Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010

Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΕΠΗΡΕΑΣΕ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ?

Η κρίση της Δημόσιας Υγείας κου του Συνταξιοδοτικού δεν είναι κάτι καινούριο. Χρονολογείται εδώ και μερικές 10ετίες.

Τα ασφαλιστικά ταμεία και τα Δημόσια Νοσοκομεία, επίσης ψυχορραγούν εδώ και μερικές 10ετίες.
Οι εκάστοτε κυβερνήσεις και των δύο κομμάτων που μας κυβερνούν, αλλάζουν τους ασφαλιστικούς νόμους σαν τα πουκάμισα. Δυστυχώς όμως οι ασφαλιστικοί νόμοι που ψήφιζαν οι κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα, είναι ολοφάνερο ότι δεν αποδίδουν αφού κάθε 2 – 5 χρόνια τους αλλάζουν. Οι νόμοι αλλάζουν, αλλά το ασφαλιστικό πρόβλημα παραμένει και όχι μόνο παραμένει αλλά διογκώνεται και διογκώνεται μέχρι που «έσκασε το μπαλόνι της κρίσης»
Σπάζοντας αυτό το μπαλόνι, όλοι οι Έλληνες μείναμε χωρίς ασφάλιση, χωρίς δηλαδή Συντάξεις, χωρίς Υγεία. Η κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία όλης της Χώρας είναι τραγική έως απελπιστική, το ίδιο συμβαίνει φυσικά και με τα Νοσοκομεία της Καλαμάτας και της Κυπαρισσίας. Αυτά δεν είναι σε κατάσταση τραγική έως απελπιστική, είναι τραγική και απελπιστική και ίσως ανεπανόρθωτη.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι στα δύο πιο πάνω Νοσοκομεία να περιθάλπονται μόνο ….«ειδικές» κατηγορίες πολιτών, Ελλήνων ή αλλοδαπών, η συντριπτική πλειοψηφία των υπολοίπων αναγκαστικά καταφεύγουν κατά βάση στην Αθήνα και μη νομίσετε ότι πάνε στον "Ευαγγελισμό", το "Γεννηματάς" και τα άλλα μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας, πηγαίνουν στο Υγεία, το Ερρίκος Ντυνάν, το Metropolitan, το Ιατρικό Αθηνών και άλλα μεγάλα ιδιωτικά Νοσοκομεία.
Μετά την κατάντια των Δημόσιων Νοσοκομείων, πολλοί καλοί γιατροί έχουν φύγει από αυτά και έχουν πάει στα ιδιωτικά νοσοκομεία, μαζί δε, με τον σύγχρονο εξοπλισμό τους δημιουργούν εμπιστοσύνη στους ασθενείς γι’ αυτό και είναι γεμάτα.
Το δεύτερο σκέλος του ασφαλιστικού είναι το συνταξιοδοτικό. Οι συντάξεις δυστυχώς, όπως άλλωστε και η υγεία, είναι «κλινικά νεκρές». Όσο δεν γεννιούνται παιδιά, όσο η ανεργία αυξάνει, όσο υπάρχουν εργαζόμενοι χωρίς ασφάλιση, το ασφαλιστικό ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ. Όπως όλοι το εμπεδώσαμε και μάλιστα πάρα πολύ καλά, οι συντάξεις στο μέλλον θα φτάνουν στο «υπέρογκο ποσό των 360 € !!! Κίνητρα για να αλλάξουν οι πιο πάνω παράγοντες δεν έχουν δοθεί και όπως φαίνεται δεν πρόκειται να δοθούν. Άρα ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ.
Αν όμως οι ασφαλιστικοί νόμοι, που όπως είπαμε αλλάζουν κάθε 2-5 χρόνια, δεν είναι τέτοιοι που να μπορούν να στηρίξουν έστω και αυτά τα 360 €, δυστυχώς ίσως να δούμε και συντάξεις λιγότερες των 360 €, άρα μπορεί να μείνουμε ΔΙΧΩΣ ΣΥΝΤΑΞΗ. Ναι, Ναι, Ναι, μπορεί να συμβεί και αυτό. Ποιος μας βεβαιώνει για το αντίθετο, ποιος μας βεβαιώνει ότι σε 4 χρόνια ο τότε νέος ασφαλιστικός νόμος δεν θα προβλέπει κάτι τέτοιο? Είπαμε, δείτε τι έχει γίνει από το 1990 μέχρι και σήμερα που έχουμε 2010. Κάθε 3 – 6 χρόνια έχουμε αλλαγή ασφαλιστικού νόμου. Αυτό σημαίνει ότι αυτοί που φτιάχνουν τους νόμους τους οποίους οι εκάστοτε συνδικαλιστές αποκαλούν σκληρούς, αντεργατικούς κλπ, κλπ, για μας όλοι αυτοί οι σκληροί και αντεργατικοί ήταν απλά, έτσι εντελώς απλά, είναι «χάδια» και όλοι αυτοί οι συνδικαλιστικοί χαρακτηρισμοί ήταν πολιτικά παιχνίδια. Αυτό δείχνει και κάτι άλλο. ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ή ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ. Αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια. Επομένως γιατί μετά από μερικά χρόνια να μην έχουμε μηνιαία σύνταξη μικρότερη των 360 € ?
ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ, ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.
Και όμως, η μοναδική λύση είναι η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ.
Ας πούμε επί τέλους κάποιες αλήθειες, ας καταρρίψουμε κάποια ταμπού που κυρίως έχουν δημιουργήσει Η ΑΓΝΟΙΑ του κόσμου για την Ιδιωτική Ασφάλιση και τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ που την θεωρούν σαν καταστροφή του τόπου, ή την θεωρούν σαν την ταύτιση με το μεγάλο κεφάλαιο, ή την θεωρούν την προσωποποίηση του καπιταλισμού και λοιπές άλλες αηδίες και μπούρδες, που δεν μπορούν να στηριχθούν πουθενά.
Οι λαοί της Ευρώπης και η πραγματικότητα της ασφάλισης αυτών των λαών, δίνουν ισχυρό χαστούκι στις απόψεις των Ελληνικών αριστερών – σοσιαλιστικών – κομουνιστικών κομμάτων και έτσι ανατρέπονται οι απόψεις τους. Ας δούμε όμως παρακάτω πως συνταξιοδοτούνται οι Ευρωπαίοι μερικών Ευρωπαϊκών χωρών.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΩΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

Τι είπατε ? φωνή βοώντος εν τη ερήμω ? Τι να κάνουμε, εμείς θα τα λέμε !

ΤΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΑΥΣΤΡΙΑ: Περίπου το 12% των εργαζομένων έχει αποκτήσει δικαιώματα σε ένα σύστημα σύνταξης στο πλαίσιο του ιδιωτικού ασφαλιστικού συστήματος συνταξιοδότησης, .

ΒΕΛΓΙΟ: Σχεδόν το ένα τρίτο των εργαζομένων έχει επαγγελματική ιδιωτική συνταξιοδότηση.

ΔΑΝΙΑ: Το 68% των συνταξιούχων είναι μέλη των επαγγελματικών συστημάτων ιδιωτικής συνταξιοδότησης.

ΓΑΛΛΙΑ: Το 1,7% των συνολικών παροχών συνταξιοδότησης.

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Το 47% του συνολικού εργατικού δυναμικού από 20 έως 69 ετών είναι μέλη στα συστήματα επαγγελματικής συνταξιοδότησης των εργοδοτών τους, ενώ η συνολική κάλυψη από ιδιωτικά συστήματα φθάνει στο 61%.

ΙΤΑΛΙΑ: Η ιδιωτική επαγγελματική ασφάλιση εφαρμόζεται δειλά και ως ένα σύστημα συμπληρωματικής σύνταξης, καθώς μόλις το 9% των εργαζομένων καταβάλλει σχετικές εισφορές σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Οι μεγάλες πολυεθνικές του χρηματοοικονομικού και βιομηχανικού κλάδου, που έχουν έδρα στο μικρό κράτος, εφαρμόζουν το ιδιωτικό επαγγελματικό σύστημα συνταξιοδότησης των εργαζομένων τους.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Πάνω από το 93% των μισθωτών καταβάλλουν εισφορές σε κάποιο ιδιωτικό επαγγελματικό σύστημα ιδιωτικής συνταξιοδότησης.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Σχεδόν το 10% των εργαζομένων συμμετέχει σε ιδιωτικά επαγγελματικά ταμεία.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Μόλις το 3,5% των εργαζομένων είναι μέλη των ιδιωτικών επαγγελματικών συστημάτων συνταξιοδότησης.

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Το 71% των συνταξιούχων έχει εισόδημα από επενδύσεις οι οποίες αφορούν στις ιδιωτικές συντάξεις από ασφαλιστικές εταιρίες. Παράλληλα, το 44% του πληθυσμού σε ηλικία εργασίας καταβάλλει εισφορές σε μια ιδιωτική εταιρία με ορισμένα συστήματα συνταξιοδότησης.
       Όπως βλέπετε όλοι αυτοί οι «κουτόφραγκοι» Ευρωπαίοι είναι «χαζοί» που έλυσαν το ασφαλιστικό τους μέσω Ιδιωτικών συστημάτων παράλληλα με τα Δημόσια συστήματα που όμως στην Ελλάδα ήδη είναι χρεοκοπημένα. Λες και στην Ευρώπη δεν υπάρχουν αριστερά κομουνιστικά κόμματα, στην Ελλάδα μόνο υπάρχουν και αυτά έχουν τις πιο σωστές προτάσεις. Αλλά ξέχασα στην Ελλάδα έχουμε την …….. όψιμη «κομουνίστρια» Λιάνα Κανέλλη που ξαφνικά μας έγινε πολέμιος της Ιδιωτικής ασφάλισης και άλλων ……«καπιταλιστικών» συστημάτων και θεωρεί ότι η ιδιωτική ασφάλιση θα κλέψει ή θα κοροϊδέψει όλους τους Έλληνες.
       Τέτοια λοιπόν είναι η Ελληνική πραγματικότητα ? Το 90% του Ελληνικού πληθυσμού να υποκλίνεται στο αριστερό 10% ? μπράβο μας !!!

ΤΙ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
       Επισκεφτήκαμε την ΑΤΕ Ασφαλιστική μια από τις πιο ποιοτικές ασφαλιστικές εταιρίες που ανήκει στον Όμιλο της ΑΤΕ bank και που λειτουργούν στη Μεσσηνία και ο Διευθυντής του Γραφείου της Καλαμάτας μας έδωσε μια άλλη διάσταση του θέματος. Είδαμε τι καλύψεις μπορούν να έχουν οι ασφαλισμένοι σ’ αυτήν και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Δείτε τες κι' εσείς.

ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
1. Ελεύθερη επιλογή νοσοκομείου Δημόσιο ή Ιδιωτικό.
2. Ανώτατο όριο κάλυψης ανά περίπτωση σε Ελλάδα Απεριόριστο !
3. Ανώτατο όριο κάλυψης ανά περίπτωση στο εξωτερικό 300.000 €
4. Θέση νοσηλείας Α΄ (μονόκλινο)
5. Κάλυψη αν πρόκειται για ατύχημα 100%
6. Κάλυψη αν πρόκειται για ασθένεια, συμμετοχή ασφαλισμένου 1500 €
7. Κάλυψη εξόδων για επείγουσα μεταφορά μέχρι 3000 €
8. Κάλυψη εξόδων για χημειοθεραπείες ή ακτινοβολίες, για κάθε σειρά 8000 €
9. Επίδομα τοκετού 1500 €
10. Κάλυψη έως 10 φυσικοθεραπειών, μετά από νοσηλεία εκάστη 50 €
11. Κάλυψη Αποκλειστικής Νοσοκόμας μέχρι 10 βάρδιες
12. Κάλυψη εξόδων χειρουργείου ημέρας και επεμβατικές διαγνωστικές εξετάσεις
13. AGROLIFE ASSISTANCE Παροχές άμεσης ταξιδιωτικής βοήθειας.
14. Κάλυψη αμοιβών Χειρουργών, βοηθών χειρουργών και αναισθησιολόγων.
15. Υπάρχουν συμβεβλημένα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία.
16. Ανοιχτή Γραμμή Υγείας που λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.
17. Διαγνωστικές εξετάσεις
18. Νοσοκομειακό Επίδομα για αντικατάσταση του εισοδήματος, ημερησίως 50 €
19. Υπάρχει επίσης απαλλαγή ασφαλίστρων αν σας συμβεί Ολική ανικανότητα προς εργασία, αυτό
       που λένε τα ασφαλιστικά ταμεία, αναπηρία 67%
Το πιο πάνω πρόγραμμα έχει ΙΣΟΒΙΑ διάρκεια και τα ΕΤΗΣΙΑ ασφάλιστρα είναι :
α)Για ένα Άντρα 35 ετών Μόνο 599 € ήτοι 50 € το μήνα ή 1,64 € ημερησίως !!!
β)Για ένα Άντρα 40 ετών Μόνο 678 € ήτοι 56,5 € το μήνα ή 1,85 € ημερησίως !!!
γ)Για μια Γυναίκα 35 ετών Μόνο 645 € ήτοι 53,5€ το μήνοι ήτοι 1,76 ημερησίως !!!
                                        ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ?
       Αν ψάξετε να βρείτε κάποιο ασφαλιστικό ταμείο να τα καλύπτει αυτά, με αυτά τα ετήσια ασφάλιστρα, τότε πηγαίνετε εκεί, α, σας παρακαλούμε να το πείτε και σε μας.
Πιο κάτω, εκεί που λέει «σχόλια» κάντε κλικ και στείλτε μας τα δικά σας σχόλια.
Γράψτε μας ότι θέλετε. Ζητάμε όλες τις απόψεις, θα τα προβάλουμε όλα, έστω και εκείνα που ενδεχομένως να μας βρίσουν.
       Θα θεωρήσουμε τα ΣΧΟΛΙΑ σας, ως μια mini δημοσκόπηση που ίσως ταρακουνήσει τους πολιτικούς μας.

48 σχόλια:

  1. Ανώνυμος9.10.10

    Δεν έχω ασφαλιστεί ποτέ σε ασφαλιστική εταιρία.
    Δεν πίστευα και ίσως και τώρα που τα διάβασα να κρατάω κάποιες επιφυλάξεις. Αν αυτά είναι αλήθεια, τότε τη Δευτέρα θα πάω στην ΑΤΕ Ασφαλιστική να ασφαλιστώ. Μακάρι νμα είναι έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12.10.10

    http://www.youtube.com/watch?v=FSH0hqUStpw

    Πόσο νοιάζονται οι ιδιωτικές ασφαλιστικές για τον ασθενή.

    Δηλ σε ασφαλίζουν ΜΟΝΟ αν δεν έχεις μεγάλη πιθανότητα να χρειαστείς ασφάλιση,αφού διαφορετικά δεν τους συμφέρει...

    παραλογισμός?

    Όχι,απλά δεν τους ενδιαφέρει για τον ασφαλιζόμενο,αλλά για το κέρδος.

    Μπορείς να εμπιστευτείς κάποιον που ενδιαφέρεται μόνο για το κέρδος,οδηγώντας στις πιο πάνω καταστάσεις?

    m4trix87
    m4trix87.wordpress.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενας επαγγελματίας ασφαλιστής.12.10.10

    Αγαπητέ μου ανώνυμε,
    σεβόμαστε την άποψή σου και για να την εκφράζεις κάτι θα ξέρεις και το λές. Δεν πιστεύω ότι αυτό το λες διότι έτσι σου ήλθε.
    Οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν νοιάζονται για τον ασθενή σαν ασθενής γιατί ούτε κλινικές είναι, ούτε γιατροί είναι, ούτε νοσοκόμοι.
    Νοιάζονται όμως γι' αυτόν σαν πελάτης. Οι πελάτες, τους ενδιαφέρουν και πρέπει να ξέρεις ότι ασφαλιστές και ασφαλιστικές εταιρίες φροντίζουν τους πελάτες τους, όπως θα φρόντιζες και εσύ και ο οποιοσδήποτε άλλος επαγγελματίας τον πελάτη σας, αν είχες ένα κατάστημα, μια επιχείρηση. Στην αντίθετη πλευρά, στα δημόσια νοσοκομεία δηλαδή, στην Ελλάδα ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν ενδιαφέρεται. Από τις ίδιες τις κυβερνήσεις που επι πολλές 10ετίες έχουν δείξει και επιδείξει την παντελή αδιαφορία τους ? Τους "φακελάκηδες" γιατρούς που τα μόνα που τους νοιάζουν είναι να πάρουν όσο πιό φουσκωμένο φακελάκι μπορούν και πότε θα κάνουν καμιά απεργία για αύξηση του μισθού τους? Τις νοσηλεύτριες που επιδίδονται σε "άλλες δραστηριότητες" και εν ώρα εργασίας ? Τα ίδια τα νοσοκομεία που βγαίνουν και στις τηλεοράσεις και ανακοινώνουν πχ ότι η εντατική του Ευαγγελισμού είναι ακατάλληλη για να νοσηλεύσει ασθενείς ?
    Τους συνδικαλιστές γιατρούς και νοσηλευτές που βγαίνουν οι ίδιοι στις τηλεοράσεις και δηλώνουν ότι οι συνθήκες εργασίας τους είναι τραγικές όπως τραγικές είναι και οι συνθήκες νοσηλείας των ασθενών.
    Για πιό σύστημα υγείας μιλάμε ? Γι' αυτό που έχουμε φτάσει στο σημείο στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας να νοσηλεύονται οι Αθίγγανοι και οι υπόλοιπες φυλές των αλλοδαπών νόμιμων και παράνομων ?
    Οι ασφαλιστικές εταιρίες τουλάχιστον λένε εξ' αρχής τίμια ότι δεν καλύπτουν τις προϋπάρχουσες ασθένειες και τελειώνει το θέμα εκεί. Στη συνέχεια οι ασφαλισμένοι έχουν ένα συμβόλαιο που λέει συγκεκριμένα πράγματα τα οποία γίνονται γνωστά στον ασφαλισμένο. Επίσης είναι ξεκάθαροι στους όρους αφού λένε εμείς ασφαλίζουμε άτομα μέχρι 60 ετών. Είναι ξεκάθαροι από την αρχή.
    Ρωτάς αν οι ασφαλιστικές ενδιαφέρονται για το κέρδος. Εσύ τη δουλειά που κάνεις δεν ενδιαφέρεσαι να κερδίσεις ? αυτοί γιατί να μην ενδιαφέρονται ? Πρόσεξε όμως όχι εις βάρος των ασφαλισμένων. Αν εν πάσει περιπτώσει θέλεις να ασφαλιστείς σε εταιρίες που έχουν και ένα κοινωνικό προφίλ και είναι σοβαρές, πήγαινε στην ΑΤΕ Ασφαλιστική ή στην Εθνική.
    Κατά τα άλλα είμαστε στη διάθεσή σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12.10.10

    Για πιό σύστημα υγείας μιλάμε ? Γι' αυτό που έχουμε φτάσει στο σημείο στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας να νοσηλεύονται οι Αθίγγανοι και οι υπόλοιπες φυλές των αλλοδαπών νόμιμων και παράνομων ?

    Τι σχέση έχουν οι αλλοδαποί?
    Δεν είναι ανάγκη να καταφεύγεις στον ρατσισμό για να πείσεις.

    m4trix87

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12.10.10

    Καλά δηλ οι φτωχοί-που δεν μπορούν να είναι πελάτες,η όσοι έχουν προυπάρχοντα προβλήματα η είναι άνω των 60-δηλ ένα μεγάλο μέρος αυτών που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη ιατρικής περίθαλψης,πρέπει να αφήνονται να πάθουν ότι να ναι?
    Εσύ φίλε μου βλέπεις κέρδη αντί ανθρώπινες ανάγκες,και προσπαθείς να μας πείσεις και εμάς το ίδιο.

    m4trix87
    η ΙΑΤΡΙΚΗ όμως δεν προσφέρεται για κέρδη.Όπως και η παιδεία,αποτελεί ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ,εξ ου και υπάρχει και ολόκληρος ΟΡΚΟΣ για να την εφαρμόζεις.
    Αν τώρα προτιμάς για να βγαίνει λίγο κέρδος(προσωπικό σου,για τον εαυτό σου) παραπάνω να πεθαίνουν ανθρώποι που δεν έχουν τα μέσα-για διάφορους λόγους,που δεν έχουν κατ'ανάγκη να κάνουν με "τεμπελιά",ίσως έχουν να κάνουν με το ότι δεν εγεννήθηκαν με τόσο προσανατολισμένα προς την αγορά ταλέντα όπως άλλοι-για ιδιωτική ασφάλιση,και θέλεις να αφήνεις τους υπερήλικες συνανθρώπους μας και όσους έχουν ιδιαίτερες ανάγκες να πεθαίνουν η να υποφέρουν,τι να σου πω...
    υπερασπιστής του νόμου της ζούγκλας είσαι,όπως εξάλλου και ολόκληρη η νεοφιλελεύθερη οικονομικοκοινωνική ιδεολογία.
    Επιβίωση του ισχυρότερου.
    Να χαρείς τα λεφτά σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12.10.10

    "Οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν νοιάζονται για τον ασθενή σαν ασθενής γιατί ούτε κλινικές είναι, ούτε γιατροί είναι, ούτε νοσοκόμοι."

    Όμως τότε χρειάζεται άλλη οδός περίθαλψης,αφού χρειαζόμαστε πλην των επιχειρηματιών και γιατρούς και νοσοκόμους.

    "Από τις ίδιες τις κυβερνήσεις που επι πολλές 10ετίες έχουν δείξει και επιδείξει την παντελή αδιαφορία τους ?"

    Γι αυτό είμαι κατά του κράτους-δηλ του ελέγχου από μια μικρή ελίτ.Προτιμώ τα νοσοκομεία,όπως και όλες οι παραγωγικές μονάδες της οικονομίας,να περάσουν εξολοκλήρου στον λαικό έλεγχο-δηλ να γίνουν συνεταιρισμοί,αφού σίγουρα αν οι κυβερνήσεις δεν ενδιαφέρονται για τον λαό,ο λαός ο ίδιος θα ενδιαφέρεται.

    "Τους "φακελάκηδες" γιατρούς που τα μόνα που τους νοιάζουν είναι να πάρουν όσο πιό φουσκωμένο φακελάκι μπορούν και πότε θα κάνουν καμιά απεργία για αύξηση του μισθού τους?"

    Από την άλλη

    "Τους συνδικαλιστές γιατρούς και νοσηλευτές που βγαίνουν οι ίδιοι στις τηλεοράσεις και δηλώνουν ότι οι συνθήκες εργασίας τους είναι τραγικές όπως τραγικές είναι και οι συνθήκες νοσηλείας των ασθενών."
    "Τα ίδια τα νοσοκομεία που βγαίνουν και στις τηλεοράσεις και ανακοινώνουν πχ ότι η εντατική του Ευαγγελισμού είναι ακατάλληλη για να νοσηλεύσει ασθενείς ?"

    Να γιατί κάνουν απεργίες!Όταν το κράτος δεν τους πληρώνει αρκετά,και δεν πληρώνει αρκετά για εξοπλισμό,λόγω του ότι είτε οι πολιτικοί τα τρώνε μεταξύ τους,είτε δίδουν επιχορηγήσεις στις τράπεζες,είτε δεν τολμούν να φορολογήσουν τους χορηγούς των κομμάτων-κεφαλαιοκράτες,αυτό είναι το αποτέλεσμα.


    m4trix87

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος12.10.10

    Όσο για τα περί αλλοδαπών?
    Να είσαι κατά των παράνομων άντε να το καταλάβω-θες να σαι νομοταγής.
    Αλλά κατά και των νόμιμων?
    Δηλ οι Έλληνες είναι ανώτερη βιολογικά φυλή?
    Θυμίζει Χίτλερ αυτή η δήλωση σου,όζει εθνοφυλετισμού.

    Μήπως να τους κάνουμε και σαπούνια?

    m4trix87

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενας επαγγελματίας Ασφαλιστής13.10.10

    Αγαπητέ m4trix87,
    χαίρομαι ιδιαίτερα που στο μόνο που διαφωνείς είναι που κάνω αναφορά στους αλλοδαπούς και τους αθίγγανους.
    Αυτό δεν έχει καθόλου μα καθόλου ρατσιστικές τάσεις γιατί έχω πελάτες και Αλβανούς και Ουκρανούς και άλλους αλλοδαπούς. Δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί τους. Απλά το γεγονός ότι δεν εμπιστεύονται οι Έλληνες το Νοσοκομείο της Καλαμάτας, δεν νομίζεις ότι αυτό καθεαυτό το γεγονός ότι κάτι λέει ? Ας βγεί όμως κάποιος υπεύθυνος του Νοσοκομείου να το διαψεύσει, έχουν κότσια ? Ας μας πουν τουλάχιστον τι υπηρεσίες προσφέρουν στους Μεσσήνιους και πόσο ευχαριστημένοι είναι οι ασθενείς.
    Κατά τ' άλλα είμαι βέβαιος ότι κι' εσύ θέλεις να ασφαλιστείς και στη Σύνταξη και στην Υγεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπερδεμένος Επισκέπτης Blog13.10.10

    Επειδή αυτό που διαβάζω τελικά είναι ότι από τη μια πλευρά είναι καλές οι ασφάλειες και από την άλλη πλευρά είναι "το κέρδος" των ασφαλιστικών εταιριών, ειλικρινά έχω μπερδευτεί.
    Αυτό που εγώ αναρωτιέμαι πως κατοχυρόνομαι ώστε να είμαι σίγουρος αν ασφαλιστώ και αν δεν ασφαλιστώ θα είμαι κερδισμένος ή χαμένος ?
    Υπάρχει κανείς να μου απαντήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αλλος Ασφαλιστής13.10.10

    Εγώ μπερδεμένε Επισκέπτη αν και είμαι μόνο 5 χρόνια ασφαλιστής, είμαι βέβαιος ότι θα σε ξεμπερδέψω γιατί αυτή τη δουλειά την έχω πιστέψει και γιατί πολλοί από τους πελάτες μου έχουν σωθεί χάρις στις ασφαλιστικές μου υπηρεσίες που τους πρόσφερα.
    Εγώ λοιπόν θα σου απαντήσω με ένα παράδειγμα που έτυχε σε φίλο μου και παραλίγο πελάτη μου 9 μήνες από τπότε που ξεκίνησα αυτό το επάγγελμα.
    Ο φίλος μου ήταν νιόπαντρος και φυσικά ανασφάλιστος. Όταν τον επισκεύθηκα στο σπίτι του που σημειωτέον ήταν χωρίς σαλόνι, και μετά το τέλος της συζήτησης πετάχτηκε η γυναίκα του και μου είπε, "τι μας λες τώρα, εμείς δεν έχουμε ούτε σαλόνι και θα πετάξουμε λεφτά στις ασφάλειες?" Σαν νέος ασφαλιστήςε έφυγα χωρίς να πω τίποτε. Μετά από ένα χρόνο ο φίλος μου τραυματίστηκε σε τροχαίο και ένα μήνα μετά έφυγε από τη ζωή ! Όταν ήταν στο Νοσοκομείο ξέρεις τι μου είπε η γυναίκα του? "Εσύ όταν ήλθες να μας ασφαλίσεις, δεν μπορούσες να επιμείνεις περισσότερο ? Τώρα πως θα τα βγάλουμε πέρα?"
    Κατάλαβες τώρα τι αξία έχει η ασφάλιση ? (και όχι ασφάλεια όπως συνηθίζεται να λένε) Η Ασφάλεια είναι στην Αστυνομική Διεύθυνση.
    Αν αυτό μπορεί να στο καλύψει κάποιο ασφαλιστικό ταμείο, τότε καλά κάνετε και υποστηρίζετε τα δημόσια νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά ταμεία. Αν όμως θέλει κάποιος όταν και αν χρειαστεί να πάει στο Νοσοκομείο να μπορεί να ακουμπήσει κάπου. Διαδορετικά μπορεί να τον φάει η "μαρμάγκα"
    Ελπίζω να εννόησες όλα τα παραπάνω και να πήρες τη σωστή απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ενας επαγγελματίας ασφαλιστής13.10.10

    Συνάδελφε Ασφαλιστή επίτρεψέ μου να απαντήσω εγώ αυτή τη φορά, στον m4trix87,και αυτό γιατί έχω αφήσει αναπάντητες τις τοποθετήσεις του που όμως τώρα τις είδα να δημοσιεύονται.
    Άλλωστε του οφείλω αυτές τις απαντήσεις.
    1.Εμένα φίλε μου δεν με ενδιαφέρει αν ο γιατρός του Νοσοκομείου είναι απλήρωτος ή αν αμοίβεται με λίγα χρήματα, επιλογή του ήταν να γίνει Νοσοκομειακός γιατρός, δεν τον έβαλα εγώ με το ζόρι.
    2. Αν οι ΚΛΕΦΤΕΣ πολιτικοί αφήνουν τα Νοσοκομεία χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό, τότε ας τους μαυρίσουμε όλοι μαζί. Είμαι μαζί σου.
    3. Αν ο νόμιμος ή παράνομος μετανάστης, είναι αυτός που είναι και μαζί με τους τσιγγάνους είναι στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι μόνοι που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, φυσικά και δεν φταίω εγώ. Το νόημα αυτού που γράφω εγώ είναι ότι αυτοί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που είναι είτε νόμιμοι, είτε παράνομοι, είναι αυτο΄πι οι οποίοι δεν έχουν χρήματα να δουν κάτι διαφορετικό, πράγμα που όμως έχουμε σε ένα μεγάλο βαθμό έμείς που είμαστε και ζούμε σ' αυτή τη χώρα. Αν στις πατρίδες τους δεν ξέρουν τι σημαίνει ιδιωτική Ασφάλιση, εγώ τι φταίω ? Αυτοί είναι εκείνοι που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ασφαλιστούν.
    4. Αυτά περί σαπουνιών, Χιτλερισμών, Ρατσιστοφοβίες και εθνοφυλετισμών, δεν με ξέρεις βέβαια, αλλά όχι σε μένα τέτοια. Για να τα επικαλείσαι όμως φαίνεται ότι αυτά τα έχεις στο αίμα σου και αυτά πρέπει να σου αρέσουν. Όχι σε μένα πάντως τέτοια. Αν θέλεις να το γυρίσουμε σε τέτοια συζήτηση ευχαρίστως και όποτε θέλεις. Να παρακαλέσουμε τον Bloger να δημοσιεύσει ένα παρόμοιο θέμα να τα συζητήσουμε εκεί. Τώρα μιλάμε για ασφαλίσεις.
    5. Εγώ απεύχομαι να αρωστήσεις και να μπεις σε νοσοκομείο. Αν όμως συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε έλα να μου πεις τι πολιτισμένη θεραπεία θα έχεις. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων το ξαναλέω, ότι ποτέ να μην αρωστήσεις.
    Όλοι όμως τότε θυμούνται να ασφαλιστούν.
    6. Αν έχεις ένα αυτοκίνητο ανασφάλιστο και τρακάρεις, τότε θυμάσαι να κάνεις την "κομπίνα" να σε ασφαλίσουν προχρονολογημένα, μήπως αποζημιωθείς. Αυτό το έργο στην ασφαλιστική μου καριέρα το έχω δει πολλές φορές.
    Σύμφωνα με αυτά που γράφεις θα ήθελες ο κόσμος να ασφαλίζεται όταν αρωσταίνει. Εσύ αυτό το θεωρείς τίμιο ?
    Αν αυτή είναι η άποψή σου, τότε φίλε μου είσαι κομπιναδόρος και δεν μιλάω μαζί σου.
    Αντε γειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ένας απαγγελματίας ασφαλιστής13.10.10

    Θα πρέπει να ........ζητήσω συγνώμη από το m4trix87 που δεν είδα ένα από τα σχόλιά του που δείχνει τη σοσιαφασιστική του νοοτροπία.
    Άκουσε κομμούνι σοσιαλφασίστα,
    Αν η Αλέκα σου και η Λιάνα (ξέρεις η όψιμη κομμουνίστρια, πρώην καπιταλίστρια)σου υπαγορεύουν τι θα γράψεις, ή μάλλον σου έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου για να γράφεις αυτά που γράφεις, τότε σε ενημερώνω ότι το κόμμα που πιστεύεις και αντιγράφεις χωρίς να έχεις τη δυνατότητα να σκεφθείς και να δεις την πραγματικότητα ολόκληρης της Ευρώπης, τότε σε λυπάμαι. Σκέψου τι μυαλό έχεις που υποστηρίζεις ένα κόμμα που είναι το μοναδικό κομμουνιστικό κόμμα που βρίσκεται στη Βουλή σε ολοκληρη την Ευρώπη, μαζί με τον άλλο Σοσιαλφασίστα το Χριστόφια.
    Κοντά στο νου κι' η γνώση σοσιαλφασιστάκι μου, όταν η πολιτεία δεν μπορεί ή δεν θέλει να κάνει κάτι για μένα, τότε θα το κάνω κάτι εγώ για μένα. Δεν θα αφήσω την πολιτεία να με πεθάνει. Θα ζήσω γιατί με χρειάζεται η οικογένειά μου, τα παιδιά μου.
    Εσύ τι μας λες, αν το Δημόσιο νοσοκομείο έτσι όπως το πάει, μπορεί να με πεθάνει αν αποφασίσει ο κρατικοδίοαιτος γιατρός του Νοσοκομείου να με πεθάνει, τότε πρέπει να το δεχθώ. Δεν πρέπει να πάω σε ιδιωτικό νοσοκομείο γιατί αυτό είναι καπιταλιστικό !!!
    Τι λες σοσιαλφασιτάκι μου ? θέλεις ο κόσμος να δεχθεί αυτές τις απολιθωμένες απόψεις? Ξύπνα Ρεεεεεεεεεεεεεεεε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άλλος Ασφαλιστής14.10.10

    Συνάδελφε "επαγγελματία ασφαλιστή" χαίρομαι και για τις γνώσεις σου, αλλά και τις απαντήσεις σου στον επικίνδυνο για τις απόψεις του. Επικίνδυνο τον λέω επειδή μπορεί να παρασύρει κόσμο στις ηλίθιες και καθυστερημένες απόψεις του, αφού ζει στις 10ετίες του '30, 40, του '50 άντε και του '60. Όταν μας λέει "η ΙΑΤΡΙΚΗ όμως δεν προσφέρεται για κέρδη.Όπως και η παιδεία,αποτελεί ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ,εξ ου και υπάρχει και ολόκληρος ΟΡΚΟΣ για να την εφαρμόζεις".
    Τότε γιατί οι Νοσοκομειακοί γιατροί κάνουν απεργίες ? Αφού η ΙΑΤΡΙΚΗ δεν προσφέρεται για κέρδος, τότε γιατί απεργούν ? Μα φυσικά ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ!!! Αριστεροί δηλαδή με Δεξιές τσέπες δηλαδή. Και εκείνα τα φακελάκια των Νοσοκομειακών γιατρών ? Αυτά είναι επειδή η ΙΑΤΡΙΚΗ είναι λειτούργημα. Καλά και ο όρκος τι λέει ? ότι για να είσαι καλός γιατρός δεν πρέπει να παίρνεις φακελλάκι, αλλά φακελλάρα.
    Όσο για τους αθενείς που τους αφήνουμε έξω, όπως λέει, καθώς και τους υπερήλικες άνω των 60, απαντάω ότι την κοινωνική ασφάλιση τη χρηματοδοτεί το κράτος και επομένως η κοινωνική ασφάλιση μπορεί να δίνει και αυτές τις καλύψεις, ενώ στην ιδιωτική το κράτος γυρνάει το κεφάλι του και σφυρίζει αλλού. Με άλλα λόγια υπάρχουν κάποιοι εργοδότες που προσφέρουν στο σύνολό τους τεράστια κεφάλαια να ιδρλυσουν μια ασφαλιστική εταιρία όπου εκεί εργάζονται χιλιάδες υπάλληλοι και μερικές δεκάδες χιλιάδες διαμεσολαβούντες οι οποίοι ζουν τις οικογένειές τους.
    Τώρα όσο αφορά εκείνο το τελευταίο που λέει "να χαρείς τα λεφτά σου" Απαντάω το εξής:
    Οι ασφαλιστές δουλεύουν 10-15 ώρες ημερησίως, επί 365 ημέρες το χρόνο και δεν ξέρουν αργίες, απεργίες και διάφορα άλλα τέτοια. Εγώ έχω δουλέψει και Χριστούγεννα και Πάσχα! Οι κρατικοδίαιτοι κηφίνες έτσι και κάτσουν 10 λεπτά παρα πάνω από το ωράριό τους σηκώνουν επανάσταση.
    Κλείνοντας θα δανειστώ τη φράση του "Επαγγελματία Ασφαλιστή" και θα πω στο φίλο που γράφει όλα αυτά τα υπέροχα "Αι χάσου σοσιαλφασιστάκι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Καλά όλα αυτά,αλλά εγώ δεν έχω καταλάβει ένα πράγμα.Αν επικρατήσει τελικά η ιδιωτική ασφάλιση και λυθεί το ασφαλιστικό με αυτόν τον τρόπο,τι θα γίνει αν έχεις ασφαλιστεί σε μία ασφαλιστική εταιρεία και αυτή κλείσει ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ένας επαγγελματίας Ασφαλιστής15.10.10

    Φίλε Αντισυμβατικέ, κατ' αρχήν σε καλοσορίζω στην παρέα μας και χαίρομαι ελικρινά για την ουσιαστικότατη ερώτηση που κάνεις. Πράγματι είναι ένα θέμα που ίσως είναι το σπουδαιότερο στον ασφαλιστικό κλάδο και μπορώ να σου αναφέρω ότι έρχονται σημαντικές εξελίξεις σ' αυτόν τον τομέα.
    Συγκεκριμένα για τον τομέα βιωσιμότητας των Ασφαλιστικών εταιριών υπάρχει μια Ευρωπαϊκή Οδηγία η Solvency 2 που έθεσε 2ετή προθεσμία στις Ασφαλιστικές Εταιρίες για να δημιουργήσουν πολλαπλάσια αποθεματικά από αυτά που ιχύουν σήμερα. Η 2ετής αυτή προθεσμία λήγει στις 31/12/2010. Αυτό σημαίνει ότι το 2011 θα πρέπει οι ασφαλιστικές εταιρίες να αυξήσουν τα αποθεματικά τους με υπερβολικά μεγάλα ποσά. Με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθούν ισχυρότατες εταιρίες, Από την άλλη, οι εταιρίες που δεν θα μπορέσουν να αυξήσουν τόσο πολύ τα αποθεματικά τους ή θα συγχωνευτούν κάποιες άλλες ή θα κλείσουν. Έτσι εκτιμάτε ότι από τις 54 περίπου ασφαλιστικές εταιρίες που κινούνται στον Ελληνικό χώρο, πιθανόν να μειωθούν περίπου στις 20. Αυτές που θα μείνουν θα είναι ισχυρότατες εταιρίες και ο κίνδυνος να κλείσουν, διότι δεν δημιουργούν τα αποθεματικά τους, θα είναι απειροελάχιστος. Από την άλλη μεριά υπάρχουν εταιρίες όπως η ΑΤΕ Ασφαλιστική, η Εθνική που μαζί με κάποιες λίγες Διεθνείς εταιρίες είναι ότι καλύτερο στην Ελληνική Ασφαλιστική αγορά.
    Αυτό επομένως που χρειάζεται είναι να ασφαλιστείτε σε μια Ασφαλιστική εμπιστοσύνης και προ πάντων σε Ασφαλιστή επαγγελματία και έμπειρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος16.10.10

    Κατ αρχάς,δεν είμαι ΚΚΕ,είμαι αναρχικός.

    Τώρα απάντηση σημείο προς σημείο.

    1)Δυστυχώς,η συμπίεση των μισθών προς τα κάτω λόγω αυξημένης ζήτησης σε σχέση με την προσφορά όσο αφορά αγορά εργασίας προκαλεί φαινόμενα χαμηλών μισθών σε όλες τις θέσεις εργασίας που σχετίζονται με έναν κλάδο,και γενικότερα σε κάθε πιθανό κλαδο εργοδότησης.Η αγορά εργασίας και η οικονομία γενικότερα είναι ένα τεράστιο συνδεδεμένο σύστημα,οπότε δεν υπάρχει πραγματικά η "ελεύθερη επιλογή" του καλύτερου για τον εργαζόμενο.

    3)"Το νόημα αυτού που γράφω εγώ είναι ότι αυτοί οι συγκεκριμένοι άνθρωποι που είναι είτε νόμιμοι, είτε παράνομοι, είναι αυτο΄πι οι οποίοι δεν έχουν χρήματα να δουν κάτι διαφορετικό, πράγμα που όμως έχουμε σε ένα μεγάλο βαθμό έμείς που είμαστε και ζούμε σ' αυτή τη χώρα. Αν στις πατρίδες τους δεν ξέρουν τι σημαίνει ιδιωτική Ασφάλιση, εγώ τι φταίω ? Αυτοί είναι εκείνοι που δεν θέλουν ή δεν μπορούν να ασφαλιστούν."

    Δηλ επειδή όπως σου είπα δεν φταίνε εκείνοι που γεννήθηκαν με μειωμένη έμφυτη τάση προς ικανότητες καλές για την αγορά πρέπει να πεθάνουν?

    4)Μάλλον εδώ υπερέβαλλα-αλλά πάντως το ότι ο χειρότερος ρατσισμός ειναι ο συγκαλυμμένος είναι πραγματικότητα.

    5)Σου είπα,φταίει το κράτος που δεν δίδει περισσότερα για εξοπλισμό και μισθούς-ώστε να έχοθν και οι υπάλληλοι μεγαλύτερο κίνητρο,και άρα που δεν φορολογεί τους ξεφαλαιοκράτες περισσότερο γι αυτό-αλλά δεν το κάνει,ακριβώς γιατί τα κόμματα-ΚΚΕ μη εξαιρουμένου-επιχορηγούνται από τους κεφαλαιοκράτες.

    6)Άλλο αυτοκίνητο(δηλ άψυχη μηχανή)άλλο άνθρωπος.Εδώ μιλάμε για ΖΩΕΣ.

    m4trix87

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος16.10.10

    Η Πολιτεία που λες,μας σκοτώνει καθημερινά,μέσω της Αστυνομίας που σκοτώνει με την παραμικρή αφορμή,τις ελλείψεις στα νοσοκομεία κοκ.

    ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ

    Γι αυτό πρέπει να πάρουμε την μοίρα μας στα χέρια μας και να μην ψάχνουμε σωτήρες.

    Οπότε,αφού ύπαρξη κράτους-άρα και έλεγχος από αυτό-αποκλείεται,είτε έχουμε αναρχοκαπιταλισμό-που σίγουρα θα σου ταιριάζει-είτε αναρχοκομμουνισμό/αναρχοκολλεκτιβισμό.

    Δηλ σοσιαλισμός χωρίς ύπαρξη κράτους.

    Η διαφορά αυτών των δύο είναι ότι στον 2ο δεν υπάρχει ιεραρχία στους συνεταιρισμούς,και όλοι αμείβονται εξίσου.

    θα υποστήριζα λοιπόν μη κρατικές ασφαλιστικές εταιρείες-συνεταιρισμούς αν ελειτουργούσαν με μη ιεραρχικό τρόπο,τόσο σε μισθούς όσο και σε οργάνωση.

    Αν δηλ ελειτουργούσαν πχ όπως το ZANON στην Αργεντινή η πλήθος αυτοδιαχειριζόμενα εργοστάσια/μονάδες παραγωγής ανά τον κόσμο.

    Αρκεί ολόκληρη η οικονομία να λειτουργεί ετσι-δηλ αυτοδιαχειριζόμενες μονάδες/συνεταιρισμοί,ακόμη και σε περιβάλλον ελεύθερης αγοράς.

    Εσείς όμως θέλετε εταιρείες με ιεραρχία,για να εκμεταλλεύεστε τους πολίτες ως εργαζόμενους και καταναλωτές.

    Εσείς λέτε "ο καθένας για τον εαυτό του-ζούγκλα,εμείς λέμε όλοι για όλους-όχι το κόμμα για όλους,όπως οι δικτάτορες του ΚΚΕ.

    m4trix87

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος16.10.10

    Αν εγώ ζω στο 30,εσείς ζείτε στον 19ο αιώνα-τότε που ο καπιταλισμός,ο άκρατος καπιταλισμός,άκμαζε.

    Οι γιατροί κάνουν απεργίες για να έχουν ότι χρειάζεται για να ζουν αξιοπρεπώς(= επιβίωση).
    Εσείς εκμεταλλεύεστε τον πολίτη για να έχετε περισσότερες πολυτέλειες.

    Αν διαφωνείτε με τον όρκο του Ιπποκράτη,βάση της ιατρικής ηθικής,γιατί ασχολείστε με ιατρικές ασφαλίσεις?

    Για τους ιδιώτες που δεν ξέρουν απεργίες κοκ,αυτό είναι πρόβλημα-ΑΥΤΟ,όχι ότι οι κρατικοί ξέρουν.

    Όσο για τον σοσιαλφασισμό,σε παραπέμπω σε άρθρο το οποίο εξετάζει τις σχέσεις του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ με τον φασισμό

    http://hubpages.com/hub/GM--Ford--The-Bailout--And-Nazi-Germany


    m4trix87

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ένας Επαγγελματίας Ασφαλιστής16.10.10

    Είσαι αναρχικός και όχι ΚΚΕ ? Άρα ΣΥΡΙΖΑ του Σύντροφου Τσίπρα !
    Κάτι μας είπες τώρα. Σκέφτομαι αν αξίζει να σου απαντήσω ή όχι. Αυτό πάντως που θα κάνω είναι να μην απαντήσω σε κάθε ένα που γράφεις όχι γιατί δεν μπορώ, αλλ΄πα γιατί και αυτά που γράφεις έτσι όπως τα γράφεις, πράγματι δείχνουν το αναρχικό του χαρακτήρα σου. Δεν ξέρω αν ανήκεις στους κουκουλοφόρους γνωστούς - άγνωστους, μου δημιουργείται όμως η απορρία αν όταν τα γράφεις φοράς την κουκο΄πυλα ή όχι.
    Για να μπούμε ΄πομως στην ουσία του θέματος σου λέω μόνο δύο κουβέντες.
    δεν ζητάμε να ασφαλίσουμε όλους τους κατοίκους της χώρας, δεν περιμένουμε κάτι τάτοιο.
    Αν οι Αλλοδαποί (νόμιμοι ή παράνομοι), μπορούν ή δεν μπορούν να ασφαλιστούν, δεν αφορά το άρθρο αυτό. δεν είμαστε πολιτικοί, αυτά είναι δουλειές των πολιτικών, εμείς είμαστε Ελεύθεροι Επαγγελματίες και κάνουμε όσο μπορούμε καλύτερα τη δουλειά μας. Ασφαλίζουμε και εξ-ασφαλίζουμε τον κόσμο, είτε αυτό σου αρέσει είτε όχι.
    Εσύ δηλαδή κάθεσαι και κλαίς επειδή οι Πακιστανοί για παράδειγμα δεν ξέρουν τι σημαίνει ασφάλιση? Εγώ ο ασφαλιστής δηλαδή τι πρέπει να κάνω ?
    Μου λες ότι είμαι ρατσιστής επειδή δεν ασφαλίζονται οι Αλλοδαποί ? Γι' αυτούς ας υπάρχουν τα Δημόσια Νοσοκομεία. Εγώ Γι' αυτό δεν έχω πρόβλημα, εσύ τι πρόβλημα έχεις ?
    Αν ο πολύς ο κόσμος θέλει να ασφαλιστεί με ένα σωστό συμβόλαιοπ για να μπορεί να πάει σε ένα καλύτερο Νοσοκομείο, γιατί δεν πρέπει να το κάνει ?
    Γεγονός είναι Ένα, αυτοί που ασφαλίζονται πχ στην ΑΤΕ Ασφαλιστική, στην Εθνική κλπ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ. Δεν σου αρέσει αλλά έτσι είναι. Σ' αυτούς απευθυνόμαστε, εσύ καίς τα μαγαζιά, εμείς τους αποζημιώνουμε και γι' αυτό στην ΑΤΕ Ασφαλιστική περισσότερες είναι οι αποζημιώσεις από τις εισπράξεις των ασφαλίστρων.
    Το αυτοκίνητο το έφερα για σαφέστερο παράδειγμα, φυσικά και είναι άλολο πράγμα Η ΖΩΗ, αλλά δεν αποζημιώνουμε τους κομπιναδόρους που θυμούνται να ασφαλιστούν όταν αρρωστήσουν.
    Εσύ φίλε μου, λοιπάμαι που σου το λέω, αλλά όταν τα διάβαζες αυτά που γράφω, φόραγες κουκούλα. Βγάλε λοιπόν την τσίμπλα και όταν θα δεις το φως το αληθινό, έλα να σε αφαλίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αλλος Ασφαλιστής16.10.10

    Λοιπόν Αφήστε να τα πω λιγάκι να τα πω με τον Αναρχικό, αφού όμως προηγουμένως τον παρακαλέσω να βγάλει τις κουκούλες και τις ωτασπίδες.
    Κατ' αρχήν να σε ευχαριστήσουμε που με αυτά που γράφεις μας διασκεδάζεις. Γιατί να πάω στο Θέτρο ή να κάτσω στην τηλεόραση για να δω καμιά κομωδία απ' αυτές που δεν βγάζουν γέλοιο ?
    Αυτά που διαβάζω από το αναρχοκομμούνι είναι τόσο γελοία που βγάζουν αρκετό γέλοιο.
    Άκου λοιπόν αναρχοκομμούνι, εμείς κάνουμε μια δουλειά που αποζημειώνουμε πάρα πολύ κόσμο όταν θα μπει στο νοσοκομείο και έτσι γίνεται καλά.
    Αν εσείς τα σπάτε, πάλι αποζημειώνουμε, αφού η οποιαδήποτε πολιτεία δεν δίνει ούτε μια δεκάρα τσακιστή. Λέω η οποιαδήποτε πολιτεία, μη νομίζεις αυτή που επικαλείστε εσείς, εσείς επικαλείστε αναρχία, φωτιές καταστροφές, θυμήσου τη Marfin ! σκοτώσατε, αλύτες δολοφόνοι, μια γυναίκα έγκυο.
    Δεν δικαιούστε λοιπόν να μιλάτε γιατί είστε δολοφόνοι.
    Εμείς όμως κάνουμε κάτι άλλο που τελικά δίνουμε λεφτά στον κόσμο.
    Αυτή είναι η διαφορά μας. Κατάλαβες τώρα ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος16.10.10

    Εκτός του ότι θα ήθελα την άποψη του Α. Μεσσήνιου που έχει το blog, θα ήθελα να ρωτήσω 1.τι δουλειά έχει ένα ασφαλιστικό θέμα με όλες τις αηδίες που μας γράφει ένας αναρχικός?
    2.Ρε αναρχοαυτόνομο κομμούνι πήγαινε ΄ποπου αλλοού θέλεις να τα γράψεις αυτά, έχεις καταντήσει αηδιαστικός. Βγάλε τη κουκούλα γιατί θα πάθεις αναρχική ασφυξία. Ήλθες να μας κάνεις φροντιστήριο για αναρχικούς. Αυτά στους Ανεγκέφαλους σαν εσένα.
    3.Οι περισσότεροι αναρχικοί έχετε μεταλλαχθεί σε αναρχοφασίστες και υπηρετείτε το σοσιαλφασισμό Πουτινικού τύπου, γι'αυτό σπάτε και καίτε.
    4. Έχω μια απορία. Γιατί όλοι φοράτε μαύρες κουκούλες? Μήπως επειδή το χρώμα του φασισμού είναι το μαύρο ?
    5. Μη μιλάτε εσείς ρε βρωμεροί δολοφόνοι. Να σου θυμίσω την έγκυο γυναίκα της Marfin ? Αλύτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Λυπάμαι πολύ που ένα τόσο σοβαρό θέμα που ανέβασα στο Blog της Μεσσηνίας, πήρε τέτοιες διαστάσεις εξωασφαλιστικές.
    Με το σχόλιό μου αυτό δεν θα κάνω το χατήρι του Αναρχικού γιατί εσκεμμένα αποπροσανατολίζει τη συζήτηση ώστε να αποτρέψει το θέμα της Ιδιωτικής Ασφάλισης στις δικές του "ιδεολογίες", πού μόνο ιδιελογίες δεν είναι.
    Παρακαλώ πολύ όλους τους επισκέπτες του Blog να μην ξαναπαντήσουν με σχόλιο δικό τους σ' αυτόν τον "κύριο" Κύριος δεν είναι αλλά τέλος πάντων.
    Ας περιοριστούμε λοιπόν σε καθαρά ασφαλιστικά θέματα και ας δούμε κατά πόσον ο Έλληνας πολίτης μπορεί να εξασφαλίσει την Υγεία του και τη Σύνταξή του.
    Ας κριτικάρουμε τι κάνουν άλλες χώρες και τι κάνει η Ελλάδα.
    Ας σχολιάσουμε την αιτία που οι Ευρωπαίοι έχουν δόσει λύσεις του ασφαλιστικού σαν αυτές που δημοσιεύονται στο άρθρο και εμείς εδώ, ενώ οι πολιτικοί γνωρίζουνε όλα αυτά, δεν τα εφαρμόζουν και στην Ελλάδα.
    Κάντε λοιπόν τα σχόλιά σας και πείτε και στους φίλους σας να τα σχολιάσουν.
    Σας ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος16.10.10

    Καλά σας τελείωσαν τα επιχειρήματα και το ρίξατε στις βρισιές?

    Και σας είχα για σοβαρούς....

    φαίνεται ότι λαικισμό κάνετε,επικαλούμενοι ότι λένε τα μίντια και οι πολιτικοί του κράτους στους οποίους υποτίθεται εναντιώνεστε!

    Όσο για τις καταστροφές,δεν συγκρίνονται με την καταστροφή που ο -πραγματικός-"σοσιαλ"φασίστας Παπανδρέου έφερε στην χώρα με το ΔΝΤ.

    Όσο για τις δολοφονίες,αυτές πιθανόν να έγιναν ως προβοκάτσια,είτε από άτομα άσχετα,που δεν ήξεραν τι τους γίνεται,και σίγουρα δεν έχουν σχέση με την αναρχική ιδεολογία!

    Με "αντικρατικά" δεκανίκια του ΚΡΑΤΟΥΣ δεν συνεχίζω την συζήτηση,αφού λόγω συμφερόντων είστε κακόπιστοι,άρα συζήτηση μαζί σας απλά δεν έχει νόημα-παίζει να είστε και το ίδιο άτομο με άλλο λογαριασμό!

    Το γεγονός ότι μιλάτε λόγω συμφερόντων είναι αρκετό για να ληφθεί αυτό το "μπλογκ" ως αυτό που είναι-μια μεγάλη ΧΩΡΙΣ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ!

    Υ Γ
    Πάντως,προσωπικά δεν θα πήγαινα σε εταιρεία που βρίζει τους διαφωνούντες για να με εξυπηρετήσει...

    m4trix87

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμε Αναρχικέ,
    Παραβιάζω τη χθεσινή μου απόφασηκαι θα σου απαντήσω με χιούμορ, έτσι να γελάσουμε όλοι μαζί μαζί σου.
    Σε ευχαριστούμε που δεν θα πας στις ασφαλιστικές εταιρίες, γιατί σίγουρα θα έχεις καμιά "μπόμπα" μαζί σου και να τους εξαϋλώσεις όλους.
    Σκέψου να ήσουν ασφαλισμένος και να την πάθαινες σαν τον 17Νοεμβρίτη Ξηρό. Ο ασφαλιστής σου θα ήταν υποχρεωμένος να σε επισκευτεί στο Νοσοκομείο που θα ήσουν μαζί με τους........δικούσου τους Πακιστανούς.
    Από την άλλη στενοχωρηθήκαμε γιατί τώρα που σταματάς να γράφεις με ποιόν θα γελάμε ?
    Αμ αυτό που γράφεις
    "Όσο για τις δολοφονίες,αυτές πιθανόν να έγιναν ως προβοκάτσια,είτε από άτομα άσχετα,που δεν ήξεραν τι τους γίνεται,και σίγουρα δεν έχουν σχέση με την αναρχική ιδεολογία!"
    Ε, όχι και ιδεολογία οι αναρχικοί. Ξέρεις γέλοιο που κάναμε μ' αυτό. εκτός και αν ιδεολογία λες τις καταστροφές, τις δολοφονίες και τις φωτιές που βάζετε.
    Μια τελευταία ερώτηση. Ήθελα να ήξερα αν δουλεύεις? Γιατί το πιό πιθανό είναι να δουλεύεις στου ΞΑΠΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕ και όλη την κοινωνία.
    Λοιπόν, μείνε στις άρρωστες ιδιεολογίες σου, σε ευχαριστούμε που δεν θα ξαναμπείς στο blog, σ' ευχαριστούμε που δεν θα ασφαλιστείς. Θα σε ξαναθυμηθούμε πάλι στις 17 Νοεμβρίου που θα ξανακάψεις, που θα ξανασπάσεις και που θα ξανασκοτώσεις, αλλά με τα χέρια των ........προβοκατόρων. Καληνύχτα αναρχικέ σε σενα και στις αρρώστιες σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος17.10.10

    Εμετός..........

    τελικά σκέφτηκα έτσι για πλάκα να ξαναεπισκεφτώ αυτή την ηλίθια δικαιολογία για μπλογκ.

    Το αν δουλεύω και που δεν είναι δουλειά σου,μα σίγουρα δουλεύω περισσότερο από εσένα που δουλεύουν οι υπαλλήλοι σου για σένα αντί εσύ.

    Συνέχισε να πιστεύεις(η να υποκρίνεσαι ότι πιστεύεις) τις βλακείες των μίντια.

    Επειδή ως γνωστόν ειδικά στην πολιτική,όλοι είναι άγιοι,και δεν παίζουν συνωμοσίες και κομπίνες...

    Για το αν έχουμε η όχι ιδεολογία,μια απλή καταμέτρηση των αναρχικών εκδόσεων και μια σύγκριση του πλήθους τους και της ποιότητας τους με το σύνολο των υπέρ της "ελεύθερης" αγοράς-άντε,και του φασισμού μαζί...θα σε πείσει.

    (πάντως τα βιβλία του Μαρξ και του Μπακούνιν αναλύονται στα Πανεπιστήμια ανά το παγκόσμιο πολύ περισσότερο από αυτά της Ραντ και του Φρίντμαν-αν δεν την ξέρεις,ψάξε την,ομοιδεάτισσα σου,με την διαφορά ότι δεν ήταν σοβινίστρια)

    Καλύτερα φίλοι πακιστανοί και έντιμοι παρά "Έλληνες" αλλά ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.

    Εσείς εξάλλου θα ξεπουλούσατε το ούτω καλούμενο έθνος αν σας εσύμφερε,όπως επίσης και την μάνα σας...

    άντε πήγαινε δες τον ισολογισμό σου μην έχασες κάνα ευρώ και άσε την κοινωνία ήσυχη.


    Υ Γ
    Για το "ανώνυμος",έχω να πω ότι το σκέτο "Αντώνης" δεν λέει κάτι περισσότερο...

    m4trix87

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ρε κακομοίρη αναρχικέ δεν έχεις καταλάβει ότι χάρις στον καπιταλισμό έχεις ένα πιάτο φαγητό να τρως και δημοκρατία για να γράφεις τις βλακείες σου,πίσω από ένα κομπιούτερ ??

    Ο αναρχισμός και ο κομμουνισμός είναι ουτοπικά και χειμερικά συστήματα που απευθύνονται σε αφελείς και η μοναδική τους αξία είναι στο πολιτικό μουσείο και σε βαρετές πανεπιστημιακές διαλέξεις.Τουλάχιστον τώρα σε αυτό το κράτος που βρίζεις υπάρχει δημοκρατία και μπορείς να λες ότι βλακεία σου κατέβει.Αν είχατε εσείς την εξουσία όχι απλά οι αντίθετοι δεν θα είχαμε δικαίωμα να λέμε την άποψή μας,αλλά πιθανότατα θα μας κλείνατε σε κανένα γκουλάγκ.

    Άλλωστε όλοι ξέρουμε ότι πλέον άκρα αριστερά και άκρα δεξιά πάνε χεράκι-χεράκι.Δεν είναι τυχαίο ότι τα κομμουνιστικά καθεστώτα Ρωσίας και Κίνας μεταλάχθηκαν τώρα σε φασιστικά-νεοναζιστικά.Έτσι εκτός από τους αριστερούς έχουν πάρει μαζί τους και τους φασίστες.Με λίγα λόγια ακροαριστεροί και ακροδεξιοί έχετε ένα κοινό αφεντικό που είναι ο νεοναζιστικός άξωνας Ρωσία-Κίνας-Ιράν και το οποίο υπηρετείτε πιστά και έναν κοινό εχθρό το φιλελεύθερο καπιταλισμό και τη δύση.Όπως κάποτε με Χίτλερ και Στάλιν δηλαδή...

    Τώρα όσο για το ασφαλιστικό,θέλω να επανέλθω
    Οι άλλες χώρες που έλυσαν το ασφαλιστικό μέσω της ιδιωτικής ασφάλισης, ξέρουμε τι ακριβώς προβλέπουν αν τύχει μία εταιρεία να παραμείνει αδύναμη και να κλείσει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ...ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ:
    ΠΩΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΖΗΣΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ SOSIAL-ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΤΡΥΓΥΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΡΩΤΥΠΑ ???
    ΚΑΙ ΠΡΟΤΡΕΞΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΕΞΙΟΙ...ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΧΟΥΝ "ΕΠΙΠΕΔΟ" ΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΖΩΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΟΙ "ΔΗΘΕΝ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ.
    ΤΟ ΜΑΘΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΛΟΝΩΝ...
    ΜΟΝΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΔΥΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ...ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟΝ ΒΩΜΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ !!
    SOSIAL...ΑΔΕΡΦΙΑ !
    ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΣΑ "ΦΑΚΕΛΑΚΙΑ" ΑΡΠΑΞΕΙ Η ΧΟΥΦΤΑ ΜΑΣ...ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ.
    ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ...ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ, ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΕΛΑΦΡΙΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑΚΙΑ ΟΙ ΔΗΘΕΝ "ΣΩΤΗΡΕΣ" ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ "ΟΥΤΟΠΙΚΑ" ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φίλε αντισυμβατικέ έδωσες την τελική απάντηση που χρειαζόταν αυτός ο αναρχικός. Εδώ πέφτει η αυλαία οριστικά και αφήστε τον να γράφει ότι θέλει.
    Όσο για το τι κάνουν στις άλλες Ευρωπαικές χώρες, πρέπει να ξέρεις ότι: Στην Ελλάδα είμαστε ασφαλισμένοι μόνο το 6% του Ελληνικού λαού. Οι άλλοι Ευρωπαίοι είναι από 20-95% των λαών τους. Αρα είναι ισχυρότατες εταιρίες και δεν κινδυνεύουν να κλείσουν.
    Εκτός αυτού εκεί τα αποθεματικά που δημιουργούν είναι "ιερά" και δεν τα πειράζει κανείς όπως έγινε στην Ασπίς Πρόνοια. Τα αποπθεματικά είναι η εγγύηση του ασφαλισμένου για όλες τις ασφαλιστικές εταιρίες, και ειδικότερα για τις ασφαλιστικές εταιρίες ζωής.
    Ενα ακόμα στοιχείο που υπάρχει και είναι θετικό, είναι ότι η οδηγία της Ε.Ε. είναι τέτοια που πραγνματικά αυτές που θα μείνουν θα είναι πολύ λίγες και ισχυρές ώστε να μην κινδυνεύει να κλείσει καμία και οι ασφαλισμένοι θα είναι τόσο ήσυχοι όσο ποτέ άλλοτε.
    Για τις Συμπληρωματικές της κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις να είσαι και εσύ σίγουρος όσο και όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες.
    Το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε είναι να βρείτε τον έμπειρο και επαγγελματία ασφαλιστή της καλής ασφαλιστικής εταιρίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Λοιπόν προτείνεις τη λυση που δίνει και η διεθνοποιημένη οικονομία της αγοράς που εφαρμόζεται σε΄όλο τον κόσμο. Όμως απέχεις απ το να πεις μια αλήθεια. Ότι η ασφάλιση ενός ανθρώπου δεν περνά από συμβιβασμούς του τύπου: "υποτυπώδη ασφαλιστικά δίκτυα όπως είναι κυρίως εις την αμερική". Το ζητούμενο είναι να ανατρέψουμε το ίδιο το σύστημα. Πως θα γίνει αυτό! δημιουργώντας αντισυστημική δράση και παιδεία μέσα από τις κοινότητες και άμεση συμμετοχή στις αποφάσεις για τα κοινά!

    Δεν είναι θεμα ταμπού, είναι θέμα πρωταρχικού δημοκρατικού δικαιώματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Πάντως, παρατηρώ στα σχόλια κάτι περίεργους αφορισμούς από τον αντισυμβατικό που τα θεωρώ εκ του πονηρού. Οι διαχωρισμοί άκρααριστερά και άκρα δεξιά γίνονται από τους αφαλείς την στιγμή που κατηγορείς αντισυμβατικέ άλλους για αφέλεια. Εγώ δεν θα πάρω το μέρος των αναρχικών ή των φασιστών αλλά θα πάρω υπερ της μοναδικής θέσης που δεν αντίκειται προς αμφισβήτηση: Η ανθρώπινη αξία βρίσκεται έξω από τους πολιτικούς διαχωρισμούς και αν καταπατούνται τα δικαιώματα κάποιων αυτό είναι για ένα λόγο: Διότι δημοκρατία δεν είναι να λες απλά μια βλακεία, αλλά να μπορείς να συμμετέχεις στην πολιτική και την οικονομία άμεσα χωρίς συναλλαγές ΚΑΙ να σέβεσαι τις μειοψηφίες τις απροσταύτες οι οποίες να μπορούν να ειναι σε θεση να αλλάξουν την απόφαση της πλειοψηφίας.

    Επίσης, ο αντισυμβατικός γίνεται ακραίος ενώ κατηγορεί τα "άκρα", όταν λέει σε κάποιον ότι χάρη στον καπιταλισμό εχει δημοκρατία!!! Δημοκρατία, που την είδε τη δημοκρατία, αρκείσαι στα υποτυπώδη; Αν ναι τότε πάω πάσω. Οι κοινωνικές επιταγές και χάρη στο ότι κάποτε τα λαικά κινήματα ήταν έντονα οφείλεται στο ότι έχουμε κάποια δημοκρατία. Οχι χαρη στο συστημα της οικονομίας της αγοράς, με την ίδια λογική, μίλα αν εχει να φαει ψωμί κανα παιδάκι στο Κονγκο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ανώνυμος18.10.10

    Μπράβο φίλε αεροχείμαρρε!
    Επιτέλους ένας άνθρωπος εδώ μέσα που δεν μετρά τους ανθρώπους σε ευρώ.

    "Αντισυμβατικέ" κατ αρχάς άλλαξε ψευδώνυμο,γιατί αυτά που λες τα θέλουν όλες οι δεξιές κυβερνήσεις/κόμματα.

    Κατά δεύτερον,αναρχία ίσον άμεση δημοκρατία(όχι αντιπροσωπευτική που έχουμε σήμερα και λόγω της εκχώρησης της εξουσίας από τον λαό σε μια μειοψηφία παρατηρείται γενικευμένη διαφθορά,με αποτέλεσμα να έχουν τον πραγματικό έλεγχο οι τράπεζες και οι μεγαλοεταιρείες και όχι οι ψηφοφόροι,η έστω οι πολιτικοί).Άρα σήμερα δεν έχουμε πραγματική δημοκρατία,αν και σίγουρα καθεστώτα τύπου Ιράν-Ρωσίας-Β Κορέας είναι πολύ χειρότερα.

    Τα περί "άξονα" δεν αξίζουν καν σχολιασμού,αφού είμαστε ενάντια σε κάθε εξουσία,άρα και ενάντια σε όλα αυτά τα καθεστώτα,όπως και ενάντια στα καθεστώτα του Στάλιν κοκ,τα οποία για μας καμιά σχέση δεν έχουν με πραγματικό κομμουνισμό.

    Στον αναρχισμό όλοι έχουν δικαίωμα σκέψης και άποψης-απλά χωρίς τον μηχανισμό προπαγάνδας κράτους-ΜΜΕ παρόλο που θα λέγατε ότι θέλατε κανείς δεν θα σας έδιδε σημασία.

    m4trix87

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ανώνυμος18.10.10

    Για το "πέφτει η αυλαία", από την εμμονή σας και καλά να σταματήσω να μιλώ φαίνεται ποιος είναι ο φασίστας...

    m4trix87

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ανώνυμος18.10.10

    Επιτρέψτε μου να γράψω μια μικρή ιστορία, προσωπική μου ιστορία και με αυτή θα δώθεί απάντηση στους αναρχικούς, στους αεροδιαδρόμους, πως τους λένε αυτούς, και οποιονδήποτε άλλο λέει τις όποιες μπούρδες λένε όλοι μαζί. Αυτά συνέβησαν σε μένα προσωπικά.
    Ήταν το 1986 που εγώ τότε ήμουν μόλις 2 ετών, όταν στο χωριό μας επισκέφθηκε ένα κύριος που ήταν ασφαλιστής. Τότε ο πατέρας μου πήρε την απόφαση να ασφαλιστεί μονο και μόνο από υποχρέωση που είχε στον ασφαλιστή. Η μητέρα μου ήταν αντίθετη με αυτήν την πράξη, γιατί έλεγε ότι πετάει τα λεφτά του.
    5 χρόνια αργότερα ο πατέρας μου αρρώστησε και τελικά τον χάσαμε. Στη διάρκεια της αρρώστιας πουλήσαμε ένα κτήμα για να γίνει καλά ο πατέρας μου, αλλά δυστυχώς και το κτήμα πουλήσαμε και ο πατέρας έφυγε, παράλληλα όμως χάθηκε και το εισόδημα που εμείς μέχρι τότε ζούσαμε. Εκείνη η πράξη του πατέρα μου, να ασφαλιστεί δηλαδή, μας έφερα γύρω στα 6.000.000 δραχμές με τα οποία καταφέραμε και να πάρουμε ένα μικρότερο κτηματάκι και να αρχίσουμε επί τέλους να ζούμε.
    Τα χρόνια περάσανε, εγώ μεγάλωσα, τώρα είμαι 30 ετώ, έχω παντρευτεί και έχω ένα παιδάκι 2 ετών. Παραμένω στο χωριό μου έχω μεγαλώσει την περιουσία μου και πριν παντρευτώ με πλησίασε ένας άλλος ασφαλιστής της ίδιας εταιρίας και εγώ έχοντας την εμπειρία του πατέρα μου χωρίς πολλά - πολλά πήρα κι' εγώ την απόφαση να ασφαλιστώ. Πρόπερσυ το 2008, είχα ένα ατύχημα όταν μάζευα τις ελιές. Με πήγαν στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, αλλά δεν με κράτησαν εκεί και με έδιωξαν για την Αθήνα. Εγώ όμως έδωσα εντολή να πάω σε μεγάλο συμβεβλημένο με την ασφαλιστική μου, Ιδιωτικό Νοσοκομείο όπου έζησα από πρώτο χέρι τι σημαίνει "Ανθρώπινη Περίθαλψη" Αφού έγινα καλά βγήκα από το Νοσοκομείο απόλυτα υγιείς και τώρα μπορώ να δουλεύω για να ζήσω την οικογένειά μου.
    Ερωτώ λοιπόν όλους εσάς με τις αναρχίες σας, τους άξονες,με τις διεθνοποιημένες αηδίες που μας λέτε, σε τι έχω βλαφτεί που ασφαλίστηκε και ο πατέρας μου και εγώ προσωπικά ? Αν τότε δεν είχε ασφαλιστεί ο μακαρίτης και στη συνέχεια εγώ, τι θα είχαμε κερδίσει ?
    ΤΙΠΟΤΕ είναι η απάντηση. Βγήκα κερδισμένος γιατί χάρις σ' αυτήν έζησα και συνεχίζω να ζω και εγώ και η οικογένειά μου.
    Καταλάβατε κύριοι αναρχικοί που σπάτε και καίτε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ρε αναρχικέ,τι μας λες τώρα?
    Εγώ έχω εμπειρία από φοιτητές και αναρχικούς και άλλους ακροαριστερούς και διαπίστωσα ότι οι περισσότεροι έχουν τον ίδιο αυταρχισμό και φανατισμό-ή και ακόμα χειρότερο-με τους ακροδεξιούς και τους φασίστες.Καμία δημοκρατική κουλτούρα και διάθεση να ακούσουν και την αντίθετη άποψη.Πιό εύκολο είναι γι'αυτούς να σε γιαουρτόσουν ή να σου σπάσουν το κεφάλι παρά να συζητήσουν με επιχειρήματα.

    Άσε που μεγάλη μερίδα του αναρχισμού έχει ναζιστικοποιηθεί γι'αυτό σπάει καίει και δολοφονεί,ενώ ο πραγματικός αναρχισμός δεν μιλάει πουθενά για βία.Όπως δηλαδή και ο κομμουνισμός έχει μεταλαχθεί τώρα σε φασισμό και υπηρετεί τον νεοναζιστικό άξονα,έτσι συμβαίνει και με μεγάλη μερίδα των αναρχικών που τα κάνουν αυτά δήθεν στο όνομα του αναρχισμού και της δημοκρατίας.Το ίδιο και η 17 Νοέμβρη που δολοφονούσε στο όνομα του μαρξισμού,αλλά όλες οι δολοφονίες της υπηρετούσαν τον Ρωσο-Κινέζικο φασιστικό άξονα.Μπορώ να πιστέψω εγώ λοιπόν ότι αν είχατε εσείς την εξουσία θα είσασταν δημοκράτες ?

    Καλές οι θεωρίες και τα λόγια που μας λέτε,αλλά και ο κομμουνισμός ξεκίνησε ως ευγενικό όραμα είρηνης και συναδέλφωσης και όλοι είδαμε πως κατέληξε...Όσο για τα πέρι άμεσης δημοκρατίας εγώ αυτά τα ακούω βερεσέ και τα θεωρώ λαϊκισμούς.
    Κάτι τέτοια λένε και οι ακροδεξιοί για άμεσες δημοκρατίας και δημοψηφίσματα,αλλά είναι αστειότητες.Σιγά μην αντικαταστήσουμε την αντιπροσωπευτική δημοκρατία με δημοψηφίσματα...

    Όσο για το όνομα αντισυμβατικός πάτα επάνω στο όνομα μου πιο πάνω και μπες στο μπλογκ μου,για να δεις αν πράγματι είμαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ανώνυμος19.10.10

    Φίλε ανώνυμε,αν η δημόσια περίθαλψη δεν ήταν το μπάχαλο που είναι σήμερα,θα μπορούσες να είχες περίθαλψη ποιότητας εφάμιλλης αυτής που πήρες από τον ιδιώτη-χωρίς να χρειάζεται να πληρώσεις!
    Μόνο που για να γίνει αυτό απαιτείται να λυθούν τα προβλήματα του δημοσίου-κυρίως έλλειχη εξοπλισμού και υποστελέχωση.Υποστελέχωση εν καιρώ ανεργίας 25% στους νέους τι σημαίνει?Ότι δεν υπάρχουν επαρκή κεφάλαια στα κρατικά ταμεία-λόγω μη επαρκούς φορολόγησης των κεφαλαιοκρατών και οικονομικά ισχυρών,σε συνδυασμό με την διαφθορά της κρατικής μηχανής.

    Αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι κάθε κυβέρνηση εξυπηρετεί τους κομματικούς χορηγούς της.

    Επομένως,ναι ο κρατισμός δεν είναι η λύση.

    Δεν είμαι κατά της ελεύθερης αγοράς,ούτε κατά των ιδιωτικών νοσοκομείων,ούτε κατά των ιδιωτικών εταιρειών ασφάλισης-αρκεί αυτές να μην λειτουργούν ιεραρχικά,αλλά να λειτουργούν ως συνεταιρισμοί-κάθε εργαζόμενος ίσον μέτοχος με ίσο μερίδιο,τρόπον τινά.

    m4trix87

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ανώνυμος19.10.10

    Ασυμβατικέ

    Φανατικοί,που λόγω ιδεοληψιών χάνουν το νόημα,υπάρχουν σε όλους τους ιδεολογικούς χώρους,ακόμη και στον οικονομικό φιλελευθερισμό-δες tea party,ΗΠΑ.

    Για το ζήτημα της βίας και την σχέση της με τον αναρχισμό,έχουν γραφεί πολλά.

    Διάβασε "Το ζήτημα της βίας" του Ερρίκο Μαλατέστα.

    Εκεί αναπτύσσει ότι η βία,ως επιβολή είναι κάθετα ΕΝΑΝΤΙΑ στην ιδεολογία της αναρχίας.

    Παρόλα αυτά,οι αναρχικοί την χρησιμοποιούν απλά επειδή όταν σου στερούν τα δικαιώματα σου πολλές φορές δεν μπορείς να τα υπερασπίσεις με άλλο τρόπο.

    Εσύ πχ αν ερχόταν κάποιος να σε κλέψει,δεν θα καλούσες την αστυνομία?

    Η αστυνομία δεν θα εχρησιμοποιούσε ΒΙΑ για αυτό που θεωρεί σωστό-εδώ την διαφύλαξη της περιουσίας σου?

    Το ίδιο και οι αναρχικοί,που χρησιμοποιούν βία μόνο ως άμυνα.

    Για σχέση αναρχικών με οποιοδήποτε "άξονα",έχεις στοιχεία?

    Ακόμη όμως και κάποιοι που αυτοχαρακτηρίζονται ως αναρχικοί να έχουν άλλες ατζέντες,αυτό σημαίνει απλά ότι οι εν λόγω δεν είναι αναρχικοί,όχι ότι ο αναρχισμός ως ιδεολογία πάσχει.

    Το πρόβλημα με τον κομμουνισμό όπως πήγαν να τον εφαρμόσουν ήταν η ύπαρξη κεντρικού ελέγχου,δηλ η συγκέντρωση της εξουσίας στα χέρια μιας ελίτ,η οποία έλεγχε την οικονομία,και η οποία εδιεφθάρη.

    Όπως σήμερα,που η οικονομική ελίτ-τράπεζες,μεγαλοεταιρείες-ελέγχουν την οικονομική ελίτ.

    Μη άμεσος έλεγχος από το σύνολο του λαού συνεπάγεται διαφθορά.

    Όσο για το αν είναι λόγια του αέρα η άμεση δημοκρατία,μάλλον η έμμεση είναι λόγια του αέρα,αφού τα εκατοντάδες σκάνδαλα το αποδεικνύουν καθημερινά.

    Στην Ισπανία το 36 δούλεψε,στην αρχαία Αθήνα δούλεψε-ακομη και αν οι γυναίκες και οι δούλοι δεν εσυμμετείχαν,ως σύστημα,ανβ επεκτείνετο και σε αυτούς,θα ήταν τέλειο παράδειγμα.

    Για τις κουβέντες "δημοκρατών" πχ Άδωνη περί άμεσης δημοκρατίας,υποστηρικτές του εθνικισμού-ρατσισμού που ανήκουν σε κόμματα μοναρχοφασιστών δεν θα έπρεπε να λερώνουν αυτή την λέξη βάζοντας την στο στόμα τους.

    Το ίδιο και για τα τάχα δημοψηφίσματα για το μεταναστευτικό,στα οποία οι ακροδεξιοί θέλουν να συμμετέχουν όλοι πλην των...μεταναστών!

    m4trix87

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος19.10.10

    Για την διαφωνία μου με το ψευδώνυμο,πράγματι στα εθνικά και τα κοινωνικά έχεις προοδευτικές απόψεις και μπράβο σου.

    Όμως,στο θέμα της οικονομίας φαίνεται να υποστηρίζεις πολιτικές τύπου ρεπουμπλικανών ΗΠΑ,και σε αυτές αναφέρομαι.

    Και η οικονομία αποτελεί κατά την άποψη μου το σημαντικότερο ζήτημα.

    m4trix87

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ανώνυμος19.10.10

    Αναρχικέ μου ατύχησες !
    1.Πρώτα απ' όλα όταν έφυγε ο μακαρίτης ο πατέρας μου, από κανένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης δεν θα έπαιρνα τα 6.000.000 δρχ. με τα οποία ζήσαμε και ξαναστηθήκαμε στα πόδια μας.
    2. Ποιός σου είπε ότι εγώ πλήρωσα στο ιδιωτικό νοσοκομείο?
    3.Δεν είσαι υπέρ του κρατισμού, δεν είσαι υπέρ της ελεύθερης οικονομίας, δεν είσαι υπέρ των ασφαλιστικών εταιριών, μήπως πρέπει να μας πεις υπέρ τίνος είσαι ?
    4. Αν εγώ περίμενα να γίνουν όλα αυτά που λες, τότε θα ήμουν μακαρίτης και εγώ και πολλοί άλλοι σαν εμένα.
    5. Μπορείς να μας πεις 1 (μια) χώρα σε ολόκληρο τον πλανήτη Γη που εφαρμόζονται αυτά που μας λες ?
    Αν δεν έχεις έστω και ένα παράδειγμα τέτοιο, τότε είσαι εκτός πραγματικότητας και δεν ξέρεις τι λες.
    6. Τα περί συνεταιρισμών που αναφέρεις έχω προσωπική εμπειρά από το χωριό μου, όπου κάποτε με πολλές φιλοδοξίες φτιάξαμε ένα συνεταιρισμό για την προώθηση του λαδιού και σήμερα ο αποτυχημένος αυτός συνεταιρισμός είναι απλά μια σφραγίδα.
    Όταν πήγαινα στο σχολίο, είχα διαβάσει κάτι που είχε πει ο Τζών Κέννεντυ.Έλεγε λοιπόν.
    "Αν η πολιτεία δεν μπορεί να κάνει κάτι για σένα, τότε κάνε εσύ κάτι για σένα"
    Αυτό έκανα φίλε μου και τώρα είμαι εν ζωή και υγιείς. Για σκέψου να σε άκουγα που θα ήμουν τώρα. Θα έβλεπα τα ραδίκια ανάποδα.
    Τέλος, προτείνω σε όλους όσους διαβάζουν αυτό το Blog της Μεσσηνίας να βρούν μια καλή ασφαλιστική εμπιστοσύνης και να πάνε να ασφαλιστούν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Αναρχικέ,
    για να έχεις να γράφεις, σε ενημερώνω από τώρα το επόμενο άρθρο μου που θα δημοσιευθεί την Τετάσρτη (αύριο) το βράδυ θα έχει θέμα
    ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Η Ιδιωτική ασφάλιση είναι η καλύτερη λύση?
    Εδώ σε θέλω !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Είναι άδικο να χαρακτηρίζουμε αρνητικά κάποιους και λόγω αυτού να προβάλλουμε στα μούτρα του όλα τα επιχειρήματα μας βάσει των προκαταλήψεων μας απέναντι στο συνομιλητή μας ο οποίος πάνω απ όλα εκφράζει τη δική του άποψη και δεν συμβαδίζει πάντα με τη Θεωρία απ την οποία προέρχονται οι λόγοι του(πχ.αναρχία).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. A.MESSINIOS20.10.10

    Φίλε aeroxeimarros αν αυτό αναφέρεται προσωπικά σε μένα, αποποιούμαι όλα αυτά που γράφεις. Αν όχι ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου να εκφράζεται όπως το νοιώθει ο ίδιος.
    Άλλωστε σ' αυτό το blog ο καθένας έχει το δικαίωμα να γράφει ότι θέλει αρκεί να μη βρίζει κανένα. Στα μέχρι τώρα σχόλια δεν έχει βρίσει κανείς κανένα. Αν του αναρχικού του έγραψαν ότι σπάει, καίει και σκοτώνει, δυστυχώς στην κοινή γνώμη καλώς ή κακώς αυτό έχει περάσει, μέχρι τώρα όλοι αυτό ξέρουμε. Αν κάνουν και κάτι άλλο ας μας το πουν να το μάθουμε κι' εμείς.
    Το άρθρο όμως, φίλε aeroxeimarros, αναφέρεται κυρίως αν η Ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να δώσει λύση στο μεγάλο ασφαλιστικό πρόβλημα που έχουμε στην Ελλάδα και όχι στην ιδεολογία των αναρχικών.
    Προσωπικά είμαι στη διάθεση όλων για να συζητήσουμε τα θέματα που θα αναφέρονται σ' αυτό το blog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Μα επειδή υπάρχει ελευθερία του λόγου έκανα το σχόλιο προηγουμένως αλλιώς δεν θα έμπαινα καν στον κόπο να αναρτήσω σχόλιο. Έκανα μία παρατήρηση που καλώς ή κακώς ισχύει, και όπως και να το κάνουμε αυτός που τα σπάει μπορεί να είναι και Παναθηναικός, ολυμπιακός, Άρης, Πασοκ, ΝΔ, χριστιανός,ή και ερωτικά απογοητευμένος αυτό δεν σημαίνει ότι ο αθλητισμός, τα κόμματα, ή ο έρωτας οδηγούν στη βία. Στη βία οδηγεί ο απαράμιλλος εγωισμός και η άγνοια, που συνήθως εμφανίζεται σε όσους δεν έχουν μυαλό.

    Για το ασφαλιστικό, είπα 2-3 πράγματα, ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ανώνυμος21.10.10

    Κατ αρχάς ο Κένεντυ είπε "δες τι μπορείς να κάνεις εσύ για το ΚΡΑΤΟΣ" όχι για τον εαυτό σου,και φυσικά διαφωνώ μαζί του κάθετα.

    Υποστηρίζω αναρχο-κολλεκτιβισμό,δηλ λειτουργία συνεταιρισμών σε ελεύθερη αγορά,αλλά χωρίς εσωτερικές ιεραρχίες στους οργανισμούς,δηλ χωρίς CEO κοκ.Όλοι οι εργαζόμενοι να αποφασίζουν για παραγωγή,μισθούς,τα πάντα.

    Πιθανό κάποιοι τεχνοκράτες να δίδουν συστάσεις,αλλά θα αποφασίζει το σύνολο.

    Δεν πλήρωσες στο ιδιωτικό,αλλά πλήρωσες την ασφάλιση.

    Όπως σου έχω ήδη πει,εφαρμόζοντο στην Ισπανία κατά την διάρκεια του Εμφυλίου-και μάλιστα εν καιρώ πολέμου!

    Επίσης,το ότι κάτι δεν έχει δοκιμαστεί δεν σημαίνει κατ ανάγκη ότι δεν λειτουργεί.

    Ενώ ο ιεραρχικός καπιταλισμός,όπου εφαρμόστηκε,έφερε χειροτέρεψη του επιπέδου ζωής της πλειοψηφίας-δες πχ ΗΠΑ,όπου το 10% κατέχει το 50% του πλούτου.

    Άρα,κάτι μη δοκιμασμένο είναι προτιμότερο έναντι σε κάτι που δοκιμάστηκε με αρνητικά αποτελέσματα(αυτό ακόμη και αν ο αναρχισμός δεν είχε ακόμη δοκιμαστεί).

    Αν απέτυχε ο συνεταιρισμός σου,αυτό δεν συνεπάγεται ότι όλοι αποτυγχάνουν-σκέψου επίσης πόσες ιεραρχικές εταιρείες βάζουν λουκέτο.

    Για ότι έχουν κάνει οι αναρχικοί μέχρι τώρα,σε παραπέμπω σε ότι έγραψα ως απάντηση στον Μεσσίνιο στο μπλογκ μου

    http://m4trix87.wordpress.com/2010/10/11/%ce%ad%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%81%cf%87%ce%b9%ce%ba%cf%8e%ce%bd-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b9%cf%84%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%ae%ce%bb%cf%89%cf%83/

    Για το νέο σου άρθρο,δυστυχώς επειδή-αντίθετα με ότι πιστεύετε βάσει των προκαταλήψεων σας-εργάζομαι,πιθανό να μην έχω χρόνο να σας κυνηγώ από πίσω...
    βλέπετε έχω και να εργαστώ για μια καλύτερη κοινωνία.

    m4trix87

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Να μου απαντησει κάποιος,στις ΗΠΑ που εχουν ιδιωτική ασφάλιση γτ το γυρνάνε σε δημόσια?Οταν σου κόβονται 2 δάχτυλα γτ σου λενε οτι σου βάζουμε το ένα..?και οτι κάνει 50 χιλιάρικα?οταν παθαίνεις κάτι και φταίς γτ δεν πληρώνουν?πχ δεν καλύπτουν έναν καπνιστή αν πάθει καρκίνο..η καποιον που τραυματίστηκε σε τροχαίο περνώντας με κόκκινο..επισης για να σε ασφαλίζουν πρέπει να χαίρεις άκρας υγείας..αλλιώς...άστα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Ένας Επαγγελματίας ασφαλιστής24.10.10

    Φιλαράκο sosialfighter,
    Εκτός του ότι έβαλες βούτηρο στο ψωμί μου, πρέπει να σου πω ότι είμαι 28 χρόνια ασφαλιστής και γι' αυτό θα πάρεις συντριπτικές απαντήσεις σε όλα.

    Κατ' αρχήν επίτρεψέ μου να σου πω ότι πριν σου απαντήσω μπήκα στο δικό σου blog και δεν λέω, μου αρέσει η προσπάθειά σου, συνέχισέ τη. Έτσι μουρχετε να κάνω και εγώ το δικό μου blog για να γράφω μόνο ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ για να ενημερωθείτε εσείς οι "αντιφρονούντες".
    Πάμε παρακάτω: Στις ΗΠΑ που επικαλείσαι την Ιδιωτική Ασφάλιση την έχουν "κορώνα στο κεφάλι τους" Αν λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, έπαθε ζημιά η AIG (η μητρική της δικής μας ALICO) δεν σημαίνει ότι ο κόσμος έτσι ξαφνικά άλλαξε συνείδηση, γιατί η Ιδιωτική Ασφάλιση είναι συνείδηση σε όλο τον Αμερικάνικο λαό. Μην παραποιούμε λοιπόν μια είδηση και τη φτιάχνουμε όπως μας βολευει.
    Από εκεί και κάτω φίλε Socialfighter έχεις μπλέξει τα "μπούτια" σου, μπερδεύεις τις ασφαλίσεις, και με την ευκαιρία να τονίσω ότι η σωστή λέξη είναι ασφαλίσεις και όχι ασφ΄΄αλεις,
    των αυτοκινήτων με τις ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας.
    Αν σου κοπούν δύο δάχτυλα δεν σου βάζουν κανένα, απλά σε αποζημιώνουν για ότι αναφέρουν τα ασφαλιστήρια, για ότι ασφαλίστηκες και αυτό όλοι οι ασφαλισμένοι το γνωρίζουν γιατί τους το είπαν οι ασφαλιστές τους. Άρα κάτι τέτοιο δεν ισχύει, και μη μου πεις περί ψιλών γραμμάτων κλπ γιατί κάτι τέτοιο δεν υφίσταται. Πρόκειται για συγκεκριμένους όρους που είναι όλα γραμμένα.
    Αν μια ασφαλιστική δεν αποζημιώσει, τότε αυτό το κάνει με βάσει τους όρους του συμβολαίου.
    Γράφεις "οταν παθαίνεις κάτι και φταίς γιατί δεν πληρώνουν?"
    Γι' αυτό σου λέω ότι έχεις "μπλέξει τα μπούτια σου" Αυτό έτσι όπως το γράφεις στα ασφαλιστήρια Ζωής και Υγείας ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, εκεί σε αποζημιώνουν όπως και να έχει ! Ισχύει στις ασφαλίσεις των Αυτοκινήτων. Συγκεκριμένα όταν είσαι ασφαλισμένος για Αστική Ευθύνη έναντι τρίτων θα αποζημιωθεί ο τρίτος, αυτός δηλαδή που δεν φταίει θα αποζημιωθεί μέσω της Ασφαλιστικής σου Εταιρίας. Αν πρόκειται για την περίπτωση που και εσύ υποστείς Σωματικές βλάβες και έχεις προβλέψει να βάλεις στην ασφάλιση του αυτοκινήτου και τη συμπληρωματική κάλυψη ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ, τότε αποζημιώνεσαι και εσύ.

    Όταν ασφαλίζεσαι και ο ασφαλιστής σου κάνει την ερώτηση αν καπνίζεις, και δηλώσεις για παράδειγμα 1 ή μισό ή λίγο περισσότερο ή λιγότερο από 1 πακέτο την ημέρα, τότε ασφαλίζεσαι κανονικά. Άν εσύ όμως καπνίζεις 4-5 πακέτα την ημέρα ήδη τα πνευμόνια σου έχουν πάθει ζημιά, οπότε δεν ασφαλίζεσαι ή ασφαλίζεσαι με κάποιο επασφάλιστρο ανάλογα την εκτίμηση του κινδύνου. αν εσύ καπνίζεις 4-5 πακέτα και δηλώσεις ότι καΠΝΊΖΕΙς ΈΝΑ, ΑΥΤΌ ΕΊΝΑΙ ΔΌΛΟς και προσπαθείς να κρύψεις την αλήθει. Άρα αυτό είναι απάτη και διώκεται από τη δικαιωσύνη.
    Όταν σου συμβεί Τροχαίο ατύχημα το ασφαλιστήριο συμβόλαιο Ζωής, όχι μόνο σε αποζημιώνει, αλλά σε αποζημιώνει με το 2πλάσιο κεφάλαιο από αυτό που έχεις ασφαλιστεί. Όσο αφορά το αν περάσεις με κόκκινο, δεν το ξέρεις ότι αυτό είναι μια παράνομη και επεικίνδυνη πράξη που μπορεί να σκοτώσεις κάποιον ή να καταστρέψεις την περιουσία του άλλου (αυτοκίνητο) που δεν έχεις κανένα τέτοιο δικαίωμα. Αυτό όμως μετράει στις ασφαλίσεις αυτοκινήτων και όχι στις ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας.
    Στις ασφαλίσεις Ζωής εξαιρούνται οι προϋπάρχουσες παθήσεις και αυτό γίνεται σε όλο τον κόσμο. Είναι δε η μοναδική εξαίρεση που υπάρχει στα ασφαλιστήρια. Αν όμως το δηλώσεις και δεν το αποκρίψεις, συνήθως και αυτή καλύπτεται ένα χρόνο μετά.
    Επομένως το τελευταίο που γράφεις καταρίπτεται και αυτό αφού δεν ισχύει.
    Μακροσκελέστατη η απάντησή μου, αλλά πρέπει ο κόσμος να αρχίζει να μαθαίνει την αλήθεια για τις παρεξηγημένες ασφαλίσεις όχι μόνο Ζωής, αλλά και όλων των άλλων κλάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. κοιταξε να δεις καταλαβαίνω πως εσύ προσμένεις κέρδος από αυτη την εξελιξη αλλά δεν τα έχω μπλέξει καθόλου.Προφανώς δεν ξέρεις για τις ΗΠΑ μιας και επειδή τυχαίνει να έχω θείο που ζεί στις ΗΠΑ ολος ο κόσμος θέλει δημόσια υγεία και ασφάλιση εκτός από κάποιες κοινωνικές ομάδες που θίγονται τα συμφέροντα τους..Δεύτερον όταν αρρωστήσεις φίλε μου η ασφαλιστική θα προσπαθήσει να μην σε πληρώσει,ακόμα και δίκιο να μην έχει ..εσυ πρέπει να ξεκινήσεις δικαστικό αγώνα για να δικαιωθείς..εχει την δυνατότητα ο μέσος πολίτης να ανταγωνιστεί το νομικό τμήμα μιας πολυεθνικής?επιπλέον πρώτα πρέπει να ζήσει με δικά του έξοδα και μετά να τα διεκδικήσει από την ασφαλιστική..επίσης δείτε ολοι το sicko του διάσημου αμερικάνου σκηνοθέτη michael moore που ξεγυμνώνει την ιδιωτική υγεία και το σύστημα ιδιωτικής ασφάλισης στις ΗΠΑ,πρόκειται για εταιρίες απατεώνων..
    http://www.youtube.com/watch?v=hII8V0sfwn8&p=5640A2B9BE5ED1DB&playnext=1&index=95
    ίσως να μην είμαι αντιφρονούντας χωρίς λόγο φίλε μου..αν είσαι ασφαλιστής θα ξέρεις ποω οι ασφαλιστικές ακόμα και για ατυχήματα 1000 ευρώ δεν σε πληρώνουν..η General union δεν πλήρωνε ποτέ..φαντάσου τι θα γίνετια όταν μιλάμε για επεμβάσεις και θεραπείες 200.000 ευρώ..και αντε να τα βάλλεις με τους καρχαρίες αυτούς που είναι χειρότεροι από τις τράπεζες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ένας Επαγγελματίας Ασφαλιστής30.10.10

    Φίλε socialfighter,
    Η προηγούμενη συντριπτική μου απάντηση δεν σε συναίτησε και δυστυχώς για σένα συνεχίζεις να έχεις "μπλεγμένα τα μπούτια σου". Εσύ και ο Θείος σου που σίγουρα πιστεύει τα ίδια πράγματα με σένα, μπορείτε να λέτε ότι θέλετε για την ιδιωτική ασφάλιση, η πραγματικότητα όμως είναι άλλη. Στις ΗΠΑ έχω και εγώ αδελφό, την έχω επισκευθεί πάνω από 10 φορές εκ των οποίων τις 6 πήγα για εκπαιδευτικά σεμινάρια υψηλοτάτου επιπέδου. Μην ξεχνάς είμαι κοντά 30 χρόνια ασφαλιστής και μπορώ να σου δείξω πάνω από 50 αντίγραφα αποζημιώσεων που είναι άνω των 100.000€. Επίσης πρέπει να ξέρεις ότι αν ο ασφαλισμένος νοσηλευθεί σε συμβεβλημένο Ιδιωτικό Νοσοκομείο, τότε δεν μπαίνει στη διαδικασία να διεκδικήσει την αποζημίωση αφού αυτή γίνεται ανάμεσα στην ασφαλιστική και το Νοσοκομείο. Ο ασφαλισμένος μπαίνει βγαίνειχωρίς να πληρώσει τίποτε. Είναι τυχαίο ? Δε νομίζω
    Και για να μη λέμε λόγια του αέρα, πες μου εσύ ένα παράδειγμα που κάποιος αρρώστησε και δεν αποζημιώθηκε, για να σου πω εγώ 1500 (δεν υπερβάλω) που αποζημιώθηκαν τουλάχιστον από το γραφείο μου. Αυτά με αποδείξεις και όχι λόγια.
    Όταν λέω ότι έχεις "μπλέξει τα μπούτια σου" το ενοώ αφού συνεχίζεις να μπερδεύεις τις ασφαλίσεις των αυτοκινήτων με τις ασφαλίσεις υγείας. Τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, μα εντελώς διαφορετικά. Όταν δε αναφέρεις μια κωλοεταιρία του ομίλου ΑΣΠΙΣ, του απατεώνα Ψωμιάδη που όλες οι κυβερνήσεις τον κάλυπταν, τότε τι να πω? Γιατί δεν αναφέρεις την ΑΤΕ Ασφαλιστική όπως και την ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική ?
    Γιατί ξέρεις ότι σ' αυτές δεν συμβαίνει τίποτε από αυτά που αναφέρεις.
    Πάντως όποτε θέλεις να μάθεις την πραγματική αλήθεια, χωρίς όμως παρωπίδες και εμπάθειες, στείλε μου mail στο messiniakakaialla@gmail.com και γράψε μου το τηλέφωνό σου για να σου πω προφορικά ότι θέλεις. Είμαι Διευθυντής της ΑΤΕ Ασφαλιστικής και σου δίνω ότι στοιχεία θέλεις για να καταλάβεις τι γίνεται με την Ιδιωτική Ασφάλιση Υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή