Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

ΠΟΣΟ ΒΡΩΜΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ?

Χθές πήρα ένα e-mail που ο αποστολέας που μου το έστειλε έχει τόσο πολύ δίκιο που αφήνω για λίγο τα Μεσσηνιακά χωριά και τη Μεσσηνιακή διάλεκτο για να κάνω μια περιγραφή στη σημερινή δραματική και βρώμικη πραγματικότητα που ζούμε. Τόσο βρώμικη που μας θυμίζει εκείνο το εκπληκτικό και συνάμα σοφό που είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, το "Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ"

Ο φίλος αυτός με απόλυτη αγανάκτηση, μου γράφει, ότι μόλις είχε γυρίσει στο σπίτι του από το ΙΚΑ το οποίο του είπε αυτά τα εξωφρενικά που θα γράψουμε παρακάτω.

Είναι, λέει, 32 ετών και άνεργος από τις 23 Δεκεμβρίου του 2008 και ότι παρά τις προσπάθειες που έκανε από τότε μέχρι και σήμερα δεν κατάφερε να βρει κάποια δουλειά. άπό τότε τουλάχιστον το ΙΚΑ με βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ του θεωρούσε το βιβλιάριο ασθενείας και έτσι μπορούσε να αντιμετωπίσει τα όποια προβλήματα υγείας του παρουσιαζόντουσαν, πήγαινε έπαιρνε τα φάρμακά του και τέλος πάντων είχε κατά κάποιον τρόπο ήσυχο το κεφάλι του από πλευράς υγείας, όσο ήσυχο μπορεί να έχει κάποιος το κεφάλι του με το ΙΚΑ.

Αυτό το ίδιο πράγμα πήγε να κάνει και πριν δυο ημέρες ο φίλος αποστολέας του μηνύματος που μας έδωσε την αφορμή να γράψουμε αυτό που διαβάζετε τώρα, φάντάζομαι με ανοιχτό το στόμα. Όμως άκουσον - άκουσον οι αρμόδιοι του ΙΚΑ του είπαν ότι πλέον δεν μπορούν να τον ασφαλίσουν διότι είναι άνεργος και δεν έχει κάπου 1100 ένσημα και επομένως δεν μπορούν να του θεωρήσουν το βιβλιάριο ασθενείας.

Αυτά τα ΚΑΘΗΚΙΑ που νομοθετούν και λένε στη νεολαία των 592 € "ΚΑΙ ΣΕ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΝΕΡΓΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ" !!! Που ακούστηκε ρε ΑΛΗΤΕΣ, που στο τέλος του 2011 θα φτάσετε την ανεργία στο 30%, που αυτοί οι άνεργοι ενώ δεν θα πληρώνονται από πουθενά συγχρόνως τους αφήνετε ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ? Με ποιά λογική ρε βολεμένοι καρεκλοκένταυροι εθνοπατέρες λέτε ότι τους νέους, το πιό δυναμικό και υγιές κομμάτι της Ελληνικής κοινωνίας, το αφήνετε και χωρίς δουλειά και χωρίς ασφάλιση ? Το χειρότερο είναι ότι αυτούς τους νέους τους στέλνετε στο εξωτερικό να πάνε εκεί να δουλέψουν, αφού εδώ τα κανονίσατε έτσι που να μην μπορούν να πάρουν ούτε τα 592 € που τους δίνετε. έτσι καταλήγουν άνεργοι, απελπισμένοι και ανασφάλιστοι.

Το φινάλε της ιστορίας είναι ακόμη πιο εντυπωσιακό. Όταν ζήτησε ο φίλος μας από τους υπαλλήλους του ΙΚΑ να του πουν αν τελικά υπάρχει κάποιος τρόπος ή κάποιο "παραθυράκι" για να ασφαλιστεί, του είπαν.

Νόμιμα δεν μπορείς ! Για να ασφαλιστείς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΨΕΜΑΤΑ !!! και να μας δηλώσεις ότι κάνεις ψεύτικα μαθήματα σε παιδάκια, ή ότι στα ψέματα είσαι κάπου κηπουρός, ή ότι είσαι οικιακός βοηθός !!!!! και να κόβεις αποδείξεις σε μπλοκάκια που να βεβαιώνουν όλα αυτά.
                             ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ
                           ΤΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΕ?Γιατί αναγκάζετε τους δυστυχισμένους ανέργους και ανασφάλιστους να γίνονται απατεώνες και ψεύτες και μετά να τους απειλείτε με φυλακές, να τους τραβάτε στα δικαστήρια και άλλα τέτοια εξαθλιωτικά ?

   Είναι ντροπή σας, άθλιοι και ψεύτες πολιτικοί.
         Πότε θα ξεσηκωθεί ο κόσμος να σας πάρει με τις λεμονόκουπες?
Δουλειά και ασφάλιση ζητάνε οι νέοι κι' εσείς τους λέτε "κοπρίτες" και ότι "τα φάγατε μαζί "
Τι έφαγαν βρε άθλιοι πολιτικοί οι άνεργοι νέοι μαζί σας ? Αν δεν γυρίσετε πίσω τα κλεμένα, η κατακραυγή όλου αυτού του απελπισμένου κόσμου θα γυρίσει επάνω σας.

                       Ό,τι σπείρατε θα θερίσετε !

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19.3.11

    Οι ανασφάλιστη εργασία ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ Αν δεν κανω λάθος το 1999 ή 2000 και συνεχίστηκε επι τόσα χρόνια μέχρι και πρίν ένα χρόνο όπου είπαν να καταργήσουν τα Stage. Τοσα χρόνοα οι αλήτες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ΔΕΧΟΝΤΑΝ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ την ιδια ώρα που κυνηγούσαν τα μαγαζάκια που είχαν ανασφάλιστο υπάλληλο.

    Μόνο γιαούρτια λοιπόν στους πολιτικούς (πράσινους και μπλέ) και στην τελική να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε όλα συμφωνώ φίλε ανώνυμε, εκτός από την τελευταία παράγραφο.
    Η άποψή μου είναι ότι ούτε τα γιαούρτια δίνουν λύση, ούτε το κάψιμο του μποπυρδέλου της Βουλής.
    Είναι βέβαιο οτι αυτό δεν θα δώσει λύση, αφού αυτό το μουρδέλο είναι σα τη λερναία ύδρα. Υπάρχουν πίσω από τους 300 μερικές χιλιάδες που ευχαρίστως θα αντικαταστήσουν τους 300.
    Και βέβαια να τονίσω ότι ούτε η αποχή απο τις εκλογές είναι λύση. Ψήφο λοιπόν στα μικρότερα κόμματα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή