Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Πριν από πολύ λίγες ημέρες, στην έναρξη του 2011, αγανακτησμένος Καλαματιανός πολίτης ο οποίος έτυχε να είναι φίλος μου, ήλθε στο γραφείο μου γεμάτος αγανάκτηση και άρχισε φωνάζοντας να αναρωτιέται σε τι χώρα ζούμε, στην Ουγκάντα ? στη Ζιμπάπουε ? (Μήπως αυτοί είναι πιό πολιτισμένοι από εμάς?) Τελικά προσγειώθηκε και διαπίστωσε ότι ζει στην Ελλάδα, και μάλιστα στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας την Καλαμάτα.
Η επόμενη κίνηση ήταν να τον ρωτήσω τι έπαθε και βρίζει. Ο φίλος μου μόλις είχε γυρίσει από το ΤΕΒΕ ή μάλλον από τον ΟΑΕΕ, ήταν όμως τόσο αγανακτισμένος γιατί κάθισε και μου εξιστόρισε τι έχει πάθει από το Καλοκαίρι μέχρι και σήμερα. Είναι πολύ απολαυστικά όλα αυτά που μου είπε γι' αυτό και εγώ σας τα παραθέτω να τα απολαύσετε κι' εσείς και κάπου εκεί μέσα, δεν ξέρετε, μπορεί να βρείτε και τον ΤΑΛΑΙΠΩΡΟ από τις Δημ. Υπηρεσίες, εαυτό σας ή κάποιο δικό σας.

     Όταν υπέβαλε, μου είπε, τη φορολογική του δήλωση είχε τόσα έξοδα, σε ασφαλιστικά ταμεία και άλλα, τόσα όσα του επέτρεπαν να του γυρίσει η εφορία 3500 € τα οποία του είχε κρατήσει ως προκαταβολή φόρου  η εταιρία που συνεργάζεται. Όταν του ήλθε το εκκαθαριστικό του με έκλπηξη είδε ότι δεν του ζητάνε να πληρώσει μέν, αλλά δεν του επιστρέφουν και εκείνα που περίμενα, που στο κάτω - κάτω του τα είχαν κρατήσει. Μετά από διαδικασίες περίπου 1,5 - 2 μηνών τελικά κατάφερε αυτά τα χρήματα να τα πάρει και με τα οποία "έκλεισε" και κάποιες τρύπες.
     Στη συνέχεια άρχισε να κυκλοφορεί η περιβόητη ρύθμιση των χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία. πήγε λοιπόν να κάνει κι' αυτός τη ρύθμισή του στον ΟΑΕΕ, έκανε ότι του είπαν και το αποτέλεσμα ήταν ότι για να είναι ασφαλισμένος στο ταμείο του μετά τη ρύθμιση πρέπει να καταβάλει 2107 € !!! ανά 2 (ΔΥΟ) ΜΗΝΕΣ. Αυτό που έκανα εκείνη την ώρα ήταν να δω πόσα έβγαιναν το μήνα. Φυσικά διαπίστωσα ότι έπρεπενα πληρώνει μηνιαίως 1053,50 € !!! Αμέσως μετά η επόμενη ερώτηση μου ήταν αν κερδίζει από 3000 € μηνιαίως και άνω για να μπορεί να τα πληρώνει τα 1053 €, εκείνη την ώρα μου έδειξε το εκκαθαριστικό του που έγραφε ότι έβγαλε περίπου 18.000 € ήτοι 1.500 € μηνιαίως. Προφανώς αυτός και η οικογένειά του από εδώ και πέρα καλούνται να ζουν με το ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΠΟΣΟ ΤΩΝ 400 € !!!!!!!!!!
     Ερώτηση κρίσεως. Οι ΑΚΡΩΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ του σχετικού υπουργείου ήταν τόσο πολύ δύσκολο να σκεφθούν ότι στη ρύθμιση των χρεών των ασφαλιστικών ταμείων, δεν θα έπρεπε να ληφθεί ΣΟΒΑΡΑ το εκκαθαριστικό των ασφαλισμένων και το ποσό να είναι ανάλογο με τα έσοδα του καθενός ??????? (κύριε Πάγκαλε, μήπως τα αποφασίσαμε και αυτά μαζί ?????)
Τώρα αυτός ο άνθρωπος πως θα πληρώνει το ασφαλιστικό του ταμείο ??? κάποιος από αυτούς τους ανεγκέφαλους του υπουργείου, μπορεί να μας απαντήσει πως θα τα πληρώνει ??????? Τι είπατε ?
τι τους νοιάζει αυτόυς? σωστά έχετε δίκιο τι τους νοιάζει όταν αυτόν τον ανθρωπάκο θα τον στέλνουν στα δικαστήρια και δεν αποκλείεται να τον κλείσουν και στη "στενή". Δεν τους ενδιαφέρει, και γιατί να τους ενδιαφέρει,  αν καταστρέψουν ένα επαγγελματία, ένα οικογενειάρχη !
               ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ !
Και καλά ως εδώ, πέρασε ο καιρός και ήλθε η περιβόητη περαίωση. Έβγαλε ο φίλος μου το χαρτί που του απέστειλε το υπουργείο για την περαίωση και μου έδειξε ότι του ζητούν 5.500 € !!!!!
                                         ΠΩΣ ΘΑ  ΠΛΗΡΩΣΕΙ ?
Και τι τους νοιάζει αυτούς ? Αυτοί νόμους ξέρουν να βγάζουν και να Απαιτούν να εισπράξουν χρήματα. Ναι, να εισπράξουν από αυτούς, που έτσι όπως τα κατάφεραν ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ, πρέπει να περνάνε με 400 € το μήνα !
                                     ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ?
     Πάμε κατ' ευθείαν για τα βαθιά ! εκεί θα μας στείλουν όλους, στο βυθό. Και τι τους νοιάζει αυτούς !
            Γιατί να τους νοιάζει ? αυτοί πεινάνε ? αυτοί θα τα πληρώσουν ?
                        ΤΟ ΔΝΤ δεν προβλέπει τίποτε γι' αυτούς.
           (κ. Πάγκαλε, μήπως κάναμε και το μημόνιο μαζί ?)
Βέβαια δεν προσέχαμε κι' εμείς. Όταν τα τρώγαμε μαζί με τον Πάγκαλο !!! δεν σκεφτόμαστε το αύριο.  Αυτά που συναντάμε στα υπουργεία, στις Δημόσιες υπηρεσίες, τα ασφαλιστικά και ιδιαίτερα στον ΟΑΕΕ Καλαμάτας είναι όχι απλά απαράδεκτα, αλλά εδώ πρέπει να ξαναθυμηθούμε τον Πάγκαλο που μίλησε για τους ΚΟΠΡΙΤΕΣ. Αν θέλετε να πάρετε μια γεύση από ΚΟΠΡΙΤΕΣ πηγαίνετε οποιαδήποτε ημέρα στον ΟΑΕΕ Καλαμάτας θα τους δείτε, είναι μαζεμένοι όλοι εκεί ! Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες τους έχουν δει, τους έχουν απολαύσει.

Τελικά ο φίλος μου πολύ φοβάμαι ότι σε λίγο δεν θα μπορεί να πληρώνει το ΟΑΕΕ, δεν θα πάει να κάνει ρύθμιση της περαίωσης, θα βγεί ανάμεσα σε εκείνους που θα χρωστάνε στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και φοβάμαι ακόμη περισσότερο ότι θα αρχίσει να χρωστάει και αλλού αν υποθέσουμε ότι δίνει τα 1107 € για την ασφάλισή του, αφού με 400 € το μήνα δεν θα βγαίνει με τίποτε

Τέλος, είμαι βέβαιος ότι σ' αυτή την ιστορία δεν αποκλείεται να βρείτε είτε τον εαυτό σας, είτε κάποιο συγγενικό σας πρόσωπο, είτε κάποιο φίλο σας. Είναι τόόόόσοι πολλοί, πλέον, οι συμπολίτες μας που βρίσκονται σ' αυτήν ή και σε χειρότερη κατάσταση, ΠΟΥ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ.

                             Κ Α Λ Η    Χ Ρ Ο Ν Ι Α     Σ Ε   Ο Λ Ο Υ Σ

              ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

1 σχόλιο:

  1. Αυτά που γράφεις εγώ τα θεωρώ ότι είναι πολύ λίγα. Τα πράγματα είναι πολύ πιο δραματικά. Θα ριμάξουν όλη την Ελλάδα. Θυμίσου αυτήν την κουβέντα, ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε. Το 2011 θα δείξει πολύ άσχημα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή