Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΑΝΗ: ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΔΟΥΛΩΤΗ

Ηλιοβασίλεμα στις Κιτριές
Η Μάνη μια από τις πλέον παραδοσιακές περιοχές της Ελλάδας με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Βρίσκεται στην νότια Πελοπόννησο, υπάγεται διοικητικά στους Νομούς Λακωνίας και Μεσσηνίας, βρέχεται από το Μεσσηνιακό κόλπο στα δυτικά και το Λακωνικό κόλπο στα ανατολικά, ενώ απέχει από την Αθήνα μόλις 3 ώρες.
Λαγκάδα Μεσσηνίας
Πέτρα και ελιά στη Μάνη
Ένα “ανοικτό Μουσείο” που συνδυάζει αναρίθμητα ιστορικά μνημεία με την απίστευτη φυσική ομορφιά του “άγριου” τοπίου της. Οι βυζαντινές εκκλησίες, τα κάστρα, τα παραδοσιακά λιοτρίβια, οι ανεμόμυλοι, οι γραφικοί κολπίσκοι, τα σπήλαια και οι δεκάδες μοναδικοί παραδοσιακοί οικισμοί με επιβλητικούς μανιάτικους πύργους, δε μπορούν παρά να τραβήξουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Αξίζει να σημειωθεί πως στη Μάνη υπάρχουν 98 παραδοσιακοί οικισμοί από τους 118 της Πελοποννήσου και συνολικά 800 πύργοι, 7 κάστρα και περισσότερες από 1000 Βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες. Η Μάνη συνδυάζει τα πάντα. Ειδυλλιακά τοπία που προσφέρονται για περιπάτους μέσα από πλακόστρωτα καλντερίμια και μοναδικά φαράγγια, σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα, υπέροχες θάλασσες με τα κρυστάλλινα νερά και πανέμορφες παραλίες που θα σας ενθουσιάσουν. Αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό για ηρεμία, ξεκούραση και διασκέδαση, με σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια κατασκευασμένα από πέτρα και ξύλο, γραφικά ταβερνάκια με μοναδικές λιχουδιές της μανιάτικης γης και ατελείωτη διασκέδαση σε καφετέριες και Bar.
Επισκεφθείτε τον τόπο που συνδυάζει αρμονικά την ιστορία του χθες με την σύγχρονη ζωή του σήμερα.

Μανιάτικος Πύργος στη Μέσα Μάνη
Περαστικός βλέπεις τη Μάνη σε τρεις ημέρες, περπατητής σε τρεις μήνες και για να δεις τη ψυχή της θέλεις τρεις ζωές. Μία για τη θάλασσα, μία για τα βουνά της και μία για τους ανθρώπους της.

Τα παραπάνω κείμενα μας τα παραχώρησε το http://www.explorermani.gr/
 και γι' αυτό τους ευχαριστούμε.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5.9.10

    Συγχαρητήρια στα Μεσσηνιακά και άλλα γι' αυτό το αφιέρωμα. Είμαι Μανιάτης της Αθήνας και ενθουσιάστηκα όταν το είδα. Πείτε όμως στις αρχές να δείξουν λιγότερη αδιαφορία. Η Μάνη ας προβληθεί περισσότερο αξίζει να τη θαυμάσει όλος ο κόσμος αφού είναι ομορφιά που δεν υπάρχει αλλού στον κόσμο ολόκληρο. Και πάλι συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11.9.10

    Πράγματι καλή και όμορφη η Μάνη, έχω πάι περί τις 10 φορές και μου αρέσει πολύ. Πολύ μου αρέσει αλλά τι να σας πω με απογοήτευσαν οι Μανιάτες !
    Έχω ακούσει για τους Μανιάτες, αλλά εμένα με απεγοήτευσαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή