Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΠΥΛΟΣ : Ο Θεός είχε κέφια

Η όμορφη κωμόπολη της Μεσσηνίας, η Πύλος, ένα από τα γραφικότερα και ιστορικότερα μέρη της Ελλάδας, βρίσκεται στο ΝΔ άκρο της Πελοποννήσου και απέχει από την Αθήνα 290 περίπου χιλιόμετρα. Με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού έχει χαρακτηριστεί διατηρητέος οικισμός λόγω του ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και της ιστορικότητας της.


Από την Αθήνα μπορεί κανείς να την επισκεφτεί κυρίως με το αυτοκίνητό του μέσω Τριπόλεως-Μεσσήνης. Διάρκεια διαδρομής κάτι λιγότερο από 4 ώρες και με προοπτική σε ένα χρόνο να με τους νέους δρόμους που γίνονται να φτάνειει σε 3  1/2 ώρες.

Με το λεωφορείο κατευθείαν. Υπάρχουν δυο δρομολόγια ημερησίως και η διάρκεια της διαδρομής είναι 4 1/2 ώρες.

Με το λεωφορείο μέσω Καλαμάτας. Διάρκεια διαδρομής μέχρι Καλαμάτα 3 1/2 ώρες. Υπάρχουν δέκα δρομολόγια ημερησίως. Από Καλαμάτα προς Πυλό η διάρκεια της διαδρομής είναι μια ώρα και υπάρχουν 6 δρομολόγια ημερησίως.
 
Αν ο Θεός έδωσε στην Ελλάδα πολλές ομορφιές, την ώρα που έφτιαχνε την Πύλο είχε μεγάλα κέφια.
Όλη η περιοχή της ευρύτερης Πυλίας είναι ένας πίνακας ζωγραφικής, είναι ένα αριστούργημα !
 
Σε όλα αυτά τι να προσθέσουμε την ιστορία της ? που αν δεν είχε γίνει η νικηφόρα Ναυμαχία του Ναβαρίνου ίσως σήμερα να μην είμαστε ελεύθεροι.
 
Να μιλήσουμε για τη λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας ? που είναι από τις πιό σπάνιες λιμνοθάλασσες στο κόσμο.
 
Να πούμε για το Πολυλίμνιο, άλλη σπάνια φυσική ομορφιά !
 
Εμείς σταματάμε εδώ να περιγράφουμε την Πύλο, γιατί στο τέλος θα μας πουν ότι ........της κάνουμε ερωτική εξομολόγηση. Τα υπόλοιπα τα αφήνουμε σε σας να την επισκευθείτε και να την δείτε και να την θαυμάσετε όλα από κοντά. Στο τέλος θα την ερωτευθείτε εσείς.

Το πολυτερέστερο και μεγαλύτερο τουριστικό θέρετρο της Μεσογείου, το Costa Navarino που συγκεντρώνει πολύ μεγάλο αριθμό τουριστών από όλο τον κόσμο, είναι πλέον η κινητήριος μηχανή για την αναπτυξη της Πύλου και της ευρύτερης περιοχής.

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26.8.10

    Μπράβο, κάνατε πολύ καλή δουλειά για την Πύλο.
    Θα θέλαμε να ξέραμε ο νυν Δήμαρχος της Πύλου και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι την είδαν ?
    Αν όχι, τι να περιμένουμε απ' αυτούς. Τώρα δείχνουν ποιοί είναι ! Ντοπή σε όλους σας κύριοι.
    Ένας Πύλιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως ο Θεός ήταν στα κέφια του όταν έπλασε τα πανέμορφα μέρη σας, μα και την Ελλάδα όλη.
    Μετά ήρθαν κάποιοι "παραθεοί", που για το μόνο που ήταν (και είναι) άξιοι και ικανοί είναι να γκρεμίζουν κάθε τι όμμορφο, και τα έκαναν όλα σαν τη μούρη τους.
    Ας ελπίσουμε πως ο Θεός θα τα ξαναφτιάξει..

    Σε χαιρετώ φίλε μου απο το μακρυνό Τορόντο, και σε ευχαριστώ που μου έγραψες στο Sync και έτσι γνώρισα το blog σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε ευχαριστώ καλέ μου φίλε από το Τορόντο.
    Πράγματι έχουν γκρεμιστεί όλα. Αυτά που μας έμεινα είναι όλα τα ιστορικά μνημεία και οι φυσικές ομορφιές αυτής της χώρας.
    Εμείς από αυτό εδώ το blog θα γράφουμε, θα καυτηριάζουμε και θα προβάλουμε τις φυσικές ομορφιές αυτού του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΗΜΗΤΡΗΣ Κ26.8.10

    Πολύ ωραίο το αφιέρωμα για την νύφη της Μεσογείου . Δεν είμαστε όλοι ίδιοι . Η πορεία μας στη ΖΩΗ είναι το διαβατήριο μας . Σας ευχαριστο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενδιαφέρουσα ή σελίδα σας καί ή προσπάθειά σας γιά προβολή τής Μεσσηνίας. Κάτι τέτοιο θεωρώ ότι είναι καθήκον καί υποχρέωσις γιά όσους έχουν προέλευση τήν περιοχή καί έχουν φυσικά τήν δυνατότητα νά τό πράξουν.
    Μέ τήν σειρά μου έχω δημοσιεύσει στό ίντερνετ αρκετές φωτογραφίες από τήν Μεσσηνία, μία έκ τών οποίων δείχνει τήν περιοχή τής Πύλου από τόν Μάραθο.
    http://picasaweb.google.com/Skiadask
    http://www.flickr.com/photos/36373709@N07/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σ' ευχαριστούμε φίλε μου για τα καλά σου λόγια και για την/τις επισκέψεις σου σ' αυτό το blog. Είμαστε στη διάθεσή σου για προτάσεις θεματολογίας πληροφορίες κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πράγματι οθεός είχε κέφια. Την έχω επισκεφτεί και είναι μαγευτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος26.8.12

    Πολύ όμορφες φωτογραφίες!Δεν έχω επισκεφτεί ακόμη την Πύλο,αλλά νομίζω πως ήρθε η ώρα!Όσον αφορά την πρώτη φωτογραφία,ήθελα να σχολιάσω το εξής:όταν οι Άραβες χτίζουν ή προσπαθούν να χτίσουν νησάκια τέτοιου σχήματος, Ελλάδα τα έχει έτοιμα από γεννησιμιού της..(έστω κι αν αυτό στην φωτογραφία δεν είναι νησάκι,οκ).
    Έρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή