμάνι με ανάπτυξη τον
Στους  πανέμορφους Χράνους.
16ο αιώνα, χτίστηκε το 1829 από Γάλλους ονομάστηκε έτσι λόγω αρχαιολατρίας και δεν πρέπει να συγχέεται με την ομηρική Πύλο του Νέστορα των Μυκηναϊκών χρόνων ούτε με την Πύλο των κλασσικών χρόνων. Η Μυκηναϊκή Πύλος των πινακίδων της Γραμμικής Β΄ βρισκόταν στον Επάνω Εγκλιανό, θέση του ανακτόρου του Νέστορα, ενώ η
Στο γραφικό λιμάνι της Κορώνης
αντίστοιχη των κλασσικών χρόνων βρισκόταν στο ακρωτήρι Κορυφάσιο. Η σύγχρονη Πύλος αναπτύχθηκε ως όταν οι τούρκοι έχτισαν το φρούριο του Νιόκαστρου.
 
Η Πύλος
Το νησάκι Πρώτη στη Μαραθόπολη
αποτελεί το μεγαλύτερο φυσικό λιμάνι της Πελοποννήσου και ταυτόχρονα έναν από τους πιο ενδιαφέροντες τουριστικούς προορισμούς της Μεσσηνίας, χάρη στην ένδοξη ιστορία και τις πλούσιες φυσικές ομορφιές της περιοχής.
Καλό Νερό Κυπαρισσίας
Η γνωστή ναυμαχία του Ναβαρίνου μεταξύ του συμμαχικού και τουρκοαιγυπτιακού στόλου που διεξήχθη στις 20 Οκτωβρίου 1827, αποτέλεσε μία ιστορική νίκη που συνέλαβε αποφασιστικά στην απελευθέρωση της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό.
Αν θα μπορούσαμε να το πούμε αξιοθέατο, ναι θα
Επικούρειος Απόλλων
μπορούσαμε να το πούμε και έτσι. Πάνω απ' όλα είναι αξιόγευστο ! Είναι και η Μεσογειακή διατροφή, το "θαυματουργό" ελαιόλαδο, το διαμάντι της Μεσσηνιακής γης.
Η ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ.  Η Καλαμάτα, είναι πόλη της νοτιοδυτικής Πελοποννήσου και πρωτεύουσα του Νομού Μεσσηνίας. Η πόλη είναι χτισμένη στην θέση
Η Νέδα
των αρχαίων Φαρών, στους πρόποδες του επιβλητικού Ταΰγετου στην καρδιά του Μεσσηνιακού κόλπου. Η Καλαμάτα, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Πελοποννήσου, μετά την Πάτρα και απέχει 255 χλμ. από την Αθήνα, 215 χλμ. από την Πάτρα και 715 χλμ. από την Θεσσαλονίκη. 
Σήμερα, η Καλαμάτα έχει καταφέρει να διατηρήσει την γοητεία της παλιάς
Ιστιοπλοϊκά στον προλιμένα της Καλαμάτας
αρχοντικής πόλης, με το ιστορικό κέντρο, τα πανέμορφα νεοκλασικά κτίσματα και τις σύγχρονες εγκαταστάσεις. 
   
Δεν είναι λοιπόν, μόνο οι παραλίες, τα ξενοδοχεία, το καλοκαίρι, είναι η Μεσσηνία των 4 εποχών, των αρχαίων, της ιστορίας, είναι η ΜΕΣΣΗΝΙΑ
Από τον προλιμένα Καλαμάτα με φόντο τη Βέργα στο βάθος
που κάνει τη διαφορά από πολλές άλλες Ελληνικές περιοχές. 
Είναι η περιοχή που απέχει 2 ώρες από την πρωτεύουσα
Παραλία Αμμόλοφοι Πετροχωρίου Πύλου
Αθήνα, είναι η περιοχή που μπορείτε να έλθετε για τη μονοήμερη έξοδό σας, είναι η περιοχή που μπορεί να σας φιλοξενήσει για ένα Σαββατοκύριακο, αλλά και για πλήρεις διακοπές για τις 4 εποχές του χρόνου.
                                     
Ηλιοβασίλεμα στη Γιάλοβα !
         ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΑΤΕ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ
         ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΝΕΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ
         ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ !!!
H Παραλία της Στούπας σε ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ Φωτό




2 σχόλια:

  1. πολύ ωραία όλα τα θέματα που βάζετε και χαίρομε πραγματικά για τον κόπο που κάνετε για μια καλή δουλειά . αλά ρε παιδιά φτιάξτε λίγο το θέμα του blog είναι χάλια
    η φωτογραφίες έξω από τον πίνακα του θέματος, τα θέματα χύμα, θέλει δουλίτσα το στήσιμο της σελίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια. Είναι μια προσπάθεια που κάνω για την προβολή της όμορφης Μεσσηνίας εντελώς ερασιτεχνικά, που την κάνω από μεράκι στον όποιο ελεύθερο χρόνο που είναι πολύ μικρός
    Αν η σελίδα ήταν επαγγελματική με οικονομικές απολαβές, με διαφημίσεις κλπ θα είχαμε φτιάξε κανονική επαγγελματική ιστοσελίδα. Οι τρεις φωτο που βγαίνουν έξω από τον πίνακα του θέματος είναι πανοραμικές 180ο και σκόπιμα τις μεγάλωσα για να φαίνονται καλύτερα, αφού αν έμεναν στο κανονικό τους μέγεθος θα ήταν δύσκολο να τις δει κάποιος. Όλα έχουν μια εξήγηση σ' αυτή τη ζωή !

    ΑπάντησηΔιαγραφή