Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΧΗ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟ

Είναι πολλές οι φωνές που ακούγονται και ισχυρίζονται, λόγω απογοήτευσης από τους πολιτικούς,
Μην πάτε να ψηφίσετε. Κατ' εμάς αυτό είναι ένα τεράστιο λάθος που κάνουν όσοι ισχυρίζονται την αποχή. Η αποχή είναι η εύκολη αλλά ανεύθυνη λύση που λέει κάποιος και αυτό μεταδίδεται σαν κολητικοί αρρώστια. Λέι ο ένας δεν πάω να ψηφίσω τους απατεώνες τους πολιτικούς, το ακούει ο άλλος και λέει το ίδιο, το ακούει και ο τρίτος που ναι μεν έχει αποφασίσει να ψηφίσει μεν αλλά ντρέπεται να το πει και λέει κι' αυτός ότι δεν θα πάει να ψηφίσει. στο τέλος συναντιούνται και οι τρείς στο εκλογικό κέντρο να ψηφίζουν ο καθένας το δικό του υποψήφιο.

ΔΗΜ.ΔΡΑΚΟΣ
 Τι κάνουν επομένως και οι τρεις του πιό πάνω παραδείγματος? ο ένας κοροϊδεύει τον άλλο, ακριβώς αυτό που κάνουν οι πολιτικοί ! Ωραία κοινωνία είμαστε, Μόνο που αυτοί μ,εταξύ τους τα βρίσκουν, ενώ εμείς τσακωνόμαστε και από πάνω.          Ο ΕΝΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟ και μάλιστα είμαστε και υπερήφανοι γι' αυτό που κάνουμε. Ω Θεέ μου !!! τι ραγιαδισμός είναι αυτό στη σύγχρονη Ελλάδα ?

ΠΕΤΡ.ΤΑΤΟΥΛΗΣ
Ας κάνουμε όμως μια διευκρίνηση προς αποφυγή παρεξηγήσεων.


ΠΑΝ.ΝΙΚΑΣ
(Υπ.Δημ.Καλαμάτας)
   Οι κυβερνήσεις, οι πολιτικοί εν γένει, συνήθως πολλά λένε και υπόσχονται και λίγα κάνουν. Τί να θυμηθούμε τον προηγούμενο πρωθυπουργό που μας έταζε ότι θα επανιδρύσει το κράτος ? Να θυμηθούμε τον τωρινό πρωθυπουργό που μας έλεγε ότι υπάρχουν λεφτά ή ότι δεν θα παγώσει τους μισθούς και τις συντάξεις και θα δώσει αυξήσεις όσο και ο πληθωρισμός και τώρα ζούμε στο πετσί μας την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού?  Μην καθήσουμε όμως να γράψουμε από το 1974 μέχρι σήμερα, τι έχουν υποσχεθεί και τι έχουν κάνει οι πολιτικοί, γιατί δεν θα τελειώσουμε ποτέ.                                                                                                                         

ΝΙΚ.ΤΖΩΡΤΖΗΣ
(Υπ. Δημ. Μεσσήνης)
 Αυτό που έχει σημασία και με αυτό θα ασχοληθούμε σήμερα είναι αν πρέπει να απέχουμε ή να πάμε να ψηφίσουμε. Όλοι οι άλλοι τα μόνα που γράφουν είναι που μιλάνε οι υποψήφιοι, ποιούς υποψήφιους μας προτείνουν, διαφημιστικά, να ψηφίσουμε και κάτι τέτοια ανούσια.
Η αποχή λοιπόν που πολλοί ισχυρίζονται ή την ισχυρίζονται λόγω απογοήτευσης, ή για λόγους σκοπιμότητας. Δεν γνωρίζουν όμως ότι είτε αυτοί πάνε να ψηφίσουν είτε όχι κυβέρνηση, περειφερειάρχης ή δήμαρχος θα εκλεγεί και μάλιοστα μπορεί αυτοί που θα εκλεγούν, λόγω αλλοίωσης του αποτελέσματος να εκλεγεί χειρότερος περιφερειάρχης, χειρότερος δήμαρχος κλπ κλπ,

 Επομένως τι εξυπηρετεί η Αποχή ? Τίποτε και κανένα;. αφήστε που η αποχή είναι συμπεριφορά δειλίας, ανευθυνότητας και λιποταξίας. Ποιοί λοιπόν θεωρούν για τον εαυτό τους τους τρείς πιό πάνω χαρακτηρισμούς ? Αν θα μου έλεγαν ότι θέλουν να ψηφίσουν ανθρώπους που σε προηγούμενες εκλογές τους αποδεδειγμένα πέτυχαν και πρόσφεραν έργο και επίσης σε νέους που βάζουν για πρώτη φορά υποψήφιοι και επίσης αποδεδειγμένα είναι πετυχημένοι επαγγελματίες, τότε να τους πω, μπράβο σας είμαι μαζί σας

Το να ψηφίζουμε όμως ανθρώπους που είναι στις Δημοτικές αρχές 20 και 30 χρόνια και που μας έχουν κάνει και ένα και δύο ρουσφέτια και έχει βαρεθεί ο κόσμος να τους βλέπει και να τους ψηφίζει έτσι από συνήθεια, ε τότε αυτό είναι απαράδεκτο καταλαμβάνουν μια θέση ενός νέου ανθρώπου με όρεξη για προσφορά  στον τόπο του που λόγω της μόρφωσής του, των γνώσεών του και της επιτυχημένης επαγγελματικής του στον τόπο του,


ΔΗΜ.ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ
Υπ. Δήμ. Πύλου-Νέστορος)
  Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που ασχολούνται με συγκεκριμένο αντικείμενο πχ τουρισμός και είναι σε θέση να προβάλουν τον τουρισμό στην περιοχή τους. Δεν πρέπει να ψηφίσει ο κόσμος αυτούς τους υποψήφιους?  Γενικά το τοπικό συμφέρον πρέπει να μπαίνει μπροστά από οποιοδήποτε άλλο συμφέρον προσωπικό ή άλλο.

Αποχή λοιπόν ? ποποί νομίζετε ότι κερδίζουν, πάλι οι πολιτικοί είναι οι κερδισμένοι. Αυτοί (οι πολιτικοί) έτσι κι' αλλοιώς κερδισμένοι είναι πάλι θα εκλεγούν, ψηφίσετε δεν ψηφίσετε. Πάλι θα πάρουν τους μισθούς τους, τις μίζες τους και οποιαδήποτε άλλα οφέλει έχουν.


ΘΕΟΔ.ΜΠΡΕΔΗΜΑΣ
(Υπ. Δήμαρχος Καλαμάτας)
  Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι που βάζουν ως υποψήφιοι κάποιοι μικροεπαγγελματίες και πολλές φορές αυτή η κατηγορία ανθρώπων δεν έχει ούτε τις βασικές προϋποθέσεις  για να προσφέρουν το παραμικρό στο Δήμο τους. Που πάτε ρε παιδιά? Καλά οι υποψήφιοι Δήμαρχοι σας βάζουν γιατί πολλές φορές δεν έχουν να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιό τους, εσείς δεν καταλαβαίνετε ότι σ' αυτές τις περιπτώσεις σας βάζουν να χαλάτε τα λεφτά σας? Τυπώνετε κάρτες, διαφημιστικά φυλλάδια, παρατάτε τις δουλειές σας και τρέχετε προεκλογικά για να σας ψηφίσουν και στο τέλος παίρνετε 50 ψήφους και καθαρίσατε. Έτσι όμως έχετε δυσφημίσει το ίδιο σας το όνομα και ενδεχομένως τη δουλειά σας. Καθήστε καλά σας λέωωωωωωω. καθήστε στη δουλίτσα σας και προσπαθείστε να την αναπτύξετε όχι μέσω της έκθεσής σας προεκλογικά.

ΒΙΚΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
(Υπ. Δημ.Σύμβουλος με τον
Δημ. Καφαντάρη)


Μεσσήνιοι όπου και αβρίσκεστε ,                                                                                                  
πηγαίνετε να ψηφίσετε όποιους θέλετε, αλλά ψηφίστε. Μη δειλιάσετε, ψηφίστε αυτούς που θέλετε, αρκεί να είναι άξιοι, νέοι, πετυχημένοι, να σας δώσουν τα εχέγγυα ότι θα πάνε να στο Περιφερειακό ή Δημοτικό Συμβούλιο  και θα δώσουν μάχες, θα κάνουν ανατροπές, θα κάνουν την προσωπική τους υπέρβαση για να συμβάλουν στην ανάπτυξη του Δήμου τους.
Σε ποιούς θα ρίξετε την ψήφο σας, ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ
Διαλέξτε τους πιό άξιους, να πάει επί τέλους μπροστά η Μεσσηνία.
ΑΝ.ΤΣΟΡΩΝΗΣ
(Υπ.Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος)
Τέλος, καλή επιτυχία σε όλους.
      




 
Στ.ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
(Μεσσήνης)

ΚΩΝ.ΚΟΛΙΑΣ
(Υπ.Δήμ.Τριφυλίας)


Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΕΧΕΙ ΛΥΣΗ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

Τα τελευταία χρόνια έχουν ακουστεί πάρα πολλά σχετικά με το ασφαλιστικό πρόβλημα και ιδιαίτερα με τα Συνταξιοδοτικό. Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, άλλωστε όλα τα κόμματα το παραδέχονται, ότι τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκονται σε οικτρά κατάσταση και δεν μπορούν να κάνουν αυτό που πρέπει ώστε να εξασφαλισθούν κάθε μήνα οι συντάξεις.
Ένα άλλο βέβαιο είναι ότι κάθε χρόνος που περνάει τόσο πιο δύσκολο θα είναι να δίνονται οι συντάξεις στους δικαιούχους. Αυτό το στηρίζουμε σε συγκεκριμένα και αδιαμφισβήτητα στοιχεία που θα αναλύσουμε και θα συζητήσουμε μαζί σας.

1. Μέχρι τέλους του 2010 θα αποχωρήσουν από τις εργασίες τους περί τους 150.000 εργαζόμενοι για να συνταξιοδοτηθούν. Αυτό κατ’ αρχήν είναι, κατά την προσωπική μας άποψη, ένα πολύ μεγάλο λάθος αφού όσο είναι στις δουλειές τους αυτοί οι άνθρωποι θα πληρώνονται, όταν το 2011 θα είναι συνταξιούχοι, μπαίνει ένα πολύ μεγάλο ερώτημα. Τώρα που το ΙΚΑ είναι χωρίς αυτούς τους 150.000 «νεοσυνταξιούχους» δυσκολεύεται να πληρώσει τους νυν συνταξιούχους, μετά από την έλευση αυτών των 150.000, θα μπορεί να τους πληρώνει ?

2. Το 1990 σε κάθε 3,7 εργαζόμενους υπήρχε 1 συνταξιούχος. Σήμερα ο 1 συνταξιούχος αντιστοιχεί σε 1,7 εργαζόμενους. Όπως εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς δεν υπάρχουν εργαζόμενοι (ασφαλιζόμενοι) να χρηματοδοτήσουν τους συνταξιούχους. Η πρόβλεψη είναι ότι σε 15 χρόνια από σήμερα ίσως να έχουμε 0,90 εργαζόμενους προς 1 συνταξιούχο.

3. Η αύξηση της ανεργίας που προβλέπει ότι το 2011 οι άνεργοι θα φτάσουν περίπου τους 1.300.000, οι ανασφάλιστοι εργαζόμενοι που πληθαίνουν καθημερινά, οι ανασφάλιστοι αλλοδαποί και οι αλλοδαποί που είναι εργαζόμενοι και ασφαλισμένοι σηκώνονται και φεύγουν για άλλες «πατρίδες».

4. Το ότι η κυβέρνηση μέχρι τώρα έχει κάνει αστείες προσπάθειες για την ανάπτυξη της οικονομίας, είναι και αυτό ένας παράγοντας που η ανεργία δεν πρόκειται να πρόκειται να μειωθεί και όσο υπάρχουν Έλληνες χωρίς να εργάζονται και εργαζόμενοι χωρίς να ασφαλίζονται, τόσο το ασφαλιστικό δεν θα λύνεται.

5. Το δημοσιονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα αυξάνεται σε επικίνδυνα ύψη, αφού οι τρίτεκνοι συρρικνώνονται και οι νέοι πολύτεκνοι όλο και σπανίζουν.
Ποιος να πάει να κάνει περισσότερα παιδιά του ενός αφού μια γέννα πλέον στοιχίζει κοντά τις 10000 € και φυσικά δεν είναι μόνο τα χρήματα της γέννας είναι και όλα τα άλλα που ακολουθούν.

6. Ποια κυβέρνηση έχει δει το δημογραφικό πρόβλημα, ώστε να δώσει κίνητρα για να
κάνουν παιδιά οι Έλληνες. Αντίθετα και οι τρίτεκνοι και οι πολύτεκνοι είναι σχεδόν κυνηγημένοι.
Μέχρι τώρα δεν έχουμε δει κανένα από τα 2 κόμματα που κυβερνούν να βάλουν στο
πρόγραμμά τους ανατρεπτικές και υπερβατικές λύσεις για την αντιμετώπιση του
δημογραφικού προβλήματος που θα δώσει μακροπρόθεσμη μεν, αλλά λύση όμως του ασφαλιστικού.
Κάτω λοιπόν από αυτές τις συνθήκες ποιος θα μπορούσε να ισχυρισθεί ότι το ασφαλιστικό που αφορά τις συντάξεις μπορεί να λυθεί ?
7.Από το 1990 όσους φορολιγικούς νόμους ανέβασαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, κράτησαν 2 έως 6 χρόνια. Αυτό καταμαρτυρεί ότι οι κυβερνήσεις ή δεν θέλουν ή δεν ξέρουν να λύσουν το Συνταξιοδοτικό πρόβλημα. Είναι τυχαίο ? Δεν νομίζω.                                                                        

ΛΥΣΗ ΜΕΣΩ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Έχοντας σαν δεδομένα, αφού είναι αναμφισβήτητα, όλα τα παραπάνω, τότε εύκολα κανείς που διαθέτει κοινό νου, μπορεί να βγάλει το απλό συμπέρασμα ότι η λύση είναι μονόδρομος και λέγεται ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.
Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν επιχειρήματα από αυτούς που δεν πιστεύουν στην Ιδιωτική Ασφάλιση όπου ισχυρίζονται για το αντίθετο. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι το παράδειγμα των ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ και COMMERCIAL VALUE που έχουν κλείσει και δικαιολογημένα ο Έλληνας πολίτης διστάζει να προχωρήσει σε ένα συνταξιοδοτικό ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
Όμως όλοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι το κλείσιμο των εταιρειών της ΑΣΠΙΣ ήταν η μοναδική περίπτωση παγκοσμίως που έκλεισε Ασφαλιστική εταιρία Ζωής. Όμως οι γνωρίζοντες τα πράγματα στον Ασφαλιστικό χώρο, ήξεραν όλοι ότι στην ΑΣΠΙΣ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και ότι καμία εποπτική αρχή δεν τολμούσε να πειράξει το Ψωμιάδη. Μέχρι που τα πράγματα πήραν μια άλλη τροπή όταν ο Ψωμιάδης έγινε προκλητικός και υβριστικός με αποτέλεσμα η εποπτική αρχή να του κλείσει τις εταιρίες πράγμα που έπρεπε να έχει γίνει 10 χρόνια πριν.

Σήμερα όμως την εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών έχει αναλάβει η Τράπεζα της Ελλάδος και ο έλεγχος στις Ασφαλιστικές εταιρίες είναι πιο εντατικός και εκτός αυτού υπάρχει και η Κοινοτική οδηγία Solvency 2 βάση της οποίας οι ασφαλιστικές εταιρίες όλης της Ευρώπης είναι υποχρεωμένες να δημιουργήσουν μεγάλα αποθεματικά το οποία είναι και θεωρούνται η ΕΓΓΥΗΣΗ των ασφαλισμένων. Έτσι οι εταιρίες που θα μπορέσουν να δημιουργήσουν αυτά τα αποθεματικά θα είναι ισχυρότατες και οι υπόλοιπες που δεν θα τα καταφέρουν θα «τελειώσουν άδοξα την ασφαλιστική τους θητεία» Αυτός θα είναι και ο λόγος που μέσα στο 2011 θα μπουν πολλά ασφαλιστικά λουκέτα. Ένα γεγονός που πραγματικά θα εξυγιάνει τον ασφαλιστικό κλάδο.

ΠΑΡΟΧΕΣ ΜΕ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

Ας δούμε όμως και στην πρακτική τους μορφή τι μπορούν να πάρουν κάποιοι ασφαλισμένοι
διαφόρων ηλικιών.
Ο πιο κάτω πίνακας δείχνει τι συντάξεις ή εφ’ άπαξ μπορούν να πάρουν άνδρες ασφαλισμένοι διαφορετικών ηλικιών

  ΗΛΙΚΙΑ            ΕΝΑΡΞΗ                  ΙΣΟΒΙΑ                 ΕΦ’ ΑΠΑΞ        ΕΤΗΣΙΑ
ΑΣΦ/ΝΟΥ      ΣΥΝΤ/ΤΗΣΗΣ     ΜΗΝ. ΣΥΝΤΑΞΗ        ΠΟΣΟ           ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ
30                     65                  341 €           50.000 €        587 €
35                     65                  341 €           50.000 €        777 €
40                     65                  341 €           50.000 €      1067 €
Τέλος, πρέπει να θυμόμαστε ότι η Ιδιωτική Ασφάλιση δεν πρέπει να λειτουργεί ως αντικατάσταση της Κοινωνικής Ασφάλισης, Αντίθετα πρέπει να λειτουργεί ως συμπληρωματική της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ?

Η κρίση της Δημόσιας Υγείας κου του Συνταξιοδοτικού δεν είναι κάτι καινούριο. Χρονολογείται εδώ και μερικές 10ετίες.

Τα ασφαλιστικά ταμεία και τα Δημόσια Νοσοκομεία, επίσης ψυχορραγούν εδώ και μερικές 10ετίες.
Οι εκάστοτε κυβερνήσεις και των δύο κομμάτων που μας κυβερνούν, αλλάζουν τους ασφαλιστικούς νόμους σαν τα πουκάμισα. Δυστυχώς όμως οι ασφαλιστικοί νόμοι που ψήφιζαν οι κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα, είναι ολοφάνερο ότι δεν αποδίδουν αφού κάθε 2 – 5 χρόνια τους αλλάζουν. Οι νόμοι αλλάζουν, αλλά το ασφαλιστικό πρόβλημα παραμένει και όχι μόνο παραμένει αλλά διογκώνεται και διογκώνεται μέχρι που «έσκασε το μπαλόνι της κρίσης»
Σπάζοντας αυτό το μπαλόνι, όλοι οι Έλληνες μείναμε χωρίς ασφάλιση, χωρίς δηλαδή Συντάξεις, χωρίς Υγεία. Η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία όλης της Χώρας είναι τραγική έως απελπιστική, το ίδιο συμβαίνει φυσικά και με τα Νοσοκομεία της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας. Αυτά δεν είναι σε κατάσταση τραγική έως απελπιστική, είναι τραγική και απελπιστική και ίσως ανεπανόρθωτη.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι στα δύο πιο πάνω Νοσοκομεία να περιθάλπονται μόνο ….«ειδικές» κατηγορίες πολιτών, Ελλήνων ή αλλοδαπών, η συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων αναγκαστικά καταφεύγουν κατά βάση στην Αθήνα και μη νομίσετε ότι πάνε στον "Ευαγγελισμό", το "Γεννηματάς" και τα άλλα μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, πηγαίνουν στο Υγεία, το Ερρίκος Ντυνάν, το Metropolitan, το Ιατρικό Αθηνών και άλλα μεγάλα ιδιωτικά Νοσοκομεία.
Μετά την κατάντια των Δημόσιων Νοσοκομείων, πολλοί καλοί γιατροί έχουν φύγει από αυτά και έχουν πάει στα ιδιωτικά νοσοκομεία, μαζί δε, με τον σύγχρονο εξοπλισμό τους δημιουργούν εμπιστοσύνη στους ασθενείς γι’ αυτό και είναι γεμάτα.
Το δεύτερο σκέλος του ασφαλιστικού είναι το συνταξιοδοτικό. Οι συντάξεις δυστυχώς, όπως άλλωστε και η υγεία, είναι «κλινικά νεκρές». Όσο δεν γεννιούνται παιδιά, όσο η ανεργία αυξάνει, όσο υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς ασφάλιση, το ασφαλιστικό ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ. Όπως όλοι το εμπεδώσαμε και μάλιστα πάρα πολύ καλά, οι συντάξεις στο μέλλον θα φτάνουν στο «υπέρογκο ποσό των 360 € !!! Κίνητρα για να αλλάξουν οι πιο πάνω παράγοντες δεν έχουν δοθεί και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να δοθούν. Άρα ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ.
Αν όμως οι ασφαλιστικοί νόμοι, που όπως είπαμε αλλάζουν κάθε 2-5 χρόνια, δεν είναι τέτοιοι που να μπορούν να στηρίξουν έστω και αυτά τα 360 €, δυστυχώς ίσως να δούμε και συντάξεις λιγότερες των 360 €, άρα μπορεί να μείνουμε ΔΙΧΩΣ ΣΥΝΤΑΞΗ. Ναι, Ναι, Ναι, μπορεί να συμβεί και αυτό. Ποιος μας βεβαιώνει για το αντίθετο, ποιος μας βεβαιώνει ότι σε 4 χρόνια ο τότε νέος ασφαλιστικός νόμος δεν θα προβλέπει κάτι τέτοιο? Είπαμε, δείτε τι έχει γίνει από το 1990 μέχρι και σήμερα που έχουμε 2010. Κάθε 3 – 6 χρόνια έχουμε αλλαγή ασφαλιστικού νόμου. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί που φτιάχνουν τους νόμους τους οποίους οι εκάστοτε συνδικαλιστές αποκαλούν σκληρούς, αντεργατικούς κλπ, κλπ, για μας όλοι αυτοί οι σκληροί και αντεργατικοί ήταν απλά, έτσι εντελώς απλά, είναι «χάδια» και όλοι αυτοί οι συνδικαλιστικοί χαρακτηρισμοί ήταν πολιτικά παιχνίδια. Αυτό δείχνει και κάτι άλλο. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ή ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ. Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Επομένως γιατί μετά από μερικά χρόνια να μην έχουμε μηνιαία σύνταξη μικρότερη των 360 € ?
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ, ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.
Και όμως, η μοναδική λύση είναι η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.
Ας πούμε επί τέλους κάποιες αλήθειες, ας καταρρίψουμε κάποια ταμπού που κυρίως έχουν δημιουργήσει Η ΑΓΝΟΙΑ του κόσμου για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που την θεωρούν σαν καταστροφή του τόπου, ή την θεωρούν σαν την ταύτιση με το μεγάλο κεφάλαιο, ή την θεωρούν την προσωποποίηση του καπιταλισμού και λοιπές άλλες αηδίες και μπούρδες, που δεν μπορούν να στηριχθούν πουθενά.
Οι λαοί της Ευρώπης και η πραγματικότητα της ασφάλισης αυτών των λαών, δίνουν ισχυρό χαστούκι στις απόψεις των Ελληνικών αριστερών – σοσιαλιστικών – κομουνιστικών κομμάτων και έτσι ανατρέπονται οι απόψεις τους. Ας δούμε όμως παρακάτω πως συνταξιοδοτούνται οι Ευρωπαίοι μερικών Ευρωπαϊκών χωρών.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Τι είπατε ? φωνή βοώντος εν τη ερήμω ? Τι να κάνουμε, εμείς θα τα λέμε !

ΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΑΥΣΤΡΙΑ: Περίπου το 12% των εργαζομένων έχει αποκτήσει δικαιώματα σε ένα σύστημα σύνταξης στο πλαίσιο του ιδιωτικού ασφαλιστικού συστήματος συνταξιοδότησης, .

ΒΕΛΓΙΟ: Σχεδόν το ένα τρίτο των εργαζομένων έχει επαγγελματική ιδιωτική συνταξιοδότηση.

ΔΑΝΙΑ: Το 68% των συνταξιούχων είναι μέλη των επαγγελματικών συστημάτων ιδιωτικής συνταξιοδότησης.

ΓΑΛΛΙΑ: Το 1,7% των συνολικών παροχών συνταξιοδότησης.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Το 47% του συνολικού εργατικού δυναμικού από 20 έως 69 ετών είναι μέλη στα συστήματα επαγγελματικής συνταξιοδότησης των εργοδοτών τους, ενώ η συνολική κάλυψη από ιδιωτικά συστήματα φθάνει στο 61%.

ΙΤΑΛΙΑ: Η ιδιωτική επαγγελματική ασφάλιση εφαρμόζεται δειλά και ως ένα σύστημα συμπληρωματικής σύνταξης, καθώς μόλις το 9% των εργαζομένων καταβάλλει σχετικές εισφορές σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Οι μεγάλες πολυεθνικές του χρηματοοικονομικού και βιομηχανικού κλάδου, που έχουν έδρα στο μικρό κράτος, εφαρμόζουν το ιδιωτικό επαγγελματικό σύστημα συνταξιοδότησης των εργαζομένων τους.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Πάνω από το 93% των μισθωτών καταβάλλουν εισφορές σε κάποιο ιδιωτικό επαγγελματικό σύστημα ιδιωτικής συνταξιοδότησης.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Σχεδόν το 10% των εργαζομένων συμμετέχει σε ιδιωτικά επαγγελματικά ταμεία.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Μόλις το 3,5% των εργαζομένων είναι μέλη των ιδιωτικών επαγγελματικών συστημάτων συνταξιοδότησης.

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Το 71% των συνταξιούχων έχει εισόδημα από επενδύσεις οι οποίες αφορούν στις ιδιωτικές συντάξεις από ασφαλιστικές εταιρίες. Παράλληλα, το 44% του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας καταβάλλει εισφορές σε μια ιδιωτική εταιρία με ορισμένα συστήματα συνταξιοδότησης.
       Όπως βλέπετε όλοι αυτοί οι «κουτόφραγκοι» Ευρωπαίοι είναι «χαζοί» που έλυσαν το ασφαλιστικό τους μέσω Ιδιωτικών συστημάτων παράλληλα με τα Δημόσια συστήματα που όμως στην Ελλάδα ήδη είναι χρεοκοπημένα. Λες και στην Ευρώπη δεν υπάρχουν αριστερά κομουνιστικά κόμματα, στην Ελλάδα μόνο υπάρχουν και αυτά έχουν τις πιο σωστές προτάσεις. Αλλά ξέχασα στην Ελλάδα έχουμε την …….. όψιμη «κομουνίστρια» Λιάνα Κανέλλη που ξαφνικά μας έγινε πολέμιος της Ιδιωτικής ασφάλισης και άλλων ……«καπιταλιστικών» συστημάτων και θεωρεί ότι η ιδιωτική ασφάλιση θα κλέψει ή θα κοροϊδέψει όλους τους Έλληνες.
       Τέτοια λοιπόν είναι η Ελληνική πραγματικότητα ? Το 90% του Ελληνικού πληθυσμού να υποκλίνεται στο αριστερό 10% ? μπράβο μας !!!

ΤΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
       Επισκεφτήκαμε την ΑΤΕ Ασφαλιστική μια από τις πιο ποιοτικές ασφαλιστικές εταιρίες που ανήκει στον Όμιλο της ΑΤΕ bank και που λειτουργούν στη Μεσσηνία και ο Διευθυντής του Γραφείου της Καλαμάτας μας έδωσε μια άλλη διάσταση του θέματος. Είδαμε τι καλύψεις μπορούν να έχουν οι ασφαλισμένοι σ’ αυτήν και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Δείτε τες κι' εσείς.

ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
1. Ελεύθερη επιλογή νοσοκομείου Δημόσιο ή Ιδιωτικό.
2. Ανώτατο όριο κάλυψης ανά περίπτωση σε Ελλάδα Απεριόριστο !
3. Ανώτατο όριο κάλυψης ανά περίπτωση στο εξωτερικό 300.000 €
4. Θέση νοσηλείας Α΄ (μονόκλινο)
5. Κάλυψη αν πρόκειται για ατύχημα 100%
6. Κάλυψη αν πρόκειται για ασθένεια, συμμετοχή ασφαλισμένου 1500 €
7. Κάλυψη εξόδων για επείγουσα μεταφορά μέχρι 3000 €
8. Κάλυψη εξόδων για χημειοθεραπείες ή ακτινοβολίες, για κάθε σειρά 8000 €
9. Επίδομα τοκετού 1500 €
10. Κάλυψη έως 10 φυσικοθεραπειών, μετά από νοσηλεία εκάστη 50 €
11. Κάλυψη Αποκλειστικής Νοσοκόμας μέχρι 10 βάρδιες
12. Κάλυψη εξόδων χειρουργείου ημέρας και επεμβατικές διαγνωστικές εξετάσεις
13. AGROLIFE ASSISTANCE Παροχές άμεσης ταξιδιωτικής βοήθειας.
14. Κάλυψη αμοιβών Χειρουργών, βοηθών χειρουργών και αναισθησιολόγων.
15. Υπάρχουν συμβεβλημένα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία.
16. Ανοιχτή Γραμμή Υγείας που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.
17. Διαγνωστικές εξετάσεις
18. Νοσοκομειακό Επίδομα για αντικατάσταση του εισοδήματος, ημερησίως 50 €
19. Υπάρχει επίσης απαλλαγή ασφαλίστρων αν σας συμβεί Ολική ανικανότητα προς εργασία, αυτό
       που λένε τα ασφαλιστικά ταμεία, αναπηρία 67%
Το πιο πάνω πρόγραμμα έχει ΙΣΟΒΙΑ διάρκεια και τα ΕΤΗΣΙΑ ασφάλιστρα είναι :
α)Για ένα Άντρα 35 ετών Μόνο 599 € ήτοι 50 € το μήνα ή 1,64 € ημερησίως !!!
β)Για ένα Άντρα 40 ετών Μόνο 678 € ήτοι 56,5 € το μήνα ή 1,85 € ημερησίως !!!
γ)Για μια Γυναίκα 35 ετών Μόνο 645 € ήτοι 53,5€ το μήνοι ήτοι 1,76 ημερησίως !!!
                                        ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ?
       Αν ψάξετε να βρείτε κάποιο ασφαλιστικό ταμείο να τα καλύπτει αυτά, με αυτά τα ετήσια ασφάλιστρα, τότε πηγαίνετε εκεί, α, σας παρακαλούμε να το πείτε και σε μας.
Πιο κάτω, εκεί που λέει «σχόλια» κάντε κλικ και στείλτε μας τα δικά σας σχόλια.
Γράψτε μας ότι θέλετε. Ζητάμε όλες τις απόψεις, θα τα προβάλουμε όλα, έστω και εκείνα που ενδεχομένως να μας βρίσουν.
       Θα θεωρήσουμε τα ΣΧΟΛΙΑ σας, ως μια mini δημοσκόπηση που ίσως ταρακουνήσει τους πολιτικούς μας.