Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΠΥΛΙΑ : ΠΑΝΕΜΟΡΦΟΣ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΤΟΠΟΣ !

                           ΠΥΛΙΑ. Ο ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΑΙ
                        ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΤΟΠΟΣ

Η πρώην επαρχία Πυλίας, που με την προσθήκη και του πρώην Δήμου Νέστορος, έγινε Δήμος ΠΥΛΟΥ ΝΕΣΤΟΡΟΣ.                                                                                                                                                                            
Βοϊδοκοιλιά -Διβάρι-Ναβαρίνο
   Μια περιοχή της Μεσσηνίας που απ’ όπου και να την κοιτάξεις δεν ξέρεις τι να πρωτοθαυμάσεις. Τόσες ομορφιές δεν έχουν βρεθεί σε άλλη περιοχή της χώρας μας. Και δεν είναι μόνο οι φυσικές ομορφιές αυτής της ευλογημένης περιοχής, είναι και η ιστορία της από αρχαιοτάτων χρόνων, μέχρι τη γνωστή σε όλο τον κόσμο ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΝΑΒΑΡΙΝΟΥ, στην οποία ο Ιμπραήμ ηττήθηκε από τους συμμάχους και έτσι χάρις         σ’ αυτή τη νικηφόρα Ναυμαχία άνοιξε ο δρόμος  για την απελευθέρωση του Ελληνικού έθνους  μετά από 4 αιώνες σκλαβιάς.
Βοϊδοκοιλιά
Πυλία, Δήμος Πύλου Νέστορος. Ω  Θεέ μου, τι κέφια είχες την ώρα που είπες, «τώρα φτιάχνω την Πυλία», που βρέθηκε τόση έμπνευσή σου και έφτιαξες τόσους πολλούς «σπάνιους φυσικούς ζωγραφικούς πίνακες» ;
Δεν είναι ζωγραφικός πίνακας η Βοϊδοκοιλιά ; δεν είναι ζωγραφικός πίνακας η λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας ;   Δεν είναι ζωγραφικός πίνακας το διβάρι, το ίδιο το Ναβαρίνο ;  δεν είναι ζωγραφικός πίνακας η ίδια η Πύλος, δεν είναι ζωγραφικός πίνακας η Κορώνη ; Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς, τη Μεθώνη, το Πολυλίμνιο που σήμερα διοικητικά μπορεί να μην ανήκει στο Δήμο Πύλου Νέστορος, αλλά στην ουσία η φυσική του θέση είναι εκεί στην Πυλία. Μπορεί επίσης ο Άγιος Ανδρέας, οι Χράνοι, το Καλαμάκι, το Πεταλίδι να ανήκουν διοικητικά σήμερα  στο Δήμο Μεσσήνης, αλλά όμως και αυτά είναι μέρος της πραγματικά πανέμορφης Πυλίας !
ΠΑΡΑΛΙΕΣ.                                                                                                                                                   Όλη η Πυλία είναι πανέμορφη, χαίρεσαι να τη βλέπεις, χαίρεσαι να την περπατάς, χαίρεσαι να την φωτογραφίζεις, χαίρεσαι να κολυμπάς στις πολλές, πανέμορφες και πεντακάθαρες παραλίες της.  Ποιες να πρωτοθυμηθείς, είναι πολλές. Αν καθίσω να τις καταγράψω σίγουρα θα ξεχάσω αρκετές και σίγουρα κάποιοι θα παραπονεθούν. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι θα καταγράψουμε και στη συνέχεια θα φωτογραφίσουμε όλες τις παραλίες και των 6 Δήμων της Μεσσηνίας και θα τις παρουσιάσουμε εν καιρώ.
Σκάφος τη νύχτα στολιμάνι της Κορώνης
ΚΑΣΤΡΑ.                                                                                                                                                    
Παλαιόκαστρο Πύλου
Στο σημερινό Δήμο Πύλου Νέστορος υπάρχουν 4 κάστρα 1. Το Νιόκαστρο στην Πύλο που είναι αρκετά καλά συντηρημένο, 2. Το Παλαιόκαστρο επίσης της Πύλου, 3. το πανέμορφο Κάτρο της Μεθώνης και τέλος 4. Το επίσης πανέμορφο κάστρο της Κορώνης.                        Και για τα 4 κάστρα της Πυλίας, αλλά και της υπόλοιπης Μεσσηνίας, έχουμε αναφερθεί αναλυτικά στις τελευταίες μας δημοσιεύσεις και τα οποία έτυχαν μεγάλης επισκεψιμότητας.  Το ένα από τα δύο κάστρα της Πύλου, συγκεκριμένα το Παλαιόκαστρο το επισκέφθηκα πρόσφατα και μας λύπησε πάρα πολύ. Όταν πλησιάσαμε στο Παλαιόκαστρο είδαμε μια πινακίδα που περίπου έλεγε ότι «Μπορείτε μέσα, αλλά η ευθύνη για κάθε ατύχημα είναι δική σας» Το κάστρο είναι κακοσυντηρημένο ή μάλλον καθόλου συντηρημένο και αν πέσει
Η Κορώνη με το λιμάνι της
κάποιος βράχος ή κάποια πέτρα του κάστρου στο κεφάλι μας αυτοί που είναι οι υπεύθυνοι του κάστρου, δεν έχουν καμία ευθύνη, οι ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ.  Το πρόβλημα λοιπόν είναι πως θα βγάλουν οι Ανευθυνοϋπεύθυνοι την ευθύνη από πάνω τους !!! ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΝΤΡΟΠΗ !!! Αν αυτό το κάστρο με τη σπουδαιότητά του το είχαν σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη ΓΗ, τότε θα το είχαν αξιοποιήσει και θα έφερναν στη χώρα τους εκατομμύρια τουρίστες. Εμείς εδώ λέμε μη μπείτε γιατί εμείς δεν έχουμε ευθύνες, μάλιστα σας προειδοποιούμε. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΤΡΟΠΗ. Μήπως πρέπει κάποιος να μας πληροφορήσει αν σκέπτονται να το συντηρήσουν λίγο και να προσελκύσουν Έλληνες και ξένους επισκέπτες ;   Η χώρα μας τους χρειάζεται.  Πριν  το κάστρο υπάρχει μια ταμπέλα που λέει «ΠΡΟΣ ΒΟΪΔΟΚΟΙΛΙΑ» και δείχνει βέλος προς τα δεξιά. Προς τα δεξιά όμως είναι ένα πυκνόφυτο μέρος που δεν μπορεί να περάσει άνθρωπος. Πριν πόσα χρόνια είχε τοποθετηθεί αυτή η πινακίδα ; τότε υπήρχε κάποιο μονοπάτι που μπορούσαν να περάσουν άνθρωποι ;  Σκεφθείτε να μην ήταν και ο Σαμαράς από την Πύλο, θα το είχαν αφήσει να καταρεύσει !!!                          
Μαρίνα Πύλου

                                                                      Δήμαρχε, με όλη τη συμπάθεια που σου έχω, μήπως πρέπει να επέμβεις ;;;
ΣΗΜ. Στην επόμενη  δημοσίευσή μας θα ακολουθήσει το β ΄ μέρος στο οποίο θα κάνουμε αναλυτική αναφορά σε όλες τις πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά και οικισμούς, κατοικημένους και ακατοίκητους, του Δήμου Πύλου Νέστορος.   


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου