Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ

Είναι πολλές οι φωνές που ακούγονται και ισχυρίζονται, λόγω απογοήτευσης από τους πολιτικούς,
Μην πάτε να ψηφίσετε. Κατ' εμάς αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος που κάνουν όσοι ισχυρίζονται την αποχή. Η αποχή είναι η εύκολη αλλά ανεύθυνη λύση που λέει κάποιος και αυτό μεταδίδεται σαν κολητικοί αρρώστια. Λέι ο ένας δεν πάω να ψηφίσω τους απατεώνες τους πολιτικούς, το ακούει ο άλλος και λέει το ίδιο, το ακούει και ο τρίτος που ναι μεν έχει αποφασίσει να ψηφίσει μεν αλλά ντρέπεται να το πει και λέει κι' αυτός ότι δεν θα πάει να ψηφίσει. στο τέλος συναντιούνται και οι τρείς στο εκλογικό κέντρο να ψηφίζουν ο καθένας το δικό του υποψήφιο.

ΔΗΜ.ΔΡΑΚΟΣ
 Τι κάνουν επομένως και οι τρεις του πιό πάνω παραδείγματος? ο ένας κοροϊδεύει τον άλλο, ακριβώς αυτό που κάνουν οι πολιτικοί ! Ωραία κοινωνία είμαστε, Μόνο που αυτοί μ,εταξύ τους τα βρίσκουν, ενώ εμείς τσακωνόμαστε και από πάνω.          Ο ΕΝΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ και μάλιστα είμαστε και υπερήφανοι γι' αυτό που κάνουμε. Ω Θεέ μου !!! τι ραγιαδισμός είναι αυτό στη σύγχρονη Ελλάδα ?

ΠΕΤΡ.ΤΑΤΟΥΛΗΣ
Ας κάνουμε όμως μια διευκρίνηση προς αποφυγή παρεξηγήσεων.


ΠΑΝ.ΝΙΚΑΣ
(Υπ.Δημ.Καλαμάτας)
   Οι κυβερνήσεις, οι πολιτικοί εν γένει, συνήθως πολλά λένε και υπόσχονται και λίγα κάνουν. Τί να θυμηθούμε τον προηγούμενο πρωθυπουργό που μας έταζε ότι θα επανιδρύσει το κράτος ? Να θυμηθούμε τον τωρινό πρωθυπουργό που μας έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά ή ότι δεν θα παγώσει τους μισθούς και τις συντάξεις και θα δώσει αυξήσεις όσο και ο πληθωρισμός και τώρα ζούμε στο πετσί μας την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού?  Μην καθήσουμε όμως να γράψουμε από το 1974 μέχρι σήμερα, τι έχουν υποσχεθεί και τι έχουν κάνει οι πολιτικοί, γιατί δεν θα τελειώσουμε ποτέ.                                                                                                                         

ΝΙΚ.ΤΖΩΡΤΖΗΣ
(Υπ. Δημ. Μεσσήνης)
 Αυτό που έχει σημασία και με αυτό θα ασχοληθούμε σήμερα είναι αν πρέπει να απέχουμε ή να πάμε να ψηφίσουμε. Όλοι οι άλλοι τα μόνα που γράφουν είναι που μιλάνε οι υποψήφιοι, ποιούς υποψήφιους μας προτείνουν, διαφημιστικά, να ψηφίσουμε και κάτι τέτοια ανούσια.
Η αποχή λοιπόν που πολλοί ισχυρίζονται ή την ισχυρίζονται λόγω απογοήτευσης, ή για λόγους σκοπιμότητας. Δεν γνωρίζουν όμως ότι είτε αυτοί πάνε να ψηφίσουν είτε όχι κυβέρνηση, περειφερειάρχης ή δήμαρχος θα εκλεγεί και μάλιοστα μπορεί αυτοί που θα εκλεγούν, λόγω αλλοίωσης του αποτελέσματος να εκλεγεί χειρότερος περιφερειάρχης, χειρότερος δήμαρχος κλπ κλπ,

 Επομένως τι εξυπηρετεί η Αποχή ? Τίποτε και κανένα;. αφήστε που η αποχή είναι συμπεριφορά δειλίας, ανευθυνότητας και λιποταξίας. Ποιοί λοιπόν θεωρούν για τον εαυτό τους τους τρείς πιό πάνω χαρακτηρισμούς ? Αν θα μου έλεγαν ότι θέλουν να ψηφίσουν ανθρώπους που σε προηγούμενες εκλογές τους αποδεδειγμένα πέτυχαν και πρόσφεραν έργο και επίσης σε νέους που βάζουν για πρώτη φορά υποψήφιοι και επίσης αποδεδειγμένα είναι πετυχημένοι επαγγελματίες, τότε να τους πω, μπράβο σας είμαι μαζί σας

Το να ψηφίζουμε όμως ανθρώπους που είναι στις Δημοτικές αρχές 20 και 30 χρόνια και που μας έχουν κάνει και ένα και δύο ρουσφέτια και έχει βαρεθεί ο κόσμος να τους βλέπει και να τους ψηφίζει έτσι από συνήθεια, ε τότε αυτό είναι απαράδεκτο καταλαμβάνουν μια θέση ενός νέου ανθρώπου με όρεξη για προσφορά  στον τόπο του που λόγω της μόρφωσής του, των γνώσεών του και της επιτυχημένης επαγγελματικής του στον τόπο του,


ΔΗΜ.ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ
Υπ. Δήμ. Πύλου-Νέστορος)
  Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που ασχολούνται με συγκεκριμένο αντικείμενο πχ τουρισμός και είναι σε θέση να προβάλουν τον τουρισμό στην περιοχή τους. Δεν πρέπει να ψηφίσει ο κόσμος αυτούς τους υποψήφιους?  Γενικά το τοπικό συμφέρον πρέπει να μπαίνει μπροστά από οποιοδήποτε άλλο συμφέρον προσωπικό ή άλλο.

Αποχή λοιπόν ? ποποί νομίζετε ότι κερδίζουν, πάλι οι πολιτικοί είναι οι κερδισμένοι. Αυτοί (οι πολιτικοί) έτσι κι' αλλοιώς κερδισμένοι είναι πάλι θα εκλεγούν, ψηφίσετε δεν ψηφίσετε. Πάλι θα πάρουν τους μισθούς τους, τις μίζες τους και οποιαδήποτε άλλα οφέλει έχουν.


ΘΕΟΔ.ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ
(Υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας)
  Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι που βάζουν ως υποψήφιοι κάποιοι μικροεπαγγελματίες και πολλές φορές αυτή η κατηγορία ανθρώπων δεν έχει ούτε τις βασικές προϋποθέσεις  για να προσφέρουν το παραμικρό στο Δήμο τους. Που πάτε ρε παιδιά? Καλά οι υποψήφιοι Δήμαρχοι σας βάζουν γιατί πολλές φορές δεν έχουν να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιό τους, εσείς δεν καταλαβαίνετε ότι σ' αυτές τις περιπτώσεις σας βάζουν να χαλάτε τα λεφτά σας? Τυπώνετε κάρτες, διαφημιστικά φυλλάδια, παρατάτε τις δουλειές σας και τρέχετε προεκλογικά για να σας ψηφίσουν και στο τέλος παίρνετε 50 ψήφους και καθαρίσατε. Έτσι όμως έχετε δυσφημίσει το ίδιο σας το όνομα και ενδεχομένως τη δουλειά σας. Καθήστε καλά σας λέωωωωωωω. καθήστε στη δουλίτσα σας και προσπαθείστε να την αναπτύξετε όχι μέσω της έκθεσής σας προεκλογικά.

ΒΙΚΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
(Υπ. Δημ.Σύμβουλος με τον
Δημ. Καφαντάρη)


Μεσσήνιοι όπου και αβρίσκεστε ,                                                                                                  
πηγαίνετε να ψηφίσετε όποιους θέλετε, αλλά ψηφίστε. Μη δειλιάσετε, ψηφίστε αυτούς που θέλετε, αρκεί να είναι άξιοι, νέοι, πετυχημένοι, να σας δώσουν τα εχέγγυα ότι θα πάνε να στο Περιφερειακό ή Δημοτικό Συμβούλιο  και θα δώσουν μάχες, θα κάνουν ανατροπές, θα κάνουν την προσωπική τους υπέρβαση για να συμβάλουν στην ανάπτυξη του Δήμου τους.
Σε ποιούς θα ρίξετε την ψήφο σας, ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ
Διαλέξτε τους πιό άξιους, να πάει επί τέλους μπροστά η Μεσσηνία.
ΑΝ.ΤΣΟΡΩΝΗΣ
(Υπ.Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος)
Τέλος, καλή επιτυχία σε όλους.
      




 
Στ.ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
(Μεσσήνης)

ΚΩΝ.ΚΟΛΙΑΣ
(Υπ.Δήμ.Τριφυλίας)


7 σχόλια:

  1. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ. ΔΕΝ ΑΠΕΧΟΥΜΕ! ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΠΩΣ "ΚΑΝΟΥΝ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2.11.10

    Θα ψηφίσουμε και μάλιστα "δαγκωτό" το Δράκο στην Περιφέρεια, όχι για κανένα άλλο λόγο αλλά γιατί είναι Μεσσήνιος και αυτοδιοικητικός με βαθειά γνώση του αντικειμένου. Δεν είναι τυχαίο που οι Νομάρχες το έκαναν πρόεδρο της ένωσής τους.
    Θα ψηφίσουμε και Νίκα, είναι μεν αντιπαθητικός, αλλά όμως έκανε έργο και γι' αυτό θα τον ψηφίσουμε.
    Το άλλο μέλος της οικογένειάς μου ψηφίζει στη Μεθώνη και θα ψηφίσει Δημ. Καφαντάρη και Βίκυ Γιαννακοπούλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος 22.11.10

    Μα καλά δεν το είδαμε το Δράκο τόσα χρόνια, μας κατασπάραξε. Τώρα πρέπει να κατασπαράξει και την Υπόλοιπη Πελοπόννησο?
    Ας δοκιμάσουμε και καμιά άλλη λύση μήπως η Πελοπόννησος δει καμιά άσπρη ημέρα.
    Όμως όπως και να έχει, πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3.11.10

    Σιγά ρε παιδιά,
    δεν έχετε δει τουλάχιστον το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου? αν το συγκρίνεται με το αντίστοιχο του 1995 για παράδειγμα, δεν έχει καμία σχέση. Όχι ότι είναι άγιος, αλλά τουλάχιστον κάτι έχει κάνει.
    Τώρα όσον αφορά τον Τατούλη, αυτός έχει πουλήσει τη ΝΔ, μετά τις εκλογές θα πουλήσει το ΠΑΣΟΚ και μετά θα πάει στη Ντόρα μέχρι να την πουλήσει κι' αυτή. Συνεχώς όμως θα βγαίνει και θα μας λέει πόσο αδικημένος είναι, πόσο τον κυνηγάνε και κάτι τέτοια παρόμοια. Ας μας πει τουλάχιστον ποιά είναι η εμπειρία του στην Αυτοδιοίκηση ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. NIFALIOS LAKONAS4.11.10

    Είτε το θέλουμε είτε όχι, η Πελοπόννησος έχει έξυπνους ανθρώπους και ψύχραιμους.
    Εγώ είμαι από Σπάρτη και ναι μεν ψηφίζω Ν.Δ. αλλά δεν ψηφίζω λόγω της Λακωνικής παράδοσης, αλλά επειδή έχω καταλήξει σ' αυτή μετά από ψύχραιμη σκέψη.
    Γι' αυτό προτείνω σε όλους τους Πελοποννήσιους να ψηφίσουν, ΟΧΙ στην αποχή, και ΔΡΑΚΟ είναι καλός ότι κι' αν λέτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος11.11.10

    Για το δεύτερο επαναληπτικό γύρο της Κυριακής τι θα ψηφίσουμε ρε παιδιά, πέρα όμως από κομματικές τοποθετήσεις ?
    Έχει κανείς καμιά καλή ιδέα ?
    Γιατί να ψηφίσω Δράκο?
    Γιατί να ωηφίσω Τατούλη?
    Ποιός μπορεί με επιχειρήματα, να μου πεί τον ένα ή τον άλλο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένας Πύλιος11.11.10

    Με το Δημήτρη στην Πύλο, τι θα κάνουμε, θα τον βγάλουμε? Παιδιά το αξίζει ψηφίστε τον ΟΛΟΙ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΔΑΓΚΩΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή