Σάββατο 21 Μαΐου 2016

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ. Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΘΥΕΛΛΑ !

Πρόσφατο δημοσίευμα στο sportstonoto.gr του Σωτ. Γεωργούτζου και στο taklin.gr του Πάνου Κουντάνη, ο Σταύρος Παπαδόπουλος
Ο φυσικός ηγέτης της Μαύρης Θύελλας Σταύρος Παπαδόπουλος
επιστρέφει στη Μαύρη Θύελλα, για την οριστική της Ανάσταση !
Παλιές δόξες της Μαύρης Θύελλας με το
Λυκούργο Γαϊτανάρο
Δεν θα μείνουμε αποκλειστικά στην ειδησεογραφία, θεωρούμε ότι η σοβαρότητα και το «μέγεθος» του φυσικού ηγέτη της Μαύρης Θύελλας,
ο οποίος επικοινώνησε και με το Γεωργούντζο, αλλά και με το σημερινό πρόεδρο της Μαύρης Θύελλας Γιώργο Ράλλη, το θεωρούμε σαν δεδομένο ότι ο «μπαρμπασταύρος» έχει αποφασίσει για την επιστροφή του, πράγμα το οποίο θα κάνει και πάλι τις χιλιάδες οπαδούς της Μαύρης Θύελλας υπερήφανους για την μεγάλη και ιστορική ομάδα της πόλης μας.
Το ταξίδι λοιπόν, της ανόδου ξεκίνησε !                                             
Το ταξίδι της Μαύρης Θύελλας για νέες Χρυσές σελίδες στο Ελληνικό και γιατί όχι και στο Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, είναι έτοιμο να ξεκινήσει. 
Ο Σταύρος Παπαδόπουλος, ένας πολύ μεγάλος επιχειρηματίας επιστρέφει για να αναμορφώσει και πάλι τη Μαύρη Θύελλα, όπως
Παλιές ευτυχισμένες στιγμές
άλλωστε έκανε και στην πρώτη του θητεία σ’ αυτήν. Αυτή τη φορά όμως θα πρέπει όλα να γίνουν σωστά με μακροπρόθεσμη προοπτική και όχι απλά την άνοδο της ομάδας.
                                      
Τι εννοούμε όταν λέμε μακροπρόθεσμη πολιτική ;     
Σήμερα όλες οι Ευρωπαϊκές ομάδες το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να δημιουργήσουν τις υποδομές τους, τις γηπεδικές τους εγκαταστάσεις, τα προπονητικά κέντρα, τα εργομετρικά κλπ, κλπ.         Οι Ακαδημίες της Μαύρης Θύελλας θα πρέπει να είναι η πηγή, ο τροφοδότης των μεγάλων ταλέντων του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου,  κάτι που θα δώσει άλλη προοπτική για το μέλλον της ομάδας.
Η Μεσσηνία, τα τελευταία 60 χρόνια έχει αναδείξει μεγάλα ποδοσφαιρικά ταλέντα τα οποία έχουν στελεχώσει μεγάλες Ελληνικές
Πανηγυρισμοί μετά από τις μεγάλες νίκες της
Μαύρης Θύελλας
και Ευρωπαϊκές ομάδες όπως επίσης και τις Εθνικές ομάδες μας, με τελευταίο μεγάλο ταλέντο το
Σωκράτη  Παπασταθόπουλο.
Τέτοια ταλέντα επιβάλλεται να συνεχίσει να «παράγει» η Μεσσηνία και προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να στραφεί από την πρώτη στιγμή ο Σταύρος Παπαδόπουλος. Αυτές οι υποδομές, άλλωστε θα είναι και η παρακαταθήκη που θα αφήσει για τις μελλοντικές γενιές της Μεσσηνιακής νεολαίας και έτσι θα γράψει το όνομά του με ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ !  
 Το οικονομικό είναι ένα άλλο θέμα που θα είναι λάθος, για ενός τέτοιου μεγέθους επιχειρηματία, απλά να βάλει κάποια μεγάλα ποσά και να μείνει μέχρι εκεί το θέμα. Αντίθετα πρέπει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε και στο μέλλον η ΠΑΕ να έχει εισοδήματα.         Κάποιες σκέψεις είναι ότι η παραγωγή ποδοσφαιριστών από τις
Ακαδημίες να είναι τέτοια που να προωθεί ποδοσφαιριστές και σε άλλες ομάδες οι οποίοι θα αποφέρουν σημαντικά ποσά στα ταμεία της ΠΑΕ. Επίσης αν τα προπονητικά κέντρα γίνουν Ευρωπαϊκών προδιαγραφών θα έρχονται ομάδες της Β. Ευρώπης και θα κάνουν προετοιμασία σ’ αυτά τα προπονητικά κέντρα που θα αποδίδουν άλλα μεγάλα ποσά στα τα ταμεία της ομάδας.
Ο Σταύρος Παπαδόπουλος με τις τεράστιες επιχειρηματικές του εμπειρίες, είναι σίγουρο ότι θα κάνει τέτοιες ανάλογες επιχειρηματικές κινήσεις, τέτοιες που να καταστήσουν τη Μαύρη Θύελλα μια εύρωστη, οικονομικά, ομάδα που και πάλι θα πρωταγωνιστήσει στο μέλλον στο Ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα.
Τώρα, ο μεγάλος κίνδυνος είναι αλλού. Ο μεγάλος κίνδυνος είναι οι συνεργάτες που θα τον πλαισιώσουν στο Δ.Σ. θα πρέπει να είναι
Ο Νίκος Λυμπερόπουλος με τη φανέλα της Καλαμάτας
με αντίπαλο το Μαρίνο Ουζουνίδη (ΠΑΟ)
σοβαροί άνθρωποι, επιστήμονες, που να γνωρίζουν πολύ καλά το ποδόσφαιρο και να έχουν τέτοια επιστημονική κατάρτιση που να βοηθήσουν σε υψηλά επίπεδα. Ίσως ένας επαγγελματίας
Manager θα ήταν η ενδεδειγμένη λύση, ή ένας παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του επιπέδου του Νίκου Λυμπερόπουλου που με το κύρος του, να γίνει το ηγετικό στέλεχος που θα οδηγήσει σε υψηλά επαγγελματικά επίπεδα την ομάδα.
 Όλα αυτά δεν αποτελούν παρά μόνο κάποιες γραπτές σκέψεις, που όμως μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα, αρκεί να μην μπλέξει σε διάφορα γρανάζια του τύπου «Γιώργος Ράλλης». Πιστεύομε ότι ο σημερινός πρόεδρος της ομάδας, εξαίρετος επιστήμονας και από τους μεγαλύτερους δικηγόρους της πόλης, θα λειτουργήσει με γνώμονα το συμφέρον της ομάδας και της πόλης και μόνο !
                                                                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου