Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΝ. ΝΙΚΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ


ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΙΚΑΣ



 

                                                                                               Αγαπητοί φίλοι  Είμαστε  υπερήφανοι ως Δημοτική Αρχή, γιατί στην τετραετία της Θητείας μας τηρήσαμε το πρόγραμμά μας, πράξαμε ο,τι υποσχεθήκαμε στους πολίτες και βελτιώσαμε εντυπωσιακά την κατάσταση στην πόλη και το Δήμο μας και μάλιστα μέσα σε αντίξοες οικονομικά συνθήκες.
Ο Δήμος μας αποτελεί πλέον για την πατρίδα μας παράδειγμα και πρωτοπορία όχι μόνο για τις επιδόσεις στον πολιτισμό, αλλά και για μια σειρά από άλλες δράσεις, όπως είναι η ανακύκλωση, η διαχείριση των απορριμμάτων, η απορρόφηση πόρων (ΘΗΣΕΑΣ), η κοινωνική αλληλεγγύη (Δημοτικό Παντοπωλείο, Δημοτικό Ιατρείο), η Ψηφιακή Σύγκλιση.
Οι εκτεταμένες πεζοδρομήσεις και οι Αναπλάσεις, οι φυτεύσεις χιλιάδων δένδρων και ο Ποδηλατόδρομος, βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας και κάνουν την πόλη μας πιο σύγχρονη και πιο ελκυστική.
Από την άλλη, έργα εκατομμυρίων ευρώ, ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη στα Γιαννιτσάνικα, την περιοχή Καλλιπατείρας, τη Ράχη, το Φραγκοπήγαδο, το Πέταλο, στα Τοπικά Διαμερίσματα βελτιώνουν εντυπωσιακά το επίπεδο των υποδομών του Δήμου μας.
Ακόμα, με την κατάργηση Νομικών Προσώπων και Δημοτικών Επιχειρήσεων, με την εισαγωγή του Διπλογραφικού Συστήματος και τη Γενική Οργανωτική Αναδιάταξη, διασφαλίστηκαν οι θέσεις εργασίας και βελτιώθηκε η λειτουργικότητα και η απόδοση των δημοτικών Υπηρεσιών.
Τέλος, με μια σειρά έργων, που θα πραγματοποιηθούν σύντομα, όπως το Νέο Δημαρχείο, οι αναπλάσεις σε Κεντρικούς δρόμους (Φαρών, Ακρίτα, Ηρώων), η παρέμβαση στον ποταμό Άρι και τα Ακοβίτικα, η ολοκλήρωση της Ανάπλασης στο Ιστορικό Κέντρο κτλ, η πόλη μας θα κερδίσει σε ανθρωπιά, ομορφιά, ελκυστικότητα και ποιότητα.
Ως Δημοτική Αρχή αγωνιστήκαμε ενωμένοι, εργασθήκαμε με όραμα, αφιερώσαμε όλες μας τις δυνάμεις, λύσαμε προβλήματα, παλέψαμε με δυσμενείς καταστάσεις και τελικά πράξαμε το καθήκον μας απέναντι στους πολίτες, που είναι οι κριτές όλων μας.

Με φιλία και εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας
Παν. Νίκας
                                            ΠΑΥΛΟΣ ΜΠΟΥΖΙΑΝΗΣ
                                                         Φαρμακοποιός
                                       Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Ο Παύλος Μπουζιάνης που κατεβαίνει για πρώτη φορά στο στίβο των Δημοτικών εκλογών, είναι γνωστός σαν φαρμακοποιός στην Καλαμάτα και από τις δραστηριότητες του στο Λύκειο Ελληνίδων, παράρτημα Καλαμάτας, όπου μαζί με τη σύζυγό του, επίσης φαρμακοποιό, ασχολούνται και στα διοικητικά και στο χορευτικό και στη χορωδία του Λ.Ε. Καλαμάτας.
Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο θεωρείται απαραίτητη η παρουσία του καθώς με τις φρέσκιες ιδέες του θα προσθέσει μια ευχάριστη νότα για την παραπέρα ανάπτυξη του νέου Δήμου. Άλλωστε είναι γέννημα και θρέμα Καλαμάτας και η αγάπη του για την πόλη εγγυάται για μια επιτυχημένη Δημοτική δραστήρια παρουσία.

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛOΓΕΣ 2010

Μεθώνη
Θεωρήσαμε ότι είναι καιρός το blog της Μεσσηνίας να ασχοληθεί και με τις Αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου. Σ' αυτήν την πρώτη αναφορά μας θα ασχοληθούμε με το Νέο Δήμο Πύλου - Νέστορος και συγκεκριμένα με το συνδυασμό  "Δύναμη Ελπίδας" του νυν Αντινομάρχη Δημήτρη Καφαντάρη.
Κατ' αρχήν παρουσιάζουμε τα 11 Γιατί που στέλνουν τον Δημήτρη Καφαντάρη στην υποψηφιότητα του Δήμου Πύλου - Νέστορος.

   Τα 11 Γιατί , που αποφάσισα να είμαι υποψήφιος  Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος
Γιατί γνωρίζω πολύ καλά τον τόπο αυτό, τις δυνατότητες και τα προβλήματά του.

Γιατί υπηρέτησα τον τόπο μου με έργα ως Νομαρχιακός Σύμβουλος και Αντινομάρχης.

Γιατί βρίσκει στους συμπολίτες μας άμεση αποδοχή η ιδέα της δημιουργίας ενός νέου
          σχηματισμού με όραμα για το νέο διευρυμένο Δήμο.

Γιατί πιστεύω πως ο Δήμος μας έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης ώστε να προσφέρει
          στους κατοίκους της υψηλό9 επίπεδο διαβίωσης και ποιότητας ζωής.

Γιατί οραματίζομαι να είμαι δήμαρχος όλων των πολιτών της πόλης μας, μακριά από
          συμφέροντα και μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Γιατί τάσσομαι ενάντια στην έλλειψη ιδεών και κυρίως την έλλειψη έργων και υπηρεσιών.

Γιατί θεωρώ χρέος μου να προστατέψω και να ομορφύνω τον τόπο που ζούμε.

Γιατί είμαι ενεργός πολίτης, μπορώ, θέλω και γνωρίζω, ποιος μπορεί να προσφέρει στην
          πόλη μας.

Γιατί ήλθε η ώρα να δώσουμε πρόσωπο στην ενεργό συμμετοχή των πολιτών του Δήμου
          Πύλου – Νέστορος.

Γιατί θέλω να κάνω πράξη την ανθρωποκεντρική πολιτική, την πολιτική που γίνεται έργο
          Για τον πολίτη.

Γιατί τολμώ. Ξεκινώ, πλαισιωμένος από μια ομάδα ανθρώπων που μοιράζονται τις ελπίδες μου για μια νέα πορεία.

Στην πορεία αυτή θα θέλαμε να είστε μαζί μας.


                Να είμαστε όλοι μαζί

Βίκυ Γιαννακοπούλου
 ΒΙΚΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος.            
Στο συνδυασμό "Δύναμη Ελπίδας" πράγματι, συμμετέχουν άξια στελέχη. Ένα από αυτά τα στελέχη είναι η Βίκυ Γιαννακοπούλου, Πτυχιούχος Τεχνολόγος Γεωπόνος  του ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΤΕΙ  Θεσσαλονίκης. Είναι γέννημα-θρέμα της Πύλου, είναι νέα, δυναμική, τεχνοκράτις με φοιτητική συνδικαλιστική δράση. Εργάζεται στο COSTA ΝΑΥΑΡΙΝΟ και ως Ασφαλιστική Σύμβουλος στην ΑΤΕ Ασφαλιστική.
Οι σπουδές της, η εργατικότητά της, η συνδικαλιστική της εμπειρία, η όρεξη για προσφορά στο νέο Δήμο, έκαναν το Δημήτρη Καφαντάρη να την επιλέξει για Δημοτική Σύμβουλο. Η ίδια υπόσχεται ότι θα φανεί αντάξια των προσδοκιών του επικεφαλής του συνδυασμού "Δύναμη Ελπίδας
                                             ΒΙΚΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
                                      Η Ελπίδα του Δήμου Πύλου - Νέστορος

Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΧΤΥΠΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

      Οι νέοι δεν θέλουν να δουλέψουν ή δεν βρίσκουν δουλειά ?
Κρίση, μνημόνιο, ΔΝΤ, Τρόϊκα, Ευρωπαϊκή Ένωση, Μέρκελ, Παπανδρέου, Σαμαράς, ΠΑΣΟΚ, Νέα Δημοκρατία, άλλα κόμματα, πολιτικοί και οποιοιδήποτε άλλοι όροι, που έχουν μπει τους τελευταίους 10 μήνες στη ζωή μας και οι οποίοι φέρανε μια ακόμη λέξη που είναι δυσάρεστη και άκρως επώδυνη, τη λέξη αυτή τη λένε ΑΝΕΡΓΙΑ που μέχρι πρότινος, όχι ότι μας ήταν άγνωστη, αλλά μας ήταν γνωστή για ένα μέρος της νεολαίας. Τώρα η ανεργία χτυπάει κάθε ηλικία και σε πολλά επαγγέλματα. Λέγεται ότι το 2011 θα ξεπεράσει το 1.000.000 ανέργους όλων των ηλικιών.

Η Μεσσηνία φυσικά δεν αποτελεί εξαίρεση. Ήδη οι καφετέριες στην Καλαμάτα και στις άλλες πόλεις, σε ώρες εργασίας είναι γεμάτες από άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών. Είναι οι άνεργοι !

Είναι άνεργοι. Άνεργοι που ψάχνουν να βρουν δουλειά και δεν βρίσκουν? Ή μήπως άνεργοι που δεν θέλουν να βρουν δουλειά και έτσι βολεύονται? Μήπως επίσης είναι από εκείνους που λένε «εγώ αν δεν μπω στο δημόσιο δεν δουλεύω» ? Μήπως πιο πέρα κάθονται και κάποιοι άλλοι που λένε «εγώ θέλω μια δουλειά γραφείου, να κάθομαι, να μην κουράζομαι και 1 και 16 του μήνα να παίρνω ένα οποιοδήποτε μισθό»?

Δυστυχώς, όλες αυτές οι κατηγορίες είναι υπαρκτές και ένα μέρος αυτής της ανεργίας του 1.000.000 είναι εθελοντές άνεργοι !

Επάγγελμα Ασφαλιστικός & Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος
Εμείς ψάξαμε να δούμε τι «παίζει» σ’ αυτό το επάγγελμα και διαπιστώσαμε τα παρακάτω:
Το επάγγελμα αυτό, ναι μεν ανήκει στο Ελεύθερα επαγγέλματα, αλλά

α) Δεν χρειάζεται να διαθέσει αυτός ο επαγγελματίας για το ξεκίνημα κεφάλαιο εγκατάστασης
β) Δεν έχει λειτουργικά έξοδα (ενοίκιο, Φως, νερό τηλέφωνο, αναλώσιμα, γραμματεία κλπ).
γ) Αν σε οποιοδήποτε επάγγελμα ο νεώτερος αν ρωτήσει τον παλαιότερο να του δώσει τις εμπειρίες του, τότε τον παλαιότερο θα τον βρει παγερά αδιάφορο, ενώ στους ασφαλιστές οι διευθυντές δίνουν τις εμπειρίες τους ευχαρίστως και με οργανωμένο πρόγραμμα.
δ) Τι θα επιτύχετε σαν ασφαλιστικός σύμβουλος ? Όπως σε κάθε προσωπική επιχείρηση, ο ασφαλιστικός σύμβουλος αμείβεται με απόλυτη αναλογία των όσων θα επιτύχει και είναι πολλοί εκείνοι που κατορθώνουν να επιτύχουν πολλά. Υπάρχουν χιλιάδες Ασφαλιστές στην Ελλάδα, που έχουν εξασφαλίσει ένα σημαντικό εισόδημα και παράλληλα το σεβασμό και την εκτίμηση των πελατών τους σε ανταπόδοση των υπηρεσιών και των ειδικών γνώσεων που τους προσφέρουν. Είναι αναντικατάστατοι, σαν ειδικοί στον τομέα τους. Πάνω απ’ όλα όμως, το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου είναι ένα «υπεύθυνο κοινωνικό λειτούργημα» επειδή προσφέρει ανυπολόγιστες υπηρεσίες στην προστασία του σημερινού ανθρώπου και της οικογένειάς του, καθώς και της περιουσίας του.                                                                                                                                                           ε) Πρόκειται για το επάγγελμα που δέχεται ανεξάρτητους ανθρώπους που θέλουν να κάνουν μια καριέρα που να βασίζεται στις ίδιες τους τις δυνάμεις.                                                                                                                                                 στ) Ο μύθος που λέει «εγώ δεν μπορώ να πείσω άλλους ανθρώπους», έχει καταρριφθεί και αυτό προκύπτει από τη σχετική εκπαίδευση που περιλαμβάνει νέες σύγχρονες μεθόδους.                            ζ) Είναι το επάγγελμα για εκείνους που έχουν ως ιδανικό να αγωνίζονται, να νικάνε και να επιβραβεύονται με τιμητικές διακρίσεις, ταξίδια κλπ                                                                             η) Είναι το επάγγελμα που μπορεί κανείς να κάνει καριέρα που μπορεί να φτάσει  πολύ   υψηλεπίπεδα.                                                                                                                                   ι) Ο άλλος μύθος, που λέει «και αν ένα μήνα δεν πουλήσω τι χρήματα θα πάρω»? και αυτός ο μύθος δεν υφίσταται αφού τα ασφαλιστήρια δίνουν κάθε χρόνο προμήθεια !                                                                                                                                             ια) Οι ασφαλιστικές εταιρίες συνήθως δίνουν υπάρχοντες πελάτες (από τα λεγόμενα ορφανά συμβόλαια) για να διευκολύνουν το έργο των Ασφαλιστικών Συμβούλων.
ιβ) Τον τελευταίο καιρό που η Δημόσια Υγεία και οι συντάξεις έγιναν ανύπαρκτες, οι ασφαλιστικές εταιρίες στους δύο πιο πάνω τομείς θα παίξουν σπουδαιότατο ρόλο.

Γενικά είναι τόσο διαφορετικά και ευνοϊκά τα πράγματα που πραγματικά δεν περιμέναμε να είναι τόσο ευνοϊκά για ένα νέο Ασφαλιστικό Σύμβουλο.

Τα πιο πάνω δεδομένα μας τα παραχώρησε το Γραφείο Καλαμάτας της ΑΤΕ Ασφαλιστικής, που είναι στον 3ο όροφο του κτηρίου της ΑΤΕ bank και τους ευχαριστούμε.

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

ΜΑΝΗ: ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΙ ΑΔΟΥΛΩΤΗ

Ηλιοβασίλεμα στις Κιτριές
Η Μάνη μια από τις πλέον παραδοσιακές περιοχές της Ελλάδας με πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά. Βρίσκεται στην νότια Πελοπόννησο, υπάγεται διοικητικά στους Νομούς Λακωνίας και Μεσσηνίας, βρέχεται από το Μεσσηνιακό κόλπο στα δυτικά και το Λακωνικό κόλπο στα ανατολικά, ενώ απέχει από την Αθήνα μόλις 3 ώρες.
Λαγκάδα Μεσσηνίας
Πέτρα και ελιά στη Μάνη
Ένα “ανοικτό Μουσείο” που συνδυάζει αναρίθμητα ιστορικά μνημεία με την απίστευτη φυσική ομορφιά του “άγριου” τοπίου της. Οι βυζαντινές εκκλησίες, τα κάστρα, τα παραδοσιακά λιοτρίβια, οι ανεμόμυλοι, οι γραφικοί κολπίσκοι, τα σπήλαια και οι δεκάδες μοναδικοί παραδοσιακοί οικισμοί με επιβλητικούς μανιάτικους πύργους, δε μπορούν παρά να τραβήξουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη. Αξίζει να σημειωθεί πως στη Μάνη υπάρχουν 98 παραδοσιακοί οικισμοί από τους 118 της Πελοποννήσου και συνολικά 800 πύργοι, 7 κάστρα και περισσότερες από 1000 Βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες. Η Μάνη συνδυάζει τα πάντα. Ειδυλλιακά τοπία που προσφέρονται για περιπάτους μέσα από πλακόστρωτα καλντερίμια και μοναδικά φαράγγια, σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα, υπέροχες θάλασσες με τα κρυστάλλινα νερά και πανέμορφες παραλίες που θα σας ενθουσιάσουν. Αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό για ηρεμία, ξεκούραση και διασκέδαση, με σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες και ενοικιαζόμενα δωμάτια κατασκευασμένα από πέτρα και ξύλο, γραφικά ταβερνάκια με μοναδικές λιχουδιές της μανιάτικης γης και ατελείωτη διασκέδαση σε καφετέριες και Bar.
Επισκεφθείτε τον τόπο που συνδυάζει αρμονικά την ιστορία του χθες με την σύγχρονη ζωή του σήμερα.

Μανιάτικος Πύργος στη Μέσα Μάνη
Περαστικός βλέπεις τη Μάνη σε τρεις ημέρες, περπατητής σε τρεις μήνες και για να δεις τη ψυχή της θέλεις τρεις ζωές. Μία για τη θάλασσα, μία για τα βουνά της και μία για τους ανθρώπους της.

Τα παραπάνω κείμενα μας τα παραχώρησε το http://www.explorermani.gr/
 και γι' αυτό τους ευχαριστούμε.