Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Σε όλη την Ελλάδα, πολλοί καλλιτέχνες γνωστοί, λιγότερο γνωστοί αλλά και άγνωστοι ξεχύνονται για να προσφέρουν διασκέδαση στους "καταπιεσμένους", από το ΔΝΤ Έλληνες.

Στη Μεσσηνία αυτό που γίνεται είναι πρωτόγνωρο.
Θεατρικά σχήματα που έρχονται από άλλες περιοχές, τοπικά κλπ δίνουν παραστάσεις τη μια μετά την άλλη. Παραστάσεις όπως αυτ'η που δίνεται στην Αρχαία Μεσσήνη με θέμα "Φως και σκοτάδι" ή αυτή που δίνεται στο κάστρο της Καλαμάτας με θέμα "Γηραιά κυρία". και πολλές - πολλές ακόμα. Το πραγματικό τσουνάμι όμως γίνεται με τα μουσικά σχήματα όπου όλα τα χωριά της Μεσσηνίας κάποια στιγμή φιλοξενούν τέτοια μουσικά συγκροτήματα.

Στον τοπικό τύπο καθημερινά θα βρούμε δημοσιεύματα του τύπου
"Ο Παναγιώτης Λάλεζας στη Σκάλα" ή το άλλο που λέει  "Εκδηλώσεις στο κάστρο της Μεθώνης" ή το άλλο "Η Χαρά Βέρα στου κυνηγού" τι άλλο να πούμε για την  "Κατερίνα Σκορδαλάκη στο Κοπανάκι". Τη Λίτσα Γιαγκούση στο Κορυφάσιο κλπ κλπ
Ένας κατάλογος που τελειωμό δεν έχει.


Σε λόγο θα αρχίσουν  και οι γιορτές όπως "γιορτή της πίτας", "γιορτή του κρασιού", "γιορτή του λαδιού", γιορτή της ελιάς" γιορτή του ούζου"  και ότι άλλη γιορτή μπορεί κανείς να φανταστεί.

Τελικά στη Μεσσηνία αυτοί που την επισκέπτονται δεν κάνουν μόνο μπάνια σε πεντακάθερες θάλασσες, δεν τρώνε φαγητά κάθε είδους με αγνό ελαιόλαδο Καλαμάτας που είναι πράγματι το καλύτερο στον κόσμο, αλλά διασκεδάζουν όσον δεν διασκέδασαν όλο το χρόνο. 

Σας περιμένουμε λοιπόν στη Μεσσηνία όσο είναι ακόμη καιρός
Άντε και καλή διασκέδαση.



Paros Blogs

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12.8.10

    ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.
    " ο Αναγνώστης "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος15.8.10

    Ο Πολιτισμός και ο τουρισμός δίνουν επιπλέον προστιθέμενη αξία στον τόπο μας.Όλες αυτές οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται από εθελοντές Μεσσήνιους, ενισχύουν το τουριστικό προφίλ της Μεσσηνίας.Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση με πολλές πρωτοβουλίες που πήρε, ενίσχυσε σημαντικά την εξωστρέφειά μας , μας γνώρισαν επιτέλους οι υπόλοιποι Έλληνες και τα αποτελέσματα είναι ιδαιτέρως θετικά για τον τόπο μας.Στο messinia.gr θα βρείτε πληροφορίες για τη Μεσσηνία και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται . Αντωνία Μπούζα Πρόεδρος Ν.Ε.Τ.Π. Μεσσηνίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΟΣ15.8.10

    Σας ευχαριστούμε για το σχόλιό σας και συγχαριτήρια για τις αναπτυξιακές σας προσπάθειες. Έχουμε και οι δύο τον ίδιο στόχο, εσείς θεσμικά και εμείς ιδιωτικά επειδή αγαπάμε τη Μεσσηνία και αναγνωρίζουμε την ομορφιά της.
    Πάντως είμαστε στη διάθεσή σας να συμβάλουμε σε ότι θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή