Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΧΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

      Οι νέοι δεν θέλουν να δουλέψουν ή δεν βρίσκουν δουλειά ?
Κρίση, μνημόνιο, ΔΝΤ, Τρόϊκα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μέρκελ, Παπανδρέου, Σαμαράς, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, άλλα κόμματα, πολιτικοί και οποιοιδήποτε άλλοι όροι, που έχουν μπει τους τελευταίους 10 μήνες στη ζωή μας και οι οποίοι φέρανε μια ακόμη λέξη που είναι δυσάρεστη και άκρως επώδυνη, τη λέξη αυτή τη λένε ΑΝΕΡΓΙΑ που μέχρι πρότινος, όχι ότι μας ήταν άγνωστη, αλλά μας ήταν γνωστή για ένα μέρος της νεολαίας. Τώρα η ανεργία χτυπάει κάθε ηλικία και σε πολλά επαγγέλματα. Λέγεται ότι το 2011 θα ξεπεράσει το 1.000.000 ανέργους όλων των ηλικιών.

Η Μεσσηνία φυσικά δεν αποτελεί εξαίρεση. Ήδη οι καφετέριες στην Καλαμάτα και στις άλλες πόλεις, σε ώρες εργασίας είναι γεμάτες από άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. Είναι οι άνεργοι !

Είναι άνεργοι. Άνεργοι που ψάχνουν να βρουν δουλειά και δεν βρίσκουν? Ή μήπως άνεργοι που δεν θέλουν να βρουν δουλειά και έτσι βολεύονται? Μήπως επίσης είναι από εκείνους που λένε «εγώ αν δεν μπω στο δημόσιο δεν δουλεύω» ? Μήπως πιο πέρα κάθονται και κάποιοι άλλοι που λένε «εγώ θέλω μια δουλειά γραφείου, να κάθομαι, να μην κουράζομαι και 1 και 16 του μήνα να παίρνω ένα οποιοδήποτε μισθό»?

Δυστυχώς, όλες αυτές οι κατηγορίες είναι υπαρκτές και ένα μέρος αυτής της ανεργίας του 1.000.000 είναι εθελοντές άνεργοι !

Επάγγελμα Ασφαλιστικός & Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος
Εμείς ψάξαμε να δούμε τι «παίζει» σ’ αυτό το επάγγελμα και διαπιστώσαμε τα παρακάτω:
Το επάγγελμα αυτό, ναι μεν ανήκει στο Ελεύθερα επαγγέλματα, αλλά

α) Δεν χρειάζεται να διαθέσει αυτός ο επαγγελματίας για το ξεκίνημα κεφάλαιο εγκατάστασης
β) Δεν έχει λειτουργικά έξοδα (ενοίκιο, Φως, νερό τηλέφωνο, αναλώσιμα, γραμματεία κλπ).
γ) Αν σε οποιοδήποτε επάγγελμα ο νεώτερος αν ρωτήσει τον παλαιότερο να του δώσει τις εμπειρίες του, τότε τον παλαιότερο θα τον βρει παγερά αδιάφορο, ενώ στους ασφαλιστές οι διευθυντές δίνουν τις εμπειρίες τους ευχαρίστως και με οργανωμένο πρόγραμμα.
δ) Τι θα επιτύχετε σαν ασφαλιστικός σύμβουλος ? Όπως σε κάθε προσωπική επιχείρηση, ο ασφαλιστικός σύμβουλος αμείβεται με απόλυτη αναλογία των όσων θα επιτύχει και είναι πολλοί εκείνοι που κατορθώνουν να επιτύχουν πολλά. Υπάρχουν χιλιάδες Ασφαλιστές στην Ελλάδα, που έχουν εξασφαλίσει ένα σημαντικό εισόδημα και παράλληλα το σεβασμό και την εκτίμηση των πελατών τους σε ανταπόδοση των υπηρεσιών και των ειδικών γνώσεων που τους προσφέρουν. Είναι αναντικατάστατοι, σαν ειδικοί στον τομέα τους. Πάνω απ’ όλα όμως, το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου είναι ένα «υπεύθυνο κοινωνικό λειτούργημα» επειδή προσφέρει ανυπολόγιστες υπηρεσίες στην προστασία του σημερινού ανθρώπου και της οικογένειάς του, καθώς και της περιουσίας του.                                                                                                                                                           ε) Πρόκειται για το επάγγελμα που δέχεται ανεξάρτητους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν μια καριέρα που να βασίζεται στις ίδιες τους τις δυνάμεις.                                                                                                                                                 στ) Ο μύθος που λέει «εγώ δεν μπορώ να πείσω άλλους ανθρώπους», έχει καταρριφθεί και αυτό προκύπτει από τη σχετική εκπαίδευση που περιλαμβάνει νέες σύγχρονες μεθόδους.                            ζ) Είναι το επάγγελμα για εκείνους που έχουν ως ιδανικό να αγωνίζονται, να νικάνε και να επιβραβεύονται με τιμητικές διακρίσεις, ταξίδια κλπ                                                                             η) Είναι το επάγγελμα που μπορεί κανείς να κάνει καριέρα που μπορεί να φτάσει  πολύ   υψηλεπίπεδα.                                                                                                                                   ι) Ο άλλος μύθος, που λέει «και αν ένα μήνα δεν πουλήσω τι χρήματα θα πάρω»? και αυτός ο μύθος δεν υφίσταται αφού τα ασφαλιστήρια δίνουν κάθε χρόνο προμήθεια !                                                                                                                                             ια) Οι ασφαλιστικές εταιρίες συνήθως δίνουν υπάρχοντες πελάτες (από τα λεγόμενα ορφανά συμβόλαια) για να διευκολύνουν το έργο των Ασφαλιστικών Συμβούλων.
ιβ) Τον τελευταίο καιρό που η Δημόσια Υγεία και οι συντάξεις έγιναν ανύπαρκτες, οι ασφαλιστικές εταιρίες στους δύο πιο πάνω τομείς θα παίξουν σπουδαιότατο ρόλο.

Γενικά είναι τόσο διαφορετικά και ευνοϊκά τα πράγματα που πραγματικά δεν περιμέναμε να είναι τόσο ευνοϊκά για ένα νέο Ασφαλιστικό Σύμβουλο.

Τα πιο πάνω δεδομένα μας τα παραχώρησε το Γραφείο Καλαμάτας της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, που είναι στον 3ο όροφο του κτηρίου της ΑΤΕ bank και τους ευχαριστούμε.

11 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12.9.10

    Ε όχι, ρε παιδιά οτι δεν θέλουμε να δουλέψουμε, βρείτε μας δουλειά και εμείς θα πάμε. Δεν μπορούμε όμως να πάμε οπουδήποτε. Τι, να μας εκμεταλευτούνε ? Αν δεν βρούμε στο Δημόσιο, σε κάποιο γραφείο θα βρούμε. Και στα γραφεία δουλεύει ο κόσμος !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε μου, σ' ευχαριστούμε που μας επιβεβαίωσες σε όσα γράφουμε.
    Δεν λέμε τίποτε άλλο από αυτά που γράφεις. Ναι το ξέρουμε ότι δεν μπορείτε να πάτε οπουδήποτε, γιατί στο "οπουδήποτε" θα χρειαστεί να δουλέψετε.
    Το ξέρουμε ότι επιθυμείτε το Δημόσιο γιατί γονείς και πολιτικοί,σας έχουν γαλουχίσει από τότε που γεννηθήκατε να μπείτε στο Δημόσιο να μην κουράζεστε και να πληρώνεστε. Και αν δεν βρείτε το πολυπόθητο Δημόσιο, ε να μην πάτε σε ένα γραφείο να κάθεστε και εκεί και κάποιος δύστυχος εργοδότης να σας πληρώνει.
    Φιλαράκο,
    επειδή κάτι μου λέει ότι είσαι πολύ νεαρός, με λύπη μου θέλω να σε πληροφορήσω ότι ο ιδιώτης επιχειρηματίας ένα "βολεψάκια" σαν και σένα δεν πρόκειται να σε προσλάβει ΠΟΤΕ. Σε τέτοιες εποχές οι εργοδότες ψάχνουν για δουλευταράδες και όχι Δημόσιους Υπάλληλους.
    Φιλάκια στην καφετέρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15.9.10

    Καλή η πρόταση για να μειωθεί η ανεργία, αλλά με το συγκεκριμένο επάγγελμα του ασφαλιστή κατ' αρχήν μας φοβίζει γιατί είναι άγνωστο σε μας. Τίποτε άλλο έχετε να μας προτείνετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κατ' αρχήν φίλε μου σε ευχαριστούμε για το μήνυμά σου.
    Όσον αφορά το αν σου κάνει ή όχι το επάγγελμα του ασφαλιστή ή όχι δεν έχεις παρά να επισκευθείς την ασφαλιστική εταιρία να το συζητήσεις και να αποφασίσεις. Πάντως ο λαός λέμε δύο πράγματα σ' αυτές τις περιπτώσεις. 1."Για να φας ομελέτα πρέπει να σπάσεις τα αυγά
    εσύ είσαι αποφασισμένος να σπάσεις αυγά ?
    2. "Για να μάθεις μπάνιο πρέπει να μπείς στη θάλασσα" Αν φοβάσαι να μπεις στη θάλασσα, δεν πρόκειται να μάθεις μπάνιο.
    Αυτά προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην Ελλάδα πλέον υπερισχύει ο δημόσιος τομέας, κι αυτό γιατί όλοι κάθονται και πληρώνονται πολύ καλύτερα από τον ιδιωτικό τομέα. Σίγουρη δουλειά. Για πολλούς αυτό είναι αρκετό, να κάθονται και να πληρώνονται (νοοτροπία Έλληνα), αλλά για λίγους δεν αρκεί.

    Υπάρχουν νέοι που αγαπάνε αυτό που έχουν σπουδάσει και θέλουν να δουλέψουν με πολλή όρεξη, μα η εκμετάλλευση (στην Ελλάδα πάντα) δεν τους το επιτρέπει. Γιατί να σκίζεται στη δουλειά και να παίρνει ψίχουλα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα φίλε konsoulito,
    δεν ξέρω αν και πόσο τα πιστεύεις αυτά που γράφεις, αλλά θα σου πω ότι αυτά τα καρκινόματα που λέγονται ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ έχουν δηλιτιριάσει τις ψυχές της νεολαίας μέσω των γονέων του όσο αφορά το άλλο καρκίνομα το δημοσιοϋπαλληλίκι.
    Το σίγουρο και το καθησιό. Έλεος ρε παιδιά, αυτά είναι τα ιδανικά αυτής της σημερινής νεολαίας. Που πάνε έννοιες όπως παραγωγικότητα, ανάπτυξη και πολλές άλλες.
    Ξέρεις φίλε μου, εμείς τους ψηφίζουμε αυτούς τους αχρείους πολιτικούς, αυτά μας κάνουν. Δηλιτηριο στις ψυχές των πα;ιδιών, ουρές στα πολιτικά γραφεία για διορισμούς. Τι κατάντημα Θεέ μου? Το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΙΔΑΝΙΚΟ είναι να κάθεστε και να πληρώνεστε. Ε, όχι δεν μπορώ να το δεχτώ. Επαγγελματίες τεμπέληδες δηλαδή.
    Ως ρος το δεύτερο θέμα που τα παιδιά σπουδάζουν και θέλουν να εργασθούν αλλά υπάρχει ανεργία, εσείς τους ψηφίζετε, για να σας κάνου εν δυνάμει δημόσιους υπάλληλους, γιατί τώρα πια η κάνουλα παραγωγής δημοσίων"τεμπέληδων, σχεδόν έχει κλείσει. Εσείς τους ψηφίζεται να παίρνετε πτυχία με ειδικότητα ΑΝΕΡΓΟΣ. Καλά κάνετε λοιπόν, δεν έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας, που να πάτε να δουλέψετε μωρέ ? στου τεμπελόπουλου ? Πάλι καλά κάνετε ! Θα το βρείτε όμως μπροστά σας σε λίογα χρόνια.
    Παιδιά ΞΥΠΝΗΣΤΕ οσο είναι νωρίς. Δουλέψτε κάντε άλλα πράγματα από αυτά που σπουδάσατε (αν δεν βρείτε σχετική εργασία). Γίνεται και ασφαλιστές και ότι άλλο θέλετε, αλλά δουλέψτε, δουλέψτε, δουλέψτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θέλω να κάνω την παρατήρηση ότι ο εθελοντής άνεργος ονομάζεται άεργος. Πέρα από αυτό είναι απόλυτη αλήθεια ότι η χώρα μας μαστίζεται από την ανεργία αλλά σαν παιδί της πόλης θα πίστευα ότι στην περιφέρεια όσοι θέλουν πραγματικά να δουλέψουν μπορούν να το κάνουν στα χωράφια. Σίγουρα δεν είναι η ιδανική δουλειά αλλά από το ολότελα καλή και η παναγιώταινα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ANTONIS MESSINIOS3.10.10

    Πραγματικά θεωρητικά είναι εύκολο αυτό,
    Πρέπει να γνωρίζεις όμως ότι αν ο νέος πηγαίνει σπαδάζει κάνει έξοδα, η οικογένειά του πουλάει κάποια χωράφια, ξεπουλιέται δηλαδή και έχει απαιτήσεις και φιλοδοξίες όταν τελειώσει τις σπουδές του, ποιοί είναι αυτοί οι οποίοι του νέου του ψαλιδίζουν τα φτερά των φιλοδοξιών του ?
    Άσε λοιπόν έξω από το χορό πολλά τραγούδια ξέρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εγραψα: αλλά σαν παιδί της πόλης θα πίστευα, δηλαδή έκανα μία υπόθεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητέ φίλε,
    μπορεί να υπάρχουν και τέτοιοι νέοι ή νέες που λες ότι δεν προτιμούν άλλη εργασία παρά μόνο στο δημόσιο, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία παθαίνει την "πλάκα"της όπου εμφανίζονται για μια θέση εργασίας. Δεν μπορούν να φανταστούν ότι με πτυχίο και μεταπτυχιακό να "παρακαλάνε"για 520 ευρώ και μάλιστα να τους κάνουν να πιστεύουν ότι τους κάνουν χάρη.
    Κρίμα στην "αξιοκρατία"που διδάσκουν οι πολιτικοί της Ελλάδας. Όλα είναι σχετικά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και που να δεις φίλε Kapistrri και να δουλεύεις και να παίρνεις τα 520 € και να σε έχουν και ανασφάλιστο. Αν θέλεις κάνε και αλοιώς.
    Ύστερα οι πολιτικοί λένε ότι θέλουν να φτιάξουν το ασφαλιστικό : Πως να φτιαχτεί το ασφαλιστικό όταν εν γνώσει των πολιτικών υπάρχουν εργοδότες που αφήνουν ανασφάλιστους τους εργαζόμενους. Ποιός τους έκανε τι?
    Κατά τα άλλα μου αρέσει που κάποιοι από τους νέους πιστεύουν ότι θα πάρουν σύνταξη !!
    Καλό ανέκδοτο ε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή