Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

ΜΕ ΤΙ ΤΙΜΕΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΤΕ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Όπως στο προηγούμενο άρθρο μας γράψαμε για πολλά πράγματα σχετικά με το Ελαιόλαδο Καλαμάτας. Γι’ αυτό σ’ αυτό το άρθρο θα δούμε πιο ενδιαφέροντα πράγματα για το ελαιόλαδο.


ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ.
Στη Μεσσηνία υπάρχουν στην ουσία δύο ειδών λάδια. Το ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ που είναι το συμβατικό δηλαδή ελαιόλαδο και το ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχει και τα λιπάσματά του και τα ραντίσματά του και ότι άλλο χρειάζεται για να μπορέσει να αποδώσει.
Αντίθετα το βιολογικό, θεωρείται βιολογικό όταν μετά την πάροδο 5 ετών δεν ρίξουν οι παραγωγοί κανένα είδος λιπάσματος, τότε παίρνουν βεβαίωση ότι οι καλλιέργειές τους είναι βιολογικές. Φυσικά και οι τιμές είναι διαφορετικές.

ΤΙΜΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ.
Τα ελαιόλαδα Καλαμάτας έχουν διαφορετικές τιμές. Αν ξεκινήσουμε με το συμβατικό το Εξτρα Παρθένο ελαιόλαδο θα δούμε κατ’ αρχήν ότι τα οξέα του πρέπει να κυμαίνονται από 0 μέχρι 3/10.
Γι’ αυτό το ελαιόλαδο, το blog μας δίνει τιμή που φτάνει τα 75 € ανά ντενεκέ συν τα μεταφορικά. Αν κάνουμε σύγκριση με τις τιμές των αντίστοιχων ελαιόλαδων που πωλούνται στα Super Markets, τότε θα διαπιστώσετε ότι οι τιμές τους είναι κατά πολύ μεγαλύτερες που ίσως να φτάνουν και τα 7€ το λίτρο ! και όχι το κιλό.

Στα βιολογικά λάδια τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι τιμές είναι εκ των πραγμάτων μεγαλύτερες. Αυτά τα λάδια όμως είναι τα καλύτερα και υγιεινότερα. Όλα αυτά θέλουμε να προβάλουμε, και τα συμβατικά και τα βιολογικά. Οι τιμές των βιολογικών ανά ντενεκέ θα φτάνουν περί τα 90-95 € που σημαίνει ότι το κιλό θα είναι γύρω στα 5,60 €

Εσείς δεν έχετε παρά να συγκρίνετε και να μας στείλετε ένα μήνυμα ενδιαφέροντος στο

                                                 Email: messiniakakaialla@gmail.com

Εμείς στη συνέχεια θα σας δείξουμε τον τρόπο πως και εσείς θα αποκτήσετε το ελαιόλαδο που θέλετε να καταναλώσετε μέσα στην επόμενη χρονιά.

2 σχόλια:

  1. ΜΑΡΙΟΣ2.12.10

    ΜΑΡΙΟΣ

    πως μπορουμε αυτα τα ωραια λαδια να τα τρωμε και στην λαρισα και σε προσιτες τιμες?????
    stav707@gmail.com
    larisa......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Antonis Messinios13.12.10

    Φίλε Μάριε, τώρα που έχει αρχίσει να βγαίνερι το νέο ελαιόλαδο στη Μεσσηνία είμαστε έτοιμοι να σε προμηθεύσουμε όσο ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Τη πασίφνωστη Κορωναίικη ποικιλία.
    Για οτιδήποτε θέλεις ας επικοινωνήσουμε στο e-mail: messiniakakaialla@gmail.com
    Σε περιμένω να συνεννοηθούμε για τις λεπτομέριες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή