Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

ΟΔΙΚΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

΄Για ένα ακόμα Καλοκαίρι θρηνήσαμε νεκρούς λόγω του ανεπαρκούς οδικού δικτύου της Μεσσηνίας
Οι δρόμοι, οι περισσότεροι τουλάχιστον είναι ανεπαρκείς. Μιλάμε για τουριστική ανάπτυξη αλλά χωρίς οδικό δίκτυο χτίζουμε στην άμμο. Δηλαδή λόγω της ΠΟΤΑ του καπετάν Βασίλη θα γίνει κάποιος δρόμος για την Πύλο και καλώς να γίνει και θα έπρεπε ήδη να έχει γίνει.
Από εκεί και πέρα το μεγαλύτερο κομμάτι του οδικού δικτύου του Νομού είναι για κλάματα.
Από θανάτους μέχρι ψιλοτρακαρίσματα. αν αυτά τα αθροίσουμε μας κάνει ένα πολύ μεγάλο κόστος που φυσικά το πληρώνουμε εμείς!
Το χειρότερο όλων είναι ότι στους δρόμους κυκλοφορούν πολλά ανασφάλιστα αυτοκίνητα που "ουέ και αλοίμονο" αν σε χτυπ'ήσει ένα τέτοιο, τότε σε όποιον συμβεί κοινώς "την έχει βαμμένη"
Από που θα πληρωθούμε τις ζημιές ???
Αν κάποιοι προνοητικοί ασφαλιστές σας έχουν βάλει την κάλυψη για τους ανασφάλιστους, πάει καλά. Το χειρότερο είναι αν σας την προτείνουν και εσείς την αρνηθείτε για να πάει χαμηλώτερα το ασφάλιστρο.
Η αλήθεια είναι πως ο κόσμος που έχει ένα αυτοκίνητο αν μπορούσε να μείνει ανασφάλιστο, θα το άφηνε ανασφάλιστο, όταν όμως του τύχαινε η ανάποδη τότε ως συνήθως την ευθύνη τη ρίχνει στο κράτος, σε εκείνον που τον χτύπησε γιατί ήταν απρόσεχτος και οπουδήποτε αλλού εκτός από τον εαυτό του που συνειδητά έμεινε ανασφάλιστος.
Το άλλο το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζουμε τις υποχρεώσεις μας και τα δικαιώματά μας σαν ασφαλισμένοι. Πάντα ζητάμε και πάντα έχουμε δίκιο. Η θεραπεία αυτής της αρρώστιας είναι να εμπιστευθούμε μια σωστή και μεγάλη ασφαλιστική εταιρία, καθώς και ένα έμπειρο και επαγγελματία ασφαλιστή. Στην Ελλάδα όμως συνηθίζεται να έχουμε μάντρα οικοδομών και ασφάλειες, να πουλάμε χρώματα και να έχουμε και ασφάλειες, να είμαστε ηλεκτρολόγοι και να έχουμε και ασφάλειες.
Ε, δεν γίνεται αυτό ρε παιδιά ! ο Ηλεκτρολόγος στα ηλεκτρολογικά του, ο μαντράς στα οικοδομικά υλικά του και ο ασφαλιστής στις ασφάλειες. Γίνεται να θες να βγάλεις άδεια οικοδομής και να πας στον χρωματοπώλη ? δεν γίνεται !
Στο μέλλον θα μας δοθεί η ευκαιρία να γράψουμε ένα κατάλογο με τις ενέργειες που πρέπει να κάνει ο ασφαλισμένος σε περίπτωση ατυχήματος είτε σαν θύτης, είτε σαν θύμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου